Neviete koľko berú realitky..a ktorá najmenej..alebo ako predať byt..
@alickapusinka jasne..nevieš poradiť kro berie 1500
@alickapusinka platí to predávajúci ci kupujuci
platí kupujúci, u nás keď predávajú viacerí jeden byt, tak prvý si dal 3 tisic, tak že všetci sa teda "obetujú" a dajú si rovnako :D
Tak v prvom rade záleží od lokality a ceny nehnuteľnosti. Ak predávaš nehnuteľnosť za 200 000, žiadny poriadny maklér ti to za 1500 eur nepredá. Provízia je zväčša 2-3% z kúpnej ceny. Ak chceš využiť realitku, tak nerieš čo najlacnejšiu, ale čo najprofesionálnejšiu. Zlý maklér ti vie urobiť kopec škody. Ty predávaš nehnuteľnosť, ty chceš realitky, ty platíš províziu. Ale maklér si o svoju províziu dvihne kúpnu cenu, takže teba to nemusí stáť nič. Ak chceš ušetriť, urob si inzeráty sama, rob si sama obhliadky. Jediné čo odporúčam je nechať si zmluvu urobiť právnikovi.
@melanta jasne..no nemám moc času na také veci..bývam inde ako mam byt a ešte malé dieťa
V zv berie realitka aj 5000. Dokonca jeden chcel až 8000. Nakoniec som sa dohodla s realitkou,čo berie 3000. Aj tak mi to príde veľmi veľa.
Tak o to dôležitejšie nájsť si dobrého makléra, nie najlacnejšieho.
@melanta ja som napísala že niektorý beru toľko nie že jej preda nepreda.
Platí predavajuci.Ale TY dostaneš toľko koľko ste sa dohodli on si navyší a to si vezme.TY príklad si vymyslím chceš 150 tisic on dá 152 tisic ale ty dostaneš toľko koľko si požadovala.Kde sa nehnuteľnosť ktoru chceš predať nachadza.
@alickapusinka jasne chápem.. stará Turá
Kde také nízke sumy máte, tu v Ke sa to pohybuje okolo 5000
Každy maklér ináč niekto 2 niekto 3 tisic sú aj take čo 1500 eur.