Koľko minie 3 členná domácnosť za mesiac?

alenka6
27. feb 2011

Koľko zhruba minie taká 3 členná domácnosť /potraviny../ za mesiac?

diusik
27. feb 2011

maly ma len 11 mesiacov,ale na potraviny nam odide zhruba 200euro,a to mame dost masa (prasiatko) a zeleniny od babky.

janka5861
27. feb 2011

okolo 200-250 eur .... .......

mrkvakatka
27. feb 2011

my ako 4 členná rodina cca 250-300 eur 🙂

maznacik007
27. feb 2011

medzi 400-500 EUR / strava, strava dcery v druzine, drogeria a tak okolo toho/

ela2710
27. feb 2011

potraviny: 200 eur a to ratam aj s UM, ktore papa maly

salvinka
27. feb 2011

cisto potraviny 250-300€ ako tak kukam, dalo by sa este usetrit na tom 😝

wighy
27. feb 2011

cca 200-250 potraviny a drogeria

dara2583
28. feb 2011

cca 250-300 eur, bez umelého mlieka to nerátam kupujem cez internet, takže peniažky naň idú z účtu a to raz asi za 2-3 mesiace, objednávam ho naraz veľa, aby som mala pokoj

veronkaj
28. feb 2011

no tak u nás to je podstatne viacej mesačne na domácnosť 4 členná rodina + pes 400-500 Eur vrátane drogérie, a to sa ešte muž stravuje na obed mimo, ale každý deň skoro u nás musí byť mäso.

bubatinko
28. feb 2011

cca 300Eur 4clenna rodina ale jasne dalo by sa minut aj viac 🙂

evickapooh
28. feb 2011

len strava cca 350-400 eur[4 clenna rodina] -a to je ziadny luxus-kupujem kvalitnejsie potraviny ale nie najdrahsie!

froschka
28. feb 2011

neviem kde robime chybu my, ale ja ratam 100eur na tyzden...z toho je vzdy aj nejaka bezna drogeria...ale kujeme dzusy, mineralky, kinder pinguin a cokolady milky...aj vela zeleniny a ovocia, samozrejme maso aj 4x do tyzdna mame tak ja som nikdy nevedela usetrit pod 100 na tyzden...
aj teraz ked chodia deti do skolky varim si pre seba, a to co varim akoze menej k obedu lebo sa deti stravuju v skolke dam za skolku...tak neviem jako ziju ine rodiny, odbivujem vas ak miniete 300 za mesiac iba

lagoonka
28. feb 2011

Dámy, klobúk dolu pred vami... My sme štyria a napriek tomu, že som tá skromnejšia gazdiná (teda škaredo povedané - sledujem akcie) len na potraviny pod takých 350 EUR/mesiac nemám šancu minúť. Je fakt, že varím každý deň (aj keď navarím na dva, na plnú večeru na druhý deň mi neostane, lebo chlapi jedáci akoby nemali dosť) a väčšinou s mäsom, no predsa... Veru rady v tomto smere uvítam 😉

evvkaa
28. feb 2011

my sme 4 a na stravu miname 250-300e tiez niekedy navarim na 2 dni ale nakoniec musim varit aj na druhy den 🙂

monr
28. feb 2011

tak u nás strava max. 200 eur, a to je vrátane obeda v škole a muž v práci.

lucka1987
1. mar 2011

my sme len dvaja zatial.. ale minieme tak okolo 200-250 eur.. a to mame plny mraziak diviny (mm je polovnik) a hodne zavarame ci uz zeleninu ci uhorky (zo svokrinej zahrady) pocitam nie len stravu ale celkovo nakupy v potravinach (nepocitam oblecko, a ine veci, ktore sa tiez kazdy mesiac dokupuju)

sisaha
7. mar 2011

my tiez minieme cca 200-250 eur na potraviny a drogeriu. Ale stanovili sme si nejake priority, tak sa snazime setrit. Nekupujem zbytocne sladkosti, slanosti a ked idem do obchodu, kupim len naozaj to co potrebujem. viem, ze ludi laka kupit aj to co netreba, ale zasadne nejdem nakupovat hladna. Mam vytypovane obchody kde kupim lacnejsie mlieko, chlieb a ked je nieco v akcii, tak kupim aj do mraznicky. A to aj pecivo, alebo chlieb. Takto nemusim kupit v maloobchodoch predrazene o 1/3. ak je v akcii napr. ryza po 0,70 eur, kupim 10 kg. Potom zase kupim v akcii, ked sa dojeda. Vela vecí, aj varenej stravy (ak spravím nad rámec) dam do mrazu a vytiahnem, ked potrebujem. Preto sa mi nemoze stat, ze nejake potraviny vyhadzujem. Toto je moj styl nakupu a spotreby 😎 .

didulka85
7. mar 2011

Kazdy nakup si poctivo zapisujem a este sme sa nedostali pod 400 - drogeria, potraviny. Plienky a veci pre dceru stoja okolo 200 eur mesacne.

jezibab
7. mar 2011

My budeme čoskoro štyria (ja, manžel, syn 2 roky a bábätko na ceste) a míňame 100-150 eur mesačne, už sme sa párkrát dostali aj pod 100 ale len vďaka mäsku a vajíčkam od svokry a ovociu, zemiakom a zelenine zo záhradky. Kupujeme 1 chlieb za týždeň (keď je suchší,buď ho pečiem v toastovači alebo si robíme chlebíky vo vajíčku). Každý deň nesmie chýbať polievka (často ju uvarím z toho, čo dá záhrada) a ak je hustejšia polievka (napr. fazuľová s mäskom a rezancami), tak je to ako prvé aj druhé jedlo a na večeru len nejaké palacinky alebo šúľance. Nekupujeme džúsy (na jeseň sme si urobili cca 100 litrov jablkovej šťavy, ktorá vydržala doteraz) a sladkosti veľmi málo (máme dosť nasušeného ovocia). Mlieko kupujeme niekedy od kravičky od miestneho chovateľa, inak v obchode. Takže v obchode kupujeme jogurty, mlieko, múku, olej, maslo, syry a cestoviny - a to tak, že si to vždy napíšem na papierik a ideme do veľkého obchodu, kde nakúpime naraz tie veci, ktoré vydržia. Drogéria (šampón, toaletný papier, zubná pasta, zubná kefka, holiaci strojček...)-to je suma cca 25 eur za 3 mesiace...plienky máme látkové, takže nekupujeme a malý už sa pýta cikať aj kakať, takže ich používame momentálne už iba na spanie. Syna som pol roka iba dojčila - t.j. prakticky nulové náklady na jeho stravu, a teraz už samozrejme papá s nami.
Inak pre porovnanie - bývali sme dosť dlho v Bratislave a tam sme sa pod 300 eur mesačne málokedy dostali...svokra bola ďaleko a suroviny zo záhradky sme nemali v malom bytíku kde umiestniť, lebo nebola pivnica. Takže je to rozdiel.

lea132
7. mar 2011

My sme 3,ale veru pod 400 nejdeme a nemam pocit,ze by sme nejak rozhadzovali:-P

deny3
7. mar 2011

ako vidím, tie náklady sú zhruba všade rovnaké, a to som si myslela, že veľa míňame, aj u nás to len na stravu vychádza cca 250-300€ mesačne, plus drogéria, ja využívam, hlavne na plienky, zbieranie bodov v dm, plus oblečenie, myslím teraz len pre malého, my si musíme vystačiť s čím máme. Tie výdavky dosť závisia aj od toho, či sú nejaké sviatky, lebo vtedy sa nakupuje fakt o dušu. No a stále niečo "prekvapí", takže dostať sa pod 500€ mesačne je umenie. Naozaj klobúk dole pred tými mamičkami, čo dokážu zabezpečiť rodinu s oveľa nižšou sumou.

cmulinko
8. mar 2011

da sa povedat,ze raz tyzdenne...viac menej je to vzdy sobota ci nedela sa ide na velky nakup...kde sa plati vzdy od 100-do 150 euro.

00matula
8. mar 2011

Ja som to doposial takto nepocitala, ale tiez to moze byt okolo 300€ len na potraviny a okolo 100€ drogeria a plienky. Doteraz som dcerku len kojila, tak 0 vydavky iba co cajik som jej davala ale dali ste mi chrobaka do hlavy zapisovat si vydavky, lebo sa niekedy cudujem, kam ide vyplata aj s materskou 😀

aneet112
8. mar 2011

no my sme 4 16 rocny syn sice chodi v skole na obedy ale on to ma ako svacinu a manzel sa obcas stravuje v praci varim skoro kazdy den vela potravin nakupujem v akcii do zasoby a aj tak sa ledva vmestim do 400€ a to nekupujem dzusy sladkosti velmi malo najvacsia polozka je asi zelenina a ovocie ,

mircalla
8. mar 2011

okolo 500-600 euro potraviny a potreby pre maleho...casto aj viac....250-300 euro na potraviny? tak to zasnem. to mi raz tyzdenne nosi jedlo mama a jeme fakt skromne, vobec nejame sladkosti a pijeme vylucne mineralku

ani3012
8. mar 2011

poctivo stihnem minúť všetko,čo mm zarobí + rod.príspevok .... 😀 😉

je ťažké písať koľko na domácnosť,lebo xxx eur máme len poplatky (hypotéka,energie,poistenia....) ..a kde je ešte benzín,telefón,drogéria,strava,oblečenie,zábava...a som zabudla na dosť fin.nákladnú stránku: sviatky v rodine 😝

katecameron
8. mar 2011

no nam by sa tiez zislo 500-600ale odkial to nabrat?ked tolko je cela vyplata manzelova a co byt a ine veci ktore treba platit my sme 5clenna domacnost ale 300euro viac sa neda a nikto nam nenavarí a nedonesie jedlo teda tak raz za cas 1krat za 2mesiace donesie moja mamina nieco

dara76
8. mar 2011

my sme sice 4clenna domacnost ale dostat sa pod 500-600€ za mesiac je viacmenej nemozne ☹ Samozrejmejme to nie su len potraviny ale aj ostatne bezne nakupy.

katarinajurikova
8. mar 2011

Ahoj,
no mi sme 4 clenovia... 😉 a minieme mesacne 250 eur na mesiac .V tom je strava nasa,aj skoro 6 mesacneho,cize mlieko,plienky,koj.vody.Vzdy je to tak,tak...a varim hlavne váru,sosovicu,fazulu,cestoviny,...nemozem si dovolit kupovat kazdy den zeleninu,ovocie... ☹ ale zijeme...snazim sa aspon synovi (7) rokov,aby mal jogurt....je to na prt,ale dufam,ze bude lepsie...trosku sa to rysuje.... 😀

lucustek
8. mar 2011

tak mamicky vidim ze niesom sama co mina tych 400-500eur na mesiac ale ja uz do toho pocitam vsetko okrem byvania...to znamena stravu, drogeriu, benzin, kredit na mobily, sem tam nejaku tu hracku, kolkokrat ideme do obchodu nesmie malemu chybat kindervajce a antiviro mliecko 😀 taktiez tam patria listky na mhd, lieky ak sme chory a proste vsetko okrem peniazkov na byt a energie...cize tych 500urcite za mesaic dokazem rozbit v obchodoch 😀