Kedy ste si kúpili investičnú nehnuteľnosť?

2. feb 2024

Prosim iba vek a nie podedene nehnutelnosti /mame vsetkych starych rodicov a verime, ze tu budu navzdy/. A tiez ci ste si na to brali hypoteku.

babulkomale
2. feb 2024

🍿☕
vyhráva vek pod 18 😂

janai1
2. feb 2024

Ozaj by ma zaujímalo čo z tohto chceš zistiť. Nemáš lepšie sa opýtať v nejakých skupinách o investovaní ako na koňovi kde 50% žien žije z rodičáku a min. ďalších 30% klame o tom ako žije?

domiklik
2. feb 2024

25

anjelok
2. feb 2024

Prva 35, druha 43, obe na hypo. Ale su to len jednoizbaciky 🙂

mabenn
2. feb 2024

25...prve 4 roky som tam byvala, dalsich 6 prenajimala...ale bolo to kupovane v tom zmysle

pe_mi
2. feb 2024

Ahoj, v 34 rokoch,bez hypotéky,ale z podedenych peňazí
Tiež len garzónka ,ale 27m² (takže metrážou väčšia),plus balkón, novostavba

kris_tin257
2. feb 2024

25, s hypotékou

mimi408
2. feb 2024

22 s manzelom (ja este studentka) na hypo

autor
2. feb 2024

A nemate problem s prenajmom? My sme jednu takto nehnutelnost predali, lebo sa nam nechcelo sa otravovat s prenajmom. Mam male deti a chcela by som im dat nieco startovne..

83lenka83
3. feb 2024

Prvý v 29 bez hypo, druhý v 37 s hypo

katkaseiner
3. feb 2024

ja v 39 s manzelom a na hypo. Este ked sme kupovali, tak sme sa skamaratili s realitakom a on nam tam hlada ludi. Cize z toho bytu mal uz proviziu pri predaji a 3x pri prenajme.

anjelok
3. feb 2024

Vzhladom k tomu, ze mam 1izbaky v Ba, tak zatial som nemala ani mesiac vypadok. Ale uvidime, ked nam skoncia fixy, mozno jeden z nich predam a splatim tu novsiu hypo, lebo to vyzera, ze budem v cistom minuse uz s tymi sadzbami a danami.

ivana.natasha
3. feb 2024

Keď sme ju kupovali(ja 22 a manžel 29),sme nevedeli,že bude investičná, bývali sme tam cca 8 rokov. 1izbovy byt to bol.
Keď bola dcéra predškoláčka, kúpili sme 3izbak,aby mala vlastnú izbu, keď už bude chodiť do školy. Teraz sme už štyria.
Obidva na hypo. Stále splácame,ale ak by sme predali ten jednoizbak,tak sme bez hypo úplne.
Ešte sme nemali výpadok nájomníkov,je to okresné mesto v okolí BA. Hľadáme si ich sami, uprednostňujeme tých,čo tam plánujú byť dlhšie.

gemerka17
3. feb 2024

@anjelok máš prosím ťa 1 izbaky v BA s balkónom (lodžiou) alebo bez ?

anjelok
3. feb 2024

@gemerka17 jeden je s lodziou a jeden bez

autor
3. feb 2024

@ivana.natasha my hypo nie. A 1izbak je malo na startovny byt pre dieta.

gemerka17
3. feb 2024

@anjelok prosím a ulica, kde je ten s lodžiou ?

kristiii
3. feb 2024

Jednoizbak je málo na štartovný byt pre dieťa? Si pobavila 🤣

ivana.natasha
3. feb 2024

A ja som kde písala,že máš kúpiť jednoizbak? Ja som napísala,že ako to máme my. Mne je jedno,čo kúpiš. Kúp mu rovno palác,aby v živote nič nemuselo samo dosiahnuť a o nič sa postarať samo.

anjelok
3. feb 2024

@gemerka17 preco sa pytas?

anjelok
3. feb 2024

Ja tiez detom neplanujem dat byty. Chcem im dat nejaku hotovost na start, aby mali napr. tych 20% alebo na rekonstrukciu. O zvysok sa budu musiet postarat sami. My sa uz totiz musime pozerat aj na zabezpecenie svojho dochodku.

viky173
3. feb 2024

28 a brala som hypo

gemerka17
3. feb 2024

@anjelok riešim kúpu, hľadám len s lodžiou. Je ich menej ako bez. Takže výber horší.

anjelok
3. feb 2024

@gemerka17 zatial nepredavame, mozno o rok, ked bude koncit fix. Este dufam, ze do toho roka to klesne.

adonish
3. feb 2024

V 25 3i byt na hypo, v 30 som ho predala (stahovanie). V 30 kupeny pozemok na výstavbu (cast hotovost, cast hypo), stavba domu (hypo) , v 33 investicny pozemok (do buducna pre deti, hotovost).

gemerka17
3. feb 2024

@anjelok zle si pochopila. Ja ho nechcem od teba kúpiť. Hľadám ulice a bytovky, kde sú. Možno niekto druhý bude predávať. Ak bude dobra lokalita, tak sa zameriam aj na ňu. Preto som chcela ulicu.

tiezjedna
3. feb 2024

Prvú 38, druhu 42,5. Ale ani jedna nie je investičná v zmysle, že by sme ich prenajímali. Využívame iba my. Hypotéku sme si nebrali.

bobulka109
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
3. feb 2024

my máme 2 investičné a paradoxne ani jeden sa nepoužil pre naše dieťa ako štartovný byt. Dieťa si chcelo zaobstarať vlastné bývanie samo aj si zaobstaralo. Určite by som nedávala dieťaťu štartovný byt nejaký 3izbak. Mali sme v rodine takých a nedopadli dobre ani jeden, keď si vlastným pričinením to bývanie sami nezabezpečili. Paradoxne sa takí majú najhoršie, čo dostali byty. Aspoň u nás v širšej rodine to tak je

terezia323
3. feb 2024

V 24 s manželom