Ahojte prosim vas poradte mi chodim do prace a zijem v spolocnej domacnosti s mamou kolko by som jej mala prispievat na domacnost.Dakujem
Ak zijete v byte tak najom + enrgie a +strava, tak ako keby si žila sama ..
Polovicu najmu, polovicu energii a na stravu ako sa dohodnete.
Porozprávajte sa. Moja odo mňa nechcela nič,nech si sporim. Ale ja som často robila veľké nákupy,aj kadečo do domácnosti,čo bolo treba,predsa som chcela niečím prispievať.
Záleží od okolností. Ak mama kupuje aj všetky potraviny a ostatný spotrebný tovar (toaleťák, mydlo, pracie prášky...) a varí jedlo, tak viac. Ak by si platila iba za bývanie + energie, tak menej. Spýtaj sa mamy.
Záleží od počtu osôb v domácnosti.
Ak ste len dve, tak pol na pol (ak nenavrhne inak). Ak je vás viac, tak podľa dohody.
zalezi ci vari perie a upratuje len ona ,kolko vas doma byva etc.. spytaj sa kolko si predstavuje a k tomu co povie prihod 50-100 eur podla moznosti -lebo kazda mama si vypyta menej ako naozaj potrebuje ... ked uz pracujes je nacase jej pomoct aby si mohla po tych rokoch starania sa aj sama oddychnut a dozicit si
Ja som platila mojej mame všetko na polovicu,odkladala si všetky bločky čo kúpila a pýtala odo mňa presne polovicu.Plus za elektriku a vodu tiež polovicu.
Pod 200eur by si ani nemala rozmyslat, spravodlive by bolo dat aspon 200eur a podielat sa aj na nakupoch. Ked raz budes mat frajera a byvat osamote, tak to budu podstatne vyssi vydaje.
Ak ste len vy dve tak polovicu. Ja som pred x rokmi dávala 1/4 všetkých nákladov, boli sme 4, samozrejme aj pomoc v domácnosti
Treba sa mami spýtať koľko by chcela. Záleží koľko vás býva, koľko máš plat ty a mama. Strava je minimálne 150€, plus energie, drogéria..
Na dohode. Nepýtala si sa jej koľko by chcela?