Koľko detí živíte z platu?

15. máj 2024

Ahojte s manželom zarábame 2500 eur, z toho mame náklady 500 eur na jedlo a 190 eur inkaso, manžel ma vo svojej starostlivosti 14 mesačnú dcérku z predchádzajúceho vzťahu ktorá žije s nami ..chceli by sme veľkú rodinku aspoň 3-4 deti tak by som chcela vedieť ako to mate vy s financiami co mate viac detičiek

deti95060810
15. máj 2024

záleží aké máte nároky...
na 3-4 deti vám to vyjde - samozrejme bez každoročnej dovolenky do Karibiku... 😉

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fido69
15. máj 2024

Keď začnete plodiť, tak sami uvidíte, kde nájdete hranicu medzi vaším komfortom a počtom detí. 😉

mimolimit
15. máj 2024

4 clenna rodina (deti na ZS) strava cca 650-700€
Denny letny tabor cca 200€
Skola v prirode 250€/dieta
Zaciatok skolskeho roka min.200€/dieta

Len ako priklad k nakladom…

melanta
15. máj 2024

Nerieš, aký máte príjem teraz. Riešte to, ako uživíte 4 deti ak by jeden z vás nebol a celá rodina by ostala na jednom rodičovi. Ak by si ostala sama so 4 deťmi, mala by si ty sama tiež takýto príjem? Ak tvoje deti budú chcieť športovať alebo hrať na nejaký hudobný nástroj, budete to vedieť poskytnúť každému? Áno, žijú deti aj bez toho, ale ja by som nechcela mať deti s tým, že im neumožním realizovať sa. Taktiež aké veľké bývanie máte? Ak budú väčšie vekové rozdiely, nehrozí, že bude menšie dieťa v izbe spolu s tínedžerom? To nie je ideálne. Netreba myslieť len na seba, netreba byť sebec, že ja chceme veľa detí, tak ich budem mať. Ale treba sa pozrieť aj na to, čo im vieš ponúknuť. Budete ich môcť živiť ak každé pôjde na VŠ?

tamitamitami
15. máj 2024

Za mňa si pri takomto plate a výdavkoch viem predstaviť mať 2-3 deti (počítam už aj manželovu dcéru), lebo čím budú deti staršie tým budú náklady vyššie. Jasne človek by asi uživil aj 5 detí, ale to by ste už skôr prežívali ako žili.

mandzula
15. máj 2024

Nie je sanca, aby si tu dostala relevantnu odpoved, pretoze napriklad pre nas je to suma, z ktorej si neviem predstavit vyjst ani pri jednom dietati, ini vyjdu aj s desiatimi.

janka1011
15. máj 2024

@walentina7 no, dosť krátkozraké tvrdenie. Ako pokiaľ sú tie deti malé, tak ešte by sa dalo. Ale čo, keď vyrastú a budú chcieť chodiť na krúžky, robiť športy ...ísť do škôl mimo mesto, na internát...budú chcieť mať mobil, počítač, ísť na dovolenku...a to menujem len bežné veci, nič výnimočné a už by to rozpočet neobsiahol. Prežiť by sa prežilo, ale väčšina rodičov chceme deťom poskytnúť viac ako len jedlo a strechu nad hlavou.

30katrusa40
15. máj 2024

@janka1011 alebo bude mať niektoré z deti špeciálne potreby. Ceny za terapie sú šialené.

beata_k
15. máj 2024

Max 2 vratane manzelovej 14 mesacnej dcery.

vyrovnanaosoba
15. máj 2024

1800e na rodinu stačí. Ale treba počítať s tým, že nároky na deti sa budú vekom zvyšovať. Z vlastnej skúsenosti ti môžem napísať, že kočík a vybavicka je nič pri tom, čo potrebujú teraz. Školkari ešte ani tak nie, tam sem tam výlet, po 50e na mesiac poplatky, nejaké tepláky a tričká na zničenie stačí aj z pepca. Ale staršiemu už treba toho dosť. Rôzne krúžky, kurzy, lektor, výlety, neoblecie len tak hocičo, tašku do školy tiež chce niečo cool, tenisky a kopec veci, niekedy mám pocit, ze kým mu niečo kúpim, tak aj z toho vyrastie.
Okrem toho poistenie, strava, setrenie, čo date jednému, mali by ste dat aj ostatnym. Netreba sa spoliehať, že jedno podedí po druhom. V dnešnej konzumnej dobe kde Vianoce sú o darcekoch a honosnych... Tak aj 2000e malo 🤣

babovka2321
15. máj 2024

Mate vlastny dom/byt bez hypoteky, do ktoreho sa pohodlne zmestite so 4 detmi? Vas spolocny plat bude rovnaky aj v pripade, ze ty budes na RD? Dlhodobo, pri tolkych detoch, utiahne to muz? My mame plat vyssi aj s tym, ze ja som na RD (ale aj hypo na krku), 2 deti a uz teraz ma ide porazit, kolko nas vyjde vobec len jedna dovolenka pre 4 osoby v dnesnej dobe.

pinkgirl
15. máj 2024

Nuž ako sa hovorí Malé deti malé starosti, veľké deti veľké starosti. S vekom deti stúpnu raketovo aj výdavky na ne. Škôlka, školy, oblečenie, topánky, športové náradie, krúžky, aj vykryť prázdniny tábormi je fuška. A keď ochorejú, tak v lekárni tiež budeš nechávať "pekné sumy".
Majte spoločne jedno dieťatko, a časom uvidíš či pojdete do ďalších detičiek.

katka700
15. máj 2024

Autorka akákoľvek odpoveď čo dostaneš ti bude nanič. Nikto z nás nemá veštecku guľu a nepovie ti aké budú ceny elektriny, vodného a stočného, potravín, lekárov či dane o 5-10 rokov. Platy zvýšenie nákladov nekopiruju. Asi toľko. Príjem čo je teraz fajn môže byť za pár rokov hranica chudoby.

majlo1234
15. máj 2024

Vyskusaj najprv jedno dieta😂 potom uvidis, ako na tom budete s planovanim dalsich

dennkka
15. máj 2024

Ja mám s týmto príjmom 2 deti a som šťastná, že je medzi nimi 5 rokov a nemusím financovať 2 VŠ súbežne. Teraz jeden končí a druhý začína. A to nemáme hypo.

vevapeto
15. máj 2024

Ak nemáte ani hypo tak úplne v pohode dáte k maličkej aj 3 svoje.

sasa1310
15. máj 2024

ty brďo, manžel 14 mesačnú dcérku a už ste zobratí? To nejako rýchlo ste stihli. Max. 2 deti s tým príjmom. A to rátam aj tú malú

zuzana76
15. máj 2024

Maximalne dve a plus manželovi dcérka, teda dokopy tri detičky

doriiis
15. máj 2024

Aj keby som zarábala milión € mesačne by som mala 1 maximálne 2 deti.
To,že teraz vám to vychádza,neznamená,že to tak bude navždy

liusa82
15. máj 2024

no akurát som to chcela napísať čo je aj vyššie.Ja ani deti nemám zarábam cca tolko čo popisuješ ty hore niekedy viac,niekedy menej podla toho kolko mám klientov v daný mesiac.A neviem si predstaviť ani jedno dieťa pri tomto plate.Ved to je málo aj na dve nie ešte na 3,4 atd.No ale zase my si doprajeme to je pravda.Alebo ja mám skreslený pohlad neviem.Ale mne by tie prachy vynaložené na deti proste chýbali😀

tiezjedna
15. máj 2024

500 € jedlo a 190 € inkaso...??? To je všetko? Bývate u rodičov? Auto nemáte? Žiadnu poistku atď?

autor
15. máj 2024

@tiezjedna bývame v mojom byte poistky nemáme auto mame jedno ja mam robotu priamo pod blokom a manžel dochádza 1 km do roboty na bicykli

sisa_s
15. máj 2024

Zarabate spolu 2500e ci kazdy po 2500? Len pre ujasnenie

vyrovnanaosoba
15. máj 2024

Je chyba, že nemáte žiadne poistenie pre prípad nehody, úrazu, PN atď....A s kým je 14m dieťa, keď obaja pracujete?

autor
15. máj 2024

@sisa_s spolu 🙂

judit47
15. máj 2024

@autorka

A okrem 500€ na stravu, elektrika plyn najom za byt(akoze upratovanie voda kurenie) to platite kolko? Lebo to tam nevidim v inkase asi nieje aj internet mobily atd? To potom je aky velky byt ked chcete mat 3-4 deti?

A kde je dcerka ked vy robite?

autor
15. máj 2024

@vyrovnanaosoba s mojou sestrou ktorá je momentálne na MD

vyrovnanaosoba
15. máj 2024

A manžel nepoberá ani Rd, ani nič na dieťa? Keď ju má vo svojej starostlivosti, mate predpokladám aj výživné určené.

autor
15. máj 2024

@vyrovnanaosoba ja som si myslela ze všetky poistky sú blbosť že nikdy nič nevyplatia