Koľko eur sa prosím vás dáva realitnému maklérovi pri prenájme bytu za 400 eur? Píše tam že depozit plus eur maklérovi. Nemal by to zaplatiť prenajímateľ?
Dáva sa rovnaká suma ako nájom.čiže 400.Akurát dnes som to tiež riešila.
@miricka77 ale prečo to ma platiť nájomca? Ved službu robí prenajímateľovi bytu ktorý dal byt do realitky na prenájom.
No, mal, ale na Slovensku sa takého nedočkáš 😀
Ja som platila províziu o 150€ menšiu ako mesačný nájom
Môžete sa dohodnúť, že odmenu zaplatíte spolocne na polovicu.
Tak ako ktory makler, ja prenajimam a platili sme s najomcom na polovicu
Máte snáď podpísanú zmluvu, nie? V tej to muselo byť uvedené od začiatku
@tiezjedna hľadáme byt nemáme ešte. Robím si prehľad ako to je
aha, v tom prípade skúste hľadať na priamo a nie cez realitku. Tam bude vždy nejaká odmena, a čo viem, tak úplne malá nie. Na druhej strane je maklér určitá istota, že všetko prebehne v poriadku a aj zmluva bude ok. Ak si to však dokážete ošéfovať sami, tak je jeho úloha úplne zbytočná
My sme tiež platili sumu mesačného nájmu
My prenajimeme byty a za oba sme davali proviziu maklerovi bola to suma najmu
nájomca by podla mna nemal platit realitákovi
Bola to vyska jednomesacneho najmu, ale majitel povedal hned, ze pojdeme na polovicu
Zijem v zahranici, vzdy sme platili vysku mesacneho najmu.
Vysrať sa na realitku.. Zmluvu stiahnete z internetu a byt si dáte sami na bazoš a FB. Ešte by som neplatil niekomu 400€ za to, že našiel najomnika, keď záujem o prenájom taky veľký, že dáte inzerát a do 24 hodín máte nájomcu.
Prenajímateľ byt sami,krstná v našom meste cez realitnú(sú v CZ). Dávajú jeden mesačný nájom. Ja by som nájomnika nepýtala nič ak by sme rpenajimali byť cez realitou. Odporúčam hľadať od súkromníkov.
To sa spýtaj jeho, väčšinou sú to percenta z nájmu, alebo aj jeden celý nájom..