Ahojte, píšem sem informačne, aby som zistila ako sú na tom druhí ludia. Kolko penazi vam ostane ked zaplatite hypo na zitie? na jedlo, potraviny, oblecko, benzin atd.. a samozrejme aj zalezi na tom ci ste dvaja, ci mate deti a podobne
Celkom asi nechápem, k čomu ti pomôže info, koľko peňazí majú iní. Ak nevychádzate s peniazmi, tak si podľa mňa rob celý mesiac prehľad o každej nakúpenej položke. A potom sa pozri na to, kde vieš ušetriť.
cez 1500, 2 bez deti
tak nie kazdy ma hypo, logicky ak ju niekto ma, tak tam ide casto najviac penazi, tiez zalezi, ci mas hypo 200 € alebo 800 €. ja som mala hypo taku ze som ledva vyzila, ale aspon som ju rychlo splatila a teraz mi ostane z vyplaty vela.
Tiez myslim, ze taketo otazky su tak na dve veci. Kazdy ma inu hypoteku (my uz ziadnu) plati ine poplatky za prepravu (my mame obaja sluzobne auto, takze tam mame 0, aj poistene, tankovane cez firmy), zavisi kolko stoji skolka (u nas v obci je to nula), platime stravu 1200/mesiac - je nas 6 + zvierata, platime kruzky a doucko detom cca 500/mesiac, platime poistenia, poplatky za vodu plyn dane s pozemku, internet, streaming a podobne srandy proste vsetko vychadza cca 550/mesiac, telefony vsetci styria co mame dokopi 150e... kolko nam ostava ti pisat nebudem, ale kedze obaja zarabame, sme v pohode. Vzdy su nejake veci, co sa platia pomimo, narodeniny, vianoce, dovolenka... to mas ako pisem uplne zbytocne info toto...
Chceš vedieť z akej sumy sa dá vyžiť alebo ako?
cca 2800€ deti nemame
vždy sa mi bude zdať, že málo :D
Ako sú na tom druhí ľudia 🙂 vždy sa nájdu takí, čo sú na tom lepšie ako vy, ale aj horšie ako vy. My sme podľa mňa priemer. Po odrátaní: hypo, úver na auto, poplatky za byt a garáž, energie, tv+ internet+telefóny, poistky... Nám zostane 1300. Muž robí, ja som na rodičovskej, 2 deti do 6r. V takej BA by mi to bolo málo, tu na vidieku lepší priemer
Vždy mi ostane toľko aby som nemusela pred výplatou rátať a rozmýšľať ci kúpim dieťaťu jogurt alebo radšej banán...
To je tazko povedat, bolo aj take obdobie, ze som pred vyplatou platila uz len stravnymi listkami. Tiez nechapem naco ti to je, je to velmi individualne. Ine bolo ked sme platili najom a uplne ine to je teraz ked mame vlastnu hypo.
Ostane nam 86% nasho prijmu 🙂
Autorka zbytočne to tu píšeš , len sa zdeptaš , či ini sa lepšie majú. Sama si zrátam čo koľko stojí a ak Vám je malo , musíš ísť aj ty do prace .
Načo sú také info, aby sa ľudia zase urážali že majú veľa alebo málo? 🤔 Tak ako sa nemá hovoriť plat, tak radšej nech sa ani výdaje nehovoria, len to ľudí irituje..
Akože to väčšine ostáva po zaplatení potrebných vecí 1000-2000 € , 86% príjmu? Tak sme na tom asi biedne =D a to som si myslela jak sa máme ešte dobre =D
Predpokladám , že je problém vo financiách.
@30ericka celkom nechápem otázke. Ty nežiješ náš život tak na čo ti bude takéto info. Niekto môže zarábať tisíce mesačne a na konci mesiaca mu zostane 200€, niekto môže zarábať 600 a tiež u zostane 200€. Vôbec to nie je o prijme ale o hospodárení s peniazmi a o tom čo všetko z peňazí platíš a aké sú tvoje priority. My napríklad míňame veľmi veľa na jedlo lebo radi dobre jeme, radi varíme a čo sa týka potravín tak nehľadíme na ceny alebo akcie. Na jedle sa nemá šetriť ak to situácia nevyžaduje. Rovnako oblečenie. Nenakupujeme veľa ale kvalitne "nie sme takí bohatí aby sme kupovali lacné veci" Takže globálne porovnať komu koľko zostáva je bezpredmetné. Ak máš problém s financiami tak to treba riešiť inak. Treba si spísať čo míňaš, na čo míňaš a určiť si priority.
@jana_eyre_2 ak sú ľudia v poriadku a vyrovnaní, tak ich to nebude iritovať ani sa nebudú urážať, bez ohľadu na to či majú málo alebo veľa. Ja napríklad nikdy nikoho neurážam za to, že zarobí málo, ale si kupuje lacné veci, apod. Skôr sa tu stretávam s opakom, útokmi keď napíšem, že máme výrazne viac peňazí.
nie kazdy ma hypo, niekazdy ma rovnake hypo, nie kazdy ma rovnake poistky, pripadne nei kazdy ma deti a nei kazdy ma rovnaky plat.
tu je tolko faktorov, co toto ovplyvnuje.
@ivkazba no veď ani ja, je úplne jedno kto je vyrovnaný, či nie.. píšem že každá takato diskusia skončí hádkami a urazkami kto má veľa/malo.. načo to je dobre?
250e sme 4 s toho jedno male dieta,