Ahojte, koľko približne miniete peniažkov za napr 2 týždne? Mne muž stále hovorí že veľa míňam a ja už neviem na čom teda ušetriť. Na čom sa vám darí najviac ušetriť?
@youngmommy98k jedlo? varit s rozumom / obcas recyklujem oblecenie
na inom sa moc setrit neda.
Za čo? Za koľko osôb? Zas otázka o ničom. Nešetrím na sebe ani na rodine, nemusím. Pomohlo ti to? Treba sa pytať konkrétne, nie len tak halabala.
@youngmommy98k pred Vianocami na nicom neusetrim. Ale inak poplatim vsetko co musim a zvysok odkladam.
@youngmommy98k daj peniazky manzelovi, nech sa ukaze on ako mu pojde setrenie.
Ani sa nepýtaj. Pamätám sa ako som sa bála pri zakladaní účtu že povinnú sumu pre bezplatný účet na platby kartou nesplnim a teraz mi je smutno-smiešno keď sa pozriem na účet piaty alebo siedmy deň v mesiaci a suma povinná už dávno prekročená. Posledné 3 mesiace len kupujem... Ale nie zbytočnosti, nejaké veci sa pokazia, prišli nejaké nečakané výdavky a trocha ma dobehlo aj to, že po covide som prestala nakupovať-lebo som sa odnaučila. Len potom je to tak že začneš s 5timi trickami na doma a o pár mesiacov máš dve a aj z nich jedno sa rozrhne a zrazu musíš kúpiť 3. A teda dosť kupujem aj oblečenie, obuv, textil do domácnosti a tak.
A ty kolko minies? 🤷🏼♀️ akoze neviem ale to je taka otazka vseobecna. Myslis kolko miniem iba na seba alebo kolko miniem za spotrebu pre celu rodinu? Ak vy ste 2, tak asi ti nepomoze ked ti napisem, ze my 4 minieme 1500e alebo 500e alebo hocikolko 🙈
Napr. ja som za uplynulé dva týždne minule oveľa viac ako za dva týždne predtým. Kúpila som synovi otepľovaky (25€) čižmy (49€), tiež čižmy pre dcéru (60€) a pre mňa (80€). Synovi ešte zateplené nohavice z bazárika a termolegíny (spolu za cca 30€). Dcéra dokončila vodičák, platili sme druhú splátku (500€). V nedeľu ideme na koncert Mira Jaroša, lístky pre troch 60€, plus benzín, keďže ideme 100km. To sú výdavky mimo potravín, drogérie a všetkého toho, čo sa opakuje každý mesiac. My napr. nemíňame na umelé nechty, mihalnice, či strapaté obočie, nechodíme do fastfoodov. Pomohlo ti to?
Za 2 týždne miniem ca 200 eura keď rátam len jedlo a drogériu + 2 malých psov
@youngmommy98k a koľko máte príjem a koľko minieš?
@youngmommy98k posli ho na nakup do obchodu a hned uvidi ake su ceny...
@youngmommy98k koľko potrebujem
Včera som minula 300eur. A ani neviem kde. Netuším koľko miniem za týždeň. Asi dosť.
@kavasmliekom ja cca 850 manžel rovnako a z výplaty mojej zvykne ostávať cca 250 eur z jeho 400 ja mávam výplatu 13 deň v mesiaci manžel na konci mesiaca a proste nám napr tie 250 eur je málo 😁 preto ma zaujímajú nejaké rady ako ušetriť, a to kupujem len potrebné veci nič navyše
@youngmommy98k koľko miniem ja by ti vôbec ale vôbec nepomohlo ... nie je dôležité koľko máš príjem - ale aký máš voľný rozpočet po tom, keď zaplatíš všetky nevyhnutné výdavky (elektrina, nájom, telefony, mesačníky...)...
To sa nedá konkrétne povedať ja som zatiaľ bezdetna. Teda niekedy aj 100€ miniem úplne v pohode. Potom ideme na nákupy miniem 200€ a každý mesiac a týždeň je iný.
veľa...veľmi veľa...
Ak nepočítam do tých 2týždňov povinné výdavky - bývanie, mobil, internet atď a to, čo nekupujem pravidelne každý týždeň oblečenie, obuv, darčeky, kozmetiku a drogériu atď. Tak miniem okolo 100-150€. A šetrím tak, že nekupujem blbosti.
Tak pre 3 osoby cca 250€ na jedlo a drogériu, ale varíme doma
@youngmommy98k ja minam najviac na stravu, lebo deti 😊, ale mne muz nema co vykrikat, lebo kupujem za svoje 🤣🤣🤣
@youngmommy98k kolko spolu akekolvek vydavky za 2 tyzdne? 1000€ cca, vsetko mozne som platila, 2x plna nadrz, uz nejake darceky, 2xtyzdenny nakup cca 180€ kazdy. to sa zrata. ale to teda ratam rodinne vydavky, cize aj to, co manzel minie
@youngmommy98k 100€
Za mesiac mame výdavky cca 1200€
niekedy 50eur a niekedy mam pocit ze by mi aj 5000 bolo malo.. to sa naozaj takto neda napisat 🙂)) Niekedy nepotrebujem dva tyzdne okrem par litrov mlieka, par jogurtov a peciva kupit nic.. inokedy dojde vsetko... a to su spotrebne veci. Este su pravidelne nakupy = oblecko sezonne, ked nieco chceme vynovit, opravit...
@youngmommy98k zle položená otázka, pretože zo všetkých odpovedí by si si mohla urobiť jedine priemer. Nepomôže ti asi ,že mám bývanie zadarmo, nemám auto ani deti ani hypotéku. Miniem maximálne pár eur na jedlo, nechodím do reštiky ani si neobjednavam. A teda za minulý mesiac som minula 218eur.
@youngmommy98k Ako ušetriť? To zistis lahko. Zaloz si zosit, napis kategorie, na ktore minas. Byvanie, vratane nakladov na energie ci hypoteku, strava, drogeria, cestovne, oblečenie, zabava ci sport a pod. Svedomite zapisuj, na konci mesiaca zrataj, ktore vydavky boli nevyhnutne, a kde by si, naopak, mohla ubrat.
Nasa generacia bola setrna, manzel i ja VS, tym padom nizsie prijmy ako napr. instalater, ci alektrikar. Zistila som, ze najviac usetrim doma. Varit a piect doma, sitie odevov doma, pletenie doma, dvojlozkovy pletaci stroj bola moja najepsia investicia. Ked dcery ( boli tri) chceli pulovrik z Benetonu, kde stal 200 korun, zo vzornika vybrali vzor, aky mal pulover z Benetonu, za tri ich mali upletene a vsetky tri ma vysli cca na 100 korun. Byt sme zvykli malovat vlastnymi silami, pestovali sme si vlastnu zeleninu, a pod. Dceram som od malicka platila poistky so sporenim, vo veku 18 rokov sme odlozili ich vyplatu o tri roky ( lebo v 18. ich este neporebovali. Potom kazdej vyplatili 18 000 korún. Založila som aj premiove sporenie, kazda dostala 7000 korun. Byty ich stali cca 21 000.
Takze, sledovat vydavky, snažit sa ich znizit vlastnou pracou a co ostane setrit. Usetrene investovat a budete za vodou.
Inspiruj sa jedalnickom o par diskusii pred a mas usetrene 😁😅