Koľko minie trojčelenná rodina mesačne na stravu?

auroraeos
9. jan 2018

Ahojte 🙂 prosim viete mi niekto poradiť, z vlastnych skusenosti, kolko asi tak minie rodinka mesacne na stravu kde sú dvaja dospeli a jedno 6-mesacne babo?
Chystame sa zit s partnerom a dcerkou spolu tak chcem zistit kolko zhruba to asi bude, stravujeme sa normalne s tym, ze varim..

albiva
9. jan 2018

Ahoj, my sme dvaja, plus ročná dcérka, ktorú ešte kojim. Minieme cca 300e, ale napríklad mäso a zeleninu mávame od rodičov, ktorí chovajú, pestujú na dedine.

beky1813
9. jan 2018

Cca 200 eur

wena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sintra
9. jan 2018

velmi hruby predpoklad pokial nie ste v nicom sebestacni a vsetko musite kupovat a zaroven nekupujete vyslovene len to najlacnejsie, tak 300 eur minimalne.

sanssa
9. jan 2018

od 200 do 300 eur isto, zalezi od toho aky ste narocny a ake potraviny kupujete

isabellaa
9. jan 2018

do 400

sindas
9. jan 2018

Ja som si. To pocitala boli sme dvaja dospely a rocny syn a na potraviny+drogeria+veci pre maleho(plienky atd.) +obcas ked trebalo tak nejake lieky a byslo to cca 400€. Jedlo je u nas najdrahšie, ani hypoteku nemame taku vysoku. Ale co nemam malemu kupit jogurt, alebo ovocie... Toto su vydavky ktore nejako neviem okresat.

babatkoo
9. jan 2018

2 dospely a 2 r. dieta okolo 400 €. Kupujeme kvalitne potraviny, casto nakupujeme v Rakusku

comedywoman
9. jan 2018

No my tiez 400-500€ ale stravujeme sa obaja doma, alebo vonku ked treba. Takze za obed dame, aj 20-30€. Celkovo toho kupujeme dost, ale nikdy nie najlacnejšie (teda ak je to nekvalitne, a lacne) take ako parky z lidla, a margarin a lacne vodove mlieko u nas nehrozí .a skoro kazdy den mame mäso z mäsiarne, kurata, atd... Lebo po zážitkoch z lidlu a billi tesco sme vzdali kupovat pokazené smradľavé co sa uz neraz, stalo. Ale moj muz, radsej bude mat roztrhané tepláky a v chladničke luxus ako naopak.

auroraeos
autor
10. jan 2018

Dakujem baby za odpoveď 🙂 my by sme sa chceli vmestit do 250e.. ale z tychto prispevkov mi vychadza ako priemer cca 300e... Dufam ze to bude stacit.. my sa uskromnime v mnohom, ale tiez si kupujeme kvalitnejšie potraviny..

babina_33
10. jan 2018

Neviem ci so mnou niekto bude suhlasit ale myslim, ze na potravinach sa neoplati az tak velmi setrit. Jasne, ze nemusite kupovat kaviar kazdy druhy den ale potrpiet si na kvalitu takych "obycajnych" veci 🙂 Ale to sa podla mna zmestite ked budete dobre hospodarit a nebudete vyhadzovat 🙂

elizita
10. jan 2018

My 200eur, manzel si berie jedlo do prace z domu vacsinou, na ceny az tak nepozeram... no mame aj domacu zeleninu obcas, cibulu, zemiaky..

44janica44
10. jan 2018

myslím si že stravovať sa zdravo nestojí tisíce.... my sme dvaja bez dieťaťa a čisto na stravu minieme cca 200 mesačne - nekupujeme zemiaky a nejaku zeleninu sme tiež dostali.... maso varím často - skoro každý deň. myslím si že rozpočet na jedlo často navyšujú veci typu keksíky, sladené vody a džúsy, polotovary.......
zo sladkostí si doprajeme max čokoladu ked tak radšej doma niečo upečiem. ďalej jedla zo strukovin by sa mali jesť aspon raz za týžden a strukoviny stoja par centov....
a samozrejme treba kupovať tak aby sa nevyhadzovalo.
ja varím doma - obedy si tiež nosíme svoje do práce

juliet86
10. jan 2018

@auroraeos no existuje vela lacnych potravin ako zemiaky kapusta strukoviny. My vobec nekupujeme sladene vody dzusy mineralky zuadne nealko. Len voda z vodovodu. Napriklad na ovoci sa da usetrit tak ze ist do sadov a kupit par desiatok kil jablk a uskladnit si ich ak mas pivnicu ci balkon ci sklad. Tak isto zemiaky vo velkom kupit atd. Jogurty si vies v skle vyrabat doma v rure tiez usetris. Ryzu cestoviny strukoviny konzervy tuniaka vies kupit vo velkom do zasoby ked su v akcii atd.

alex666
25. apr 2018

@auroraeos Az teraz som objavila tuto zaujimavu temu, lebo prave tento mesiac som to pocitala. My sme 2ja a minieme okolo 300 eur (to je vratane obcasnej donasky jedla alebo navstevy restauracie, vacsinou vsak varime doma). Mame vsak zadarmo mäso a zemiaky od partnerovych rodicov, tak na tom nieco usetrime. Tiez kupujeme skor kvalitnejsie veci, takze keby sme velmi chceli, boli by sme schopni tuto sumu mierne znizit.

alex666
25. apr 2018

@auroraeos No a este k tvojej otazke - podla mna sa v pohode zmestis aj do 250e, ked budes chciet. Zakladom pri setreni penazi na potravinach je planovanie - najlepsie je urobit si priblizny jedalnicek na tyzden a ist do obchodu len raz za tyzden na velky nakup (samozrejme priebezne je potrebne dokupovat pecivo, ale nic ine). Takto vyuzijes vsetko, co mas doma a nebude ta lakat spontanny nakup blbosti 🙂

zenaajmama
25. apr 2018

2 dospelí, 8 ročná a 2 ročná do 500 eur.

zuzina316
25. apr 2018

2 dospely a 2,5 ročné dvojičky dobrých 400 € s drogeriou, lieky, plienky a pod. A to nie sú Žiadne špeciálne produkty.