Konkrétne na moju situáciu koľko je akurát ušetriť si?
Zarábam v čistom 1200 eur, platím energie stravu a deťom školu škôlku oblečenie výlety.
Bola som 6 rokov po sebe na RD a žila z výplaty do výplaty.
Teraz dva roky robím a podľa mojich výpočtov som za rok ušetrila 3000 eur.
Je to málo či veľa?
Alebo kde sa ešte uskromniť poraďte
Mesačne ušetríš 250 eur, to znamená ze žiješ z 950 mesačne.
Je to pekne 😊👍
Tie energie sú koľko? 30 eur za elektrinu, alebo tým myslis všetko (voda, kúrenie, elektrina, plyn, smeti, káblovka a internet, čo je u nás tak 350eur)? Kruzky detom kto plati? Napr jedno naše dieťa má kruzok, ktorý stoji 120eur/mesacne, to hneď spravi velky rozdiel. Ale podľa mna je to primerane šetrenie k prijmu.
Najlepsie je mat nasetrene tolko, aby si rok vedela normalne prezit, ked ti vypadne pravidelny prijem.
@regina22 Nie mesačne 250, niektorý mesiac vyskočí nečakaný výdavok ako zubár alebo lekáreň keď sme chorý alebo v septembri treba viac toho nakúpiť pre deti alebo keď sú sviatky narodeniny, Vianoce vtedy darčeky kupivat. Tak niektorý mesiac si neodlozim ani 100 eur a niekedy keď nie sú žiadne výdavky navyše tak sa dá aj 400 si odložiť.
@tramtada31 Energie je v tom všetko elektrika plyn voda tv internet kredit, smeti treba len raz ročne platiť to rátam ako nečakaný výdavok. Krúžky deťom zatiaľ sú zadarmo.
to je ok setris dost
Pohodička 🙂
si financne disciplinovana, vies setrit.
Veľmi pekne pri pomere plat vs ty a deti.
Každý mame na stravu a deti iné výdavky, to sa nedá paušalizovať
Niekto ušetrí za rok tisícku, niekto 10 tis