Dobrý deň, s manželom si chceme brat úver mame dve male deti a teraz keď si robil daňové vyšlo mu čistý príjem mesačne 357e prosím vás myslíte si že by mu dali uver keď v hrubom prijme mesačne dostáva 1400e a je zivnostnik a odvody zaňho platí štát keďže poberá rodičovský príspevok.
@dominikasvince a mate deti ? Lebo nam uctovnicka spravila daňové priznanie (môjmu manzelovi) a mame dve deti nieste zadlzeny a v hrubom dostava 1400 a vypočítala mu 357e mesačne v cistom prijme
@dominikasvince a neviete ci manželovi by dali uver ak ma čistý príjem 357e?
urcite nedali
Z tej jeho mzdy musi vyjst cast na obe deti, na teba, na domacnost a musi mu aj urcita cast penazi zostat. V skratke, pochybujem ze by dali.
pri takomto príjme nemá šancu........okrem splátky sa počíta aj životné minimum na muža, teba a 2 deti..........ak nepodnikal celý rok, tak jeho príjem sa delí 12.........
@juliatriscova podnika už viac ako 12 mesiacov
mala som na myslí, že nemal príjem na živnosť celý rok..........či mal? tak potom nechápem ako sa účtovníčka dopracovala k 357€........pošlite mi manželové daňové a poviem vám či to správne vypočítala.
životné minimum na vašu celú rodinu vychádza 560,86€ ale viem, že pri živnostníkoch je životné minimum vyššie.......
Jasné, že pri takej sume by nedostal úver, to sa netreba ani pýtať
Nemáme zatiaľ deti
A ty nemas prijem? Inak nam zaratali aj rodicak do prijmu, ale aj tak vam to nevyjde 🤔
@saja1 moj manzel pobera rodičovský
Príjem SZČO sa nerovná mzda zamestnanca. Podstatný je "zisk", teda príjem znížený o výdavky. Ak ide o tzv. švarcsystém (=iba vykonáva prácu pre jedného klienta) a nemá iné náklady, tak spravidla sa použijú paušálne výdavky 60% + do výdavkov sa zahrnú povinné odvody. Razom vyjde nízky vymeriavací základ pre daň a o niečo vyšší pre výpočet odvodov, ale má to tienistú stránku - nízky základ dane, ktorý je podstatný pre posúdenie bonity pri žiadosti o úver.
To, že poberá RP, neznamená, že nemá platiť odvody. Tie by neplatil len vtedy, ak by počas RD činnosť nevykonával. Inak je oslobodený od platenia odvodov iba v čase poberania materského.
Živnostníkovi čo poznam tak nechcu dávať velmi úver
@juliatriscova asi zalezi ake vysoke ma naklady ... podla toho co pise pani, tak asi vysoke
Riešili sme to ale pred 4 rokmi, neviem ako sa zmenili podmienky ale myslím že sa ešte sprísnili. Ja som pracovala a k tomu musel mať MM živnostník čistý príjem aspoň 1200€ aby nám to vyšlo a to len tak tak, s jedným dieťaťom. Chystali sme sa na to ale dva roky vopred (nastaviť príjem a odvody) keďže banka chce daňové priznania dozadu, to čo platil na odvodoch bolo ešte viac než splátka samotnej hypotéky + k tomu zaplatiť daň z príjmu, katastrofa proste... Ono sa pekne hovorí že živnostník zarobí ale tie odvody sú hrôza des 🤦🏻♀️
@bettie uplatnil si paušál a to je chyba.........
Ak mu vychádza čistý plat dačo okolo 370€ ako píšeš, tak si nemyslím, že mu teda nejaký ten úver víde. Je to hrozne málo. Tu to treba aj s odvodmi všetko proste poriane ponastavovať, aby mu to v konečnom výsledku pomohlo
pri takom príjme to nestačí ani na životné minimum pri posudzovaní bonity klienta v banke, ďalšia vec je, že musí ostať rezerva z príjmu, ktorá sa tiež zvyšovala. Aj keď každá banka vypočítava inak príjem na základe daňového a posudzuje iným % z tržieb alebo obratu, tak nepredpokladám, že by tam bol nejaký priestor na čerpanie úveru
Ahoj, môj je tiež živnostník a na daňovom nám musel vyjsť príjem 950e