Koeficient práce.

miinniiee
26. feb 2020

Ahojte, chcela by som sa spýtať takú vec, či zamestnávateľ je povinný dávať minimálnu mzdu podľa stupňa náročnosti práce?
Podľa koeficientov patrím do skupiny 1,2 kde sú zaradené administratívne práce a výška minimálnej mzdy je 696€. Avšak táto hrubá mzda mi na páske už nefiguruje a zamestn. povedal, že sa za tým pozrie, či je jeho povinnosť platiť podľa stupňa náročnosti. Ďakujem za odpovede.

jankapepe
26. feb 2020

@miinniiee pracuješ vo verejnej správe?

miinniiee
autor
26. feb 2020

@jankapepe nie, nepracujem. Som v s.r.o. Pani uctovnicka posielala dodatok k zmluve ohľadom koeficientov ale zamestnavatel to nebral vobec do uvahy.

evittam
26. feb 2020

@miinniiee Pokial si zaradena ako píšeš ano je povinny to dodržiavať.

jankapepe
26. feb 2020

@miinniiee na zmluve máš pracovnú pozíciu akú? Máš hmotnú zodpovednosť?

miinniiee
autor
26. feb 2020

@jankapepe predtým som mala všeobecný administratívny pracovník ale bola som "povýšená" na Zástupcu riaditeľa, čo je zapísané do zmluvy ale HM mi ostala nezmenená 600€, čo je menej ako terajšia minimálna mzda pri koeficiente 1,2.

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miinniiee
autor
27. feb 2020

Ďakujem Vám pekne za odpovede. 🙂

jankapepe
29. feb 2020

@miinniiee ...aká je teda odpoveď tvojho zamestnávateľa?

miinniiee
autor
29. feb 2020

@jankapepe ešte som sa s ním nevedela porozpráť, keďže rieši rozvod atď...ale v pondelok si musíme sadnúť a porozprávať sa o tomto.

jankapepe
1. mar 2020

@miinniiee daj vedieť zaujíma ma výsledok

miinniiee
autor
1. mar 2020

@jankapepe jasne, že dám

simca06022011
1. mar 2020

Samozrejme, musi túto sumu dodržať.

miinniiee
autor
5. mar 2020

@jankapepe takže odpoveď od účtovníčky bola taká, že ak splnam podmienky na 1. stupni tak ona mi svojvolne nemoze zvysovat mzdu. Zevraj je to na dohode medzi mnou a zamestnavatelom. Jedine by upozornovala, ak by som mala nizsiu mzdu ako na 1. Stupni. Ale podla mna je logicke ak mam na PZ uvedene zastupkyna riaditelky nemozem spadat len do 1. Stupna narocnosti.

jankapepe
6. mar 2020

@miinniiee 2.stupeň náročnosti práce: Spadajú tu rutinné odborné práce alebo práce s hmotnou zodpovednosťou. Ďalej tu môžeme zaradiť jednoduché remeselné činnosti alebo práca v zdravotníctve.
Príklady: administratívny pracovník, predavačka

1.stupeň náročnosti práce: Patria sem základné manipulačné alebo prípravné práce, ktoré sú podľa určitých postupov alebo pokynov nadriadeného. Väčšina prác, pri ktorých zamestnávatelia uplatňujú minimálnu mzdu patrí do prvého stupňa.
Príklady: upratovačka, operátor výroby

jankapepe
6. mar 2020

@miinniiee máš podpísanú hmotnú zodpovednosť?
Ak nie...tak teoreticky by ťa do 1tky mohli supnut...

jankapepe
6. mar 2020

@miinniiee a priamo nadriadeného si sa ešte nepýtala? Veď účtovníčka rieši len papiere podľa tvojej zmluvy...... nerieši zmluvu ako takú

miinniiee
autor
6. mar 2020

@jankapepe pýtala, hovoril, že sa na to pozrie. Papier podpísaný nemám, avšak hmotnú zodpovednosť mám. Tu v tejto firme idú veci tak, ako si šéf povie.......Pýtala som sa známej, ona tiež nemá podpísaný žiadny papier na hmotnú zodpovednosť a tiež má zvýšený plat podľa nového zákona na 696€ a jej šéfky sa účtovníčka nepýtala vôbec.
Podľa mojich informácií už len preto, že mám titul by som automaticky mala byť zaradená inde ako do 1. stupňa. Tak ja neviem 🙄 uvidíme ako sa vyjadrí.

jankapepe
6. mar 2020

@miinniiee 😁 titul 😁 s titulom môžeš aj upratovačku robiť a titul ti bude na dve veci.
Že sa na to pozrie....to si hovorila už pred týždňom,nie? Odvtedy si to s ním neriešila??

jankapepe
6. mar 2020

@miinniiee veď normále choď za ním a spýtaj sa. Zbytočne to odkladas .....

miinniiee
autor
6. mar 2020

@jankapepe viem, že ako to chodí s titulom.....
Ja sa snažím každý deň ale jednoducho s ním sa nedá tak, že si sadnem a v kľude sa porozprávame. Vždy rieši iné a väčšinu času ani nie je v kancelárii. Napr. Chcela som aj včera a hneď na mňa začal útočiť a zvyšovať hlas (tak reaguje na každého, ak dotyčný má iný názor ako on..) každý sa čuduje, ako to s ním tahám už 7 rokov, niektoré kolegyne už 10. 🙄

jankapepe
6. mar 2020

@miinniiee no čo ti už poradiť. Tak to nechaj tak a nepýtaj sa ho na to. Potom to ale zbytočne riešiš.

miinniiee
autor
6. mar 2020

@jankapepe niekedy si to aj ja myslim, samozrejme, ze bude riesit veci tak, aby on z toho celeho vysiel dobre. Zamestnanci ho nezaujimaju. Kazdopadne dakujem za pomoc 🙂

carrot_apple
5. jan 2021

@miinniiee keď máš hmotnú zodpovednosť si automaticky v dvojke,ak ti dá menší plat, porušuje zákon, volaj na inšpektorát práce

miinniiee
autor
5. jan 2021

@carrot_apple ďakujem za odpoveď 🙂

carrot_apple
5. jan 2021

@miinniiee a čo,dali ti?

miinniiee
autor
6. jan 2021

@carrot_apple v tom čase ako som to riešila som otehotnela, prišla korona a neriešila som to. Teraz som na materskej.