Koľko dní robíte na nový mobil?

27. okt 2024

Koľko násobok vašej čistej dennej mzdy ste dali za váš aktuálny mobil alebo ste schopné dať za nový, ak sa práve po nejakom pozeráte. Pýtam sa preto, že podľa štatistík musí priemerný Slovák na nový iPhone robiť 23 dní, kým Švajčiar len 4 dni. Nemusíte písať aký mobil máte, aby z toho nešlo vypočítať vašu mzdu, len ma zaujíma ako veľmi si vedia Slováci dopriať pri kúpe mobilu.

kavasmliekom
27. okt 2024

My máme mobily tak, že dcera ma môj, ja mam manželov a manžel si berie každé dva roky na paušál. Ale platí 50e mesačne.

minenkak
27. okt 2024

Desať dní

katica06
27. okt 2024

Na môj si zarobím za štyri dni.

ukgirls
27. okt 2024

ja si mesacne odkladam peniaze bokom na veci ktore chcem .. neminam to stale ale ak sa tam nasetri kupim si nieco poriadne - takze tazko povedat kolko dni ... mam najnovsi samsung-ae vratila som stary plus neake zlavy cez cash back stranku a stiahla som cenu takmer na polovicu ... vysiel ma na neakych 700 tak si vypocitaj za ako dlho si schopna nasetrit 700 bez toho aby ti chybali

veselo_neveselo
27. okt 2024

Tak zeny na materskom fore (kde asi vacsina je tehotna, na materskej alebo rodicaku) su fakt obrazom slovenska...

Ja som ako priemerny svajciar, drahy mobil nemam a nebudem mat, lebo ma nezivi, ani nezaraba, a na zabavu nie som ochotna tolko dat 🙂

stanulienkat
27. okt 2024

Predpokladám, že si bol vo Švajčiarsku a vieš aké sú tam ceny v obchodoch a nehnuteľnosti. Porovnávať takéto z kontextu vytrhnuté veci je úplná hlúposť. Porovnávaj porovnateľné. Porovnávaj nás s našimi susedmi.
Apropo-nepotrebujem k zivotu iPhone. To je ako keby si sa spýtal za koľko zarobíme na nové Ferrari. Drvivá väčšina ľudí nepotrebuje k životu Ferrari a ani naňho v živote nebude mať.

petronelag
27. okt 2024

Každý nepotrebuje mobil s množstvom funkcii, napr. starší ľudia majú radšej jednoduchšie, veľa mladých si berie dva roky paušál + telefón, takto sa mobil dá získať podľa požiadaviek aj pomerne lacno.
Ja som raz stratila mobil, čo som mala na paušál, tak som kúpila Motorolu za okolo 100€, kým prešli dva roky a tak som na ňu robila 2 dni. A teraz ju mám ako rezervu.

zuzanockamt
27. okt 2024

2-3 dni

niekto2hy
27. okt 2024

Asi hodinu.😎

barka1
27. okt 2024

Z principu neminam za blbosti. Na moj sucasny mobil som musela pracovat asi 2,5 dna. Nový si kupujem tak raz za 4 roky. Ale žijem v ČR, tak neviem, či sa počítam do vzorky.

tatiana149
27. okt 2024

Ja som s deťmi kúpila Motoroly. Vyšiel nás jeden do 100 e nový v obchode. A sme spokojní. Funkcie má také skoro ako každý drahy mobil. Internet to má, hry si vedia zahrať, kopu aplikácií to má, učenie vedia stiahnuť, fotaky majú dobré, edupage ide dobre, písať ide aj volať......nám to stačí. Za málo peňazí ale mobily idú

autor
27. okt 2024

@stanulienkat Toto nie je diskusia o iPhone ani o Švajčiarsku, ale už keď sme pritom, tak to nie je mimo kontext, pretože elektronika stojí rovnako v Švajčiarsku ako na Slovensku.

dadis
27. okt 2024

Ja som si este mobil nikdy nekupila a tom mam 43 rokov 🙀. Vzdy dostanem sluzobny.

sense
27. okt 2024

To bude možno tým že nie každý svajciar si potrpí najnovší model iPhonu, alebo inej známej značky...a štatistika prevziata z nejakých novín.
Mám Realme 12pro + a stačí mi.

sense
27. okt 2024

A už ked si po porovnávaní, tiež neplatis nájom cca 1500-2000e, cestu daň 500e a zdravotné poistenie cca od 300 viac ešte z čistého platu a následne aj podľa poistenia každú návštevu lekára, ani za jasle 3r dieťaťa 120e na den

abbey1
27. okt 2024

V tom prípade som Švajčiar.

svokrinjazykmonika
27. okt 2024

Kupujem mobil maximálne za 150€.

really8
27. okt 2024

Toto ale nie je uplne spravne polozena otazka. Mam drahy mobil, robim na neho asi 15 dni kedze ho vyuzivam denne aj na pracu. Mam ho vsak 5 a viac rokov takze vzhladom na dobu uzivania na neho robim 3-4 dni rocne.

stanulienkat
27. okt 2024

Elektronika možno stojí rovnako v Švajčiarsku ako aj na Slovensku, ale plat nie je rovnaký a nie sú tam ani životné náklady rovnaké, ani podmienky, ani dane, politicka siruacia, ani nič.
Za socializmu niekto pirovnaval? Na pracku, Tv, kazetaky, nabytok... sme setrili niekolko rokov. Teraz mame vsetko z jedne vyplaty. To su take porovnavacky....

evkamotka
27. okt 2024

Ja mam taky, co ma stal 4 dni. Ale to je asi aj o tom, kto ma ake naroky na mobil ci? Niekomu staci za 200, inemu za 1000

mimuska328
27. okt 2024

Nepotrpim si až príliš na značku alebo cenu mobilu mam Samsung galaxy a54 vyše roka ale stal ma polku výplaty vtedy. Nie každý zarába ukážkovo ako Švajčiari. A pre mňa je dôležité ze viem písať, volať, fotiť, stiahnuť nejakú tú appku a to úplne stačí. Mobil si kupujem keď sa pokazí alebo už nefunguje tak dobre ako ma

deborahzelenkava
27. okt 2024

Na to sa neda jednoznacne odpovedat. Kazdy mobil ma inu cenu a kazda osoba ma ine naroky na mobil. Niekto ma penazi dost aj na najnovsie kusky, ale kasle na to lebo ma priority inde. Rovnako aj s autom. Kolko skutocnych bohacov ma toyotu ci VW a kasle ti na luxusne znacky. Zato striedna trieda, ktora kupuje vsetko na dlh sa prevaza na audine, aby videli ini.

Ja mam napriklad smartphone cez vikendy vypnuty. Nezaujimaju ma notifikacie a ine blbosti, nechcem aby ma ktokolvek vyrusoval. Preto mam druhy tlacitkovy mobil, ktoreho cislo vie len minimum ludi, menej ako prsty na jednej ruke. Stara sunka od Nokie za mozno 30eur.

cimage
27. okt 2024

Ja som dala max 450£ za novy iphone 3 asi pred 16rokmi. Odvtedy som tolko za telefon nedala, ale mala som ho aj 10rokov. Zarobila som to zhruba za 10dni v tej dobe.

alex49
27. okt 2024

asi desať dní, ale meniť ho budem možno o 3 roky, ak bude fungovať tak neskôr

13uzivatelka11
27. okt 2024

Ja keďže som po rd stále na brigáde, keďže mi to vyhovuje kvôli časovej flexibilite a častým ocr minulý rok, ale aj napriek tomu som si kúpila na splátky iphone 14, takze je to reálne môj vyše mesačný plat za plnú sumu, ale iphone som si kúpila kvôli tomu, že viem ze mam na ďalšie 4 roky pokoj. Androidy mi vždy začali po pol roku blbnut 🤷‍♀️

vikimed
27. okt 2024

Asi za 0.75 dňa, ale neviem, na čo ti táto informácia bude. Každý je inak náročný pri výbere mobilu a má inú mzdu.

missviolet
27. okt 2024

11 dni

saxana000
27. okt 2024

Viac ako 100e by som za telefon nedala.. tak ked to zratam na novy robim tak 2-3 dni.

mamina7070
27. okt 2024

Iphone 14 plus kupila som novy vysiel ma 600€ a zarobit mi na neho by trvalo cca 4 pracovne dni
kupujem zasadne Apple mam s tym vsetko prepojene ale nepotrpim si na nove modely

andrejka1974
27. okt 2024

Netreba mať nový mobil postačí vždy starší viem využiť peniaze aj lepšie ako kupovať nový mobil ja mám vždy starší a vydrží niekoľko rokov