Ahojte kočky, je tu niekto kto sa vyzná kedy treba podať daňové priznanie? Poslala by som do IP, ďakujem
Nie dátum 🙂 ale v akom prípade ho treba podať, mám doma také dve tlačivá a nevyznám sa do nich
@ivetka_kamo ak nemaš príjem vyšší ako 1901e nemusis podat danove ale na druhej strane ti mozu vratit prrplatok. Posli do spravy foto pozriem Ti na to
Tiez mam otazku,ja som si ho robila sama,a budem to posielat postou,kedze urad je 60km vzdialeny,okrem vyplneneho priznania sa posiela este nieco s tym? Take to potvrdenie o podani to mam,ale napr. to rocne zuctovanie od zamestnavatela sa nepriklada?
Prikladá sa potvrdenie o zdanitelnych príjmoch. Ak danovy bonus tak kopia rodneho listu dietata
@mirka6661
k DP sa vzdy podavaju vsetky doklady potvrdzujuce prijmy, ktore si zahrnula do DP a z ktorých ides platit dan, resp. naroky na odpocitatelne casti (na manzela trebárs).
vzdy kopie, nie originaly, tie si nechavas ty, su to tvoje dolezite doklady.
DP podavas ako zamestnanec iba vtedy, ak mas aj ine prijmy ako zo zamestnania, alebo ak si nestihla zamestnavatela poziadat o rocne zuctovanie.
alebo ti ho na drzaka mzdarka odmietla urobit.
Ak sa ti vsak raz robilo rocne zuctovanie, tak uz DP nepodavas.
Ak su veci, pre ktore by si mala podat DP a zamestnavatel ti uz urobil rocne zuctovanie (lebo o nich nevedel) a zohladnil ti ho vo vyplate (bud ti stiahol nedoplatok, alebo vratil preplatok), tak mu daj vediet, nech to este napravi.
(a ak uz mala mzdarka aj podane Hlásenie, tak bude pekne zurit 🙂 ).
nemozes mat aj rocne zuctovanie, aj podane DP. v oboch si odpocitavas zakonom danu odpocitatelnu polozku a takto by si ju uplatnila 2x, co nesmies.
ak podavas DP sama, tak ak si zamestnanec, alebo si robila na dohody (alebo na dohody popri zamestnani), tak ti vsetci zamestnávatelia musia dat Potvrdenie o prijme za rok 2017. na ich zaklade si spravis danove priznanie sama (typ A).
a vsetky tie potvrdenia prilozis (kopie).
Ak si mala aj iny prijem ako zo zamestnania (prenájom bytu, ...), uz si robis DP sama (typ B). tiez prilozis kopie vsetkych dokladov, ktore potvrdzuju prijem, z ktoreho si vypocitala dan, resp. odpocitatelne sumy.
do kolonky priloh na konci DP uvedies pocet tych dokladov (radsej doklad vzdy zopni zosivackou, ak ma viac stran).
nezabudni na 2%, ak ich mozes darovat a chces (ak mas urobene rocne zuctovanie a chces darovat 2%, tak ti musi zamestnavatel zohladnit aj centove rozdiely z rocneho zuctovania, co sa inak nezohladnuje.)
a potom to cele posles postou, doporucene, aby si mala potvrdenku s dátumom poslania a cislo zasielky.
@moonlight1210 to okuliarnate slniecko malo byt "typ B" .
@moonlight1210 vdaka
3.4.