Koľko eur miniete mesačne na bábätko?

mama4444
14. jún 2021

Mamicky kolko cca spotrebujete mesacne pre babatko vlhcene , plienky a sušené mlieko ( ak nekojite ) a kolko € vas to vsertko stoji ?
Dakujem

ofzuza
14. jún 2021

Uz to mam za sebou, ale tak par drobnych. Navyse akurat castejsie pranie a perlan

loginexistuje
14. jún 2021

urcite to nie je par drobnych plienky/krem/ utierky na von cca 20 eur mesacne susene mlieko flase dudel na flasu dojcenska voda a pod 30 eur mesacne lieky doplnky semtam nejaka masticka a pod 15 eur mesacne oblecenie (bazar a pod ) 20 eur mesacne prasok na pranie a pod 10 eur mesacne
a potom podla toho ako si narocna ....

andreagartnerova
14. jún 2021

Okolo 35eur sú plienky mesačne balenie plus vlhčené ale to kupujem viac kusov tak nemám odhad koľko minieme za mesiac. Ale rátam okolo 50eur plienky aj kozmetiku, keď treba sudokrem, olej na telo, práci prostriedok. Ako ktorý mesiac ale plienky a vlhčené sú vždy vydaj. Kojim takze mlieko nič.

misulkar
14. jún 2021

Približne 100€ mesačne (mlieko + plienky) - vlhčené obrúsky nie sú (pre mňa) nejaká extra položka + niečo navyše.
Veľa záleží, koľko € si ochotná investovať za UM a aj za plienky.
Inak prepočítané na cca 4 týždne.

ofzuza
14. jún 2021

@loginexistuje to je individualne. Pisala som ako to bolo u mna. Takze da sa aj za par drobnych 🙂

sona_matas
14. jún 2021

@mama4444 keď mal malý mesiac spotreboval 150€ mesačne balenie plienok 45€ + mlieko 6 krabíc za 90€ + ešte nejaké drobnosti ako lieky, masť...

hiro
14. jún 2021

Tak nase dvojicky v podstate minuli len elektrinu a vodu na pranie. Boli kojeni a pouzivali tie moderne latkove plienky s vymennymi vnutrami. Zadok sa im umyval a nepouzivali sme vlhcene... Oblecenie podostavali ci zdedili, asi okrem malickosti sme im nic moc nekupovali.

zuvelyn
14. jún 2021

Cca 100-120 plienky DM,mlieko nutrilon , vlhčené huggies. Kozmetika sa veľmi nemina, zatiaľ som dokupovala iba raz a to nebola veľká položka, oblečenie som nárazovo kupovala pred mesiacom za 400eur ale mám pokoj do toho septembra asi (ale syn ma uz rok). Celkovo nemám pocit, zeby bolo male dieťa nejaká extra finančná záťaž, nekupujem nezmyselne oblečenie ktoré je nepraktické (syn nemal ziadne rifle, košele, svetriky, vesticky a kadečo čo vyzerá dobre akurát tak an fotke),tonu hračiek (okrem kníh tam sa krotiť neviem). Ale v prepočte za ten rok co mame krpca to bola asi ta stovka na mesiac.

dollyzv
14. jún 2021

100-150€ mesačne( plienky,mlieko,vlhčené,vatove tampóny,popripadne nejaké body keď sa mi zapáči 🙈) ale tých 100je minimum

peony13
14. jún 2021

Kazde 3 tyzdne plienky babylove 12.95 ...water wipes 12.95 a bepanthen 12.95.
Toto je nutnost kazde 3 tyzdne kozmetiku mame Adermu a La toche posay ale to mame este od narodenia to sa mina malo... ostatne su uz len dokupovsnie oblecenia hraciek ale fskt len vynimocne tiez sa nevieme krotit skor s knihami a to ma maly len 5 mesiacov ale citsme mu kazdy den :D
Je to nase prce dieta takze velmo vela sme minuli uz na vybavicku a take vystrelky co v podstate nemusia byt ale chcela som :D lebo šak prve :D

julie19
14. jún 2021

okolo 120€/mesiac .. plienky babylove, utierky babylove, mlieko Nutrilon... to sú veci čo kupujeme každý mesiac .. a potom raz za čas šampon, vatové tyčinky, olejček, nejaké oblečko, to je rôzne, tažko to dať presne na mesiac, každý mesiac je iný, ale tých 120 dáme vždy

gbgb
14. jún 2021

@mama4444 Zavisi od velkosti dietata.
U nas 50€ plienky + prikrmy 100€ a kojim.
Celkovo radsej nepocitam.

macko1007
14. jún 2021

@mama4444
plienky na mesiac cca 35€,mlieko na 8dni 15€…
vlhcene kupujem velke balenie takze dajme tomu 6€..sudocrem 10€ a samponik 7€..

hsara99
14. jún 2021

100-200e... menej ako 100e asi nikdy

martina88martina
14. jún 2021

@mama4444 moja ma štyri mesiace, jedno mlieko stojí 20 e, takžeee na mesiac spotreba mlieka vide na 60 e niekedy 80 €. Plienky na mesiac 45 e. Take jak nejaký krem na prdel a vlhčené to sú malé položky. A oblečenie sa dá kúpiť veľmi zachovalé a za lacno z druhej ruky.

bubuzu
14. jún 2021

@mama4444 tu fakt zalezi od teba,aku mas predstavu. my sme mali latkove plienky,vela nam darovali znamy po svojich detoch a zopar sme si poprosili namiesto darcekov na sviatky,nejake nepremokave gatky na ne,som na zaciatku kupila-tak za cca 40 eur.a dalej nas to stalo len vodu a elektriku na pranie,podla zuctovania to bolo mesacne uplne zanedbatelnych par (mozno 3-4) eur .kozmetiku som kupila jeden sudokrem a ani sme ho neminuli,pred porodom som kupila tri baliky vlhcenych a vydrzali mi 2 roky 😂 Nastastie sin kojila,cize um nic.

zuzanka.zuzu
14. jún 2021

veci co musis kupit (napr.tie plienky, minioblecenie) nie su az take drahe... ale potom su tu veci ktore "musis" kupit a az vtedy zistis ze ta predrazena pucovina je vlastne k nicomu 😂 napr.hryzatko v tvare opice za 15e 🙈 a to je len jedna opica! tych blbosti mame doma plnu izbu takze sa to napocita €

hsara99
14. jún 2021

@zuzanka.zuzu tak za mňa to hryzatko bola jedna z top "investicii" :D

martina88martina
14. jún 2021

@hsara99 presne tak. Mala ho najprv nechcela, stále som jej ho dávala do ručičky a hovorila,, tu máš opicku za 15 e a pekne ju hryzkaj 🤣,, a už si ju obľúbila a stále ju hryzka 😊

ckatka
14. jún 2021

Plienky na mesiac cca 40€ - redukujem tým, že mám pár latkovych a keď sme len doma, občas dám látkové (tie potom prihodim k bielemu prádlu na 60 s dezinfekciou ktoré by sa pralo tak ci tak.
UM 15€/krabica vydrží tak týždeň. Čiže 60€ cca (môžeš zredukovať tým že čiastočne kojis alebo od 4m prikrmujes)
Oblečenie kupujem väčšinou Lindex ktorý potom predám. Takže strata je minimálna. Rovnako kupujem vela v bazári overené značky.
Fľašky mam tri a vždy večer ich hodím do umývačky spolu s ostatným riadom. Cez deň len oplachnem horúcou vodou z termosky.
U mňa je najväčší výdavok na udržanie kojenia cca 50€/mes (aspoň tej trochy mliečka co mam...takže cievky čaje lieky byliny...ale pokým sa na to vykasles a budeš len na UM tak toto sa ta netýka.)
Inak dosť šupa je kvalitná autosedacka...to som bola dosť prekvapená.
Kočík podľa vkusu, ja som dala 600€ za kombináciu hlboký /športový ale spĺňa všetko čo potrebujem.
A ja ešte veľa minam na šatky. Kúpim, ponosím, predám...kúpim ďalšiu...baví ma skúšať rôzne..A namotala som sa na ručne tkané takže tam ide kopec prachov 😂🤦‍♀️
Dieta mam našťastie zdravé tak iné výdavky nemáme.

eskop
14. jún 2021

@mama4444 moja ma necele 3mesiave a je to cca 200e, nekojim. Ak kupujem oblecko tak viac..

sruma
14. jún 2021

Ked vidim ako je na Slovensku draho len oci vyvalujem. Ked pisete niektore ze len mlieko a plienky cca €100. Tak ja ako kojim ale to kolko vychadza u nas balicek, a kolko tam je plienok?? 😮

zuzanka.zuzu
15. jún 2021

@ckatka reč bola o mesačných výdavkoch, nie o výbave... či mesačne meníš autosedačku a kočík? 😉 inak vieš kedy sa mi rozbehlo kojenie a malého kakanie? keď som tie senovky, benedikty, moringy, riccinusy a iné hlúposti konečne prestala brať 😀 plne stotožnená s vedomím že prechádzame len na UM do cca 2 dní a... prišli ďalšie týždne kojenia 😀

vikybotka
15. jún 2021

Ono je to veľmi individuálne 🙂 záleží či je babo bez problémové či Vám sadnú hocijaké plienky 🤷🏼‍♀️ Naša mohla nosiť len jednu značku plienok voz vychádzalo na 50€ mesačne mala reflux jedine mlieko čo nám sadlo 15€krabica jedna vlhčené utierky cca 6€ no keď všetko nakupujes cez internet a hľadáš zľavy tak aj menej 🙂 oblečenie a iné veci sa dajú pozháňať alebo keď chce niekto niečo kúpiť bábätku tak mu povieš čo je naozaj treba 🙂 my sme do roku kupovali naozaj len plienky a mlieko zvyšok sme podostavali no mám vďaka bohu chápajúcu rodinu ktorá pochopila že netreba kupovať hlúposti radšej nech sa manopytaju čo naozaj využijeme.

jaskolka
15. jún 2021

Je to individuálne. Ja som do 6 mesiacov len kojila, čiže jedlo 0eur.plienky mu bolo jedno, aké, čiže hocijakú značku, Lupilu, Bevola,to cca 30 eur, vlhčené tak do 5 eur na mesiac. Hračky v podstate mal tie, co po dostával pri narodení, určite sme stále nekupovali, aj tak sa hrá radšej s miskami, fľašami, a podobne 😆. Oblecko podostaval, alebo z bazáru, zopár extra kuskov nových
Teda za mňa na mesiac réžia bola do 50 eur. Teraz už trocha viac, keďže jedáva aj výživy, jogurty, kasicky, plus nákup surovín na varenie pre neho

dollyzv
15. jún 2021

@sruma máloktorá žena dobrovoľne dá Umelé mlieko..takže rozhodnúť sa že radšej kojit aby si ušetrila je trošku naivná predstava 😁😁 a to mlieko môže byť ešte oveľa drahšie,ak napríklad potrebuje špeciálne proti kolikam alebo refluxu.plienky môžu byť aj látkové,dajú sa kúpiť aj lacnejšie,len nie všetkým deťom vyhovuje lacná značka..a to som ešte nikde nezahliadla lieky a doplnky pre drobcov..napr.za 5ml pribotika 16€ prosím pekne, a to nevravím koľko peňazí stalo,aby som mu vôbec našla tie čo mu sadnú 😂

sruma
15. jún 2021

@dollyzv nie, zle si ma pochopila. Ja som o UM mlieku nic nepisala v tom, zmysle. Ja viem ze to nie je volba pre podaktore. Len sa pohorsujem nadtym, ze praveze to nie je volba ale zakladne potreby a nevedia co by za to pytali. Urobili si z toho dobry business, lebo vsak musis zaplatit! To by mali davat babatkam automaticky, preplacat to nejako. Nooo €16 za probiotika dost!

sruma
15. jún 2021

@jaskolka Lupilu su nahodou super. Nas ma len tie od narodenia. Vyskusala som preslavene papers, ze na skusku nech porovnam. Vyvalila som za ne peniaze a nemohla som sa dockat dokedy ich minie 😂😂 a tiez krava som hned kupila 100ks.

ckatka
15. jún 2021

@zuzanka.zuzu ja som to pridávala postupne...A teraz už asi mesiac neberiem nic lebo mi to aj tak nepomáha. Už len ajurvedsky čaj. A mlieka mam furt rovnako (malo) 😂 Ale vďačná som aj za to, že nemusím v noci vstávať zarábať...

majockaaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz