Kedy som povinná platiť daň z príjmu?

viva13
14. jún 2011

Dobrý večer, chcela by som sa informovať, mám prácu na doma, objednávam tovar a následne predávam zákazníkom, aký musím mať ročný obrat aby som bola povinná odviesť daň z prijmu, kde o tom nájdem niečo napísané? dakujem 🙂

sendyhubka
15. jún 2011

odpocitatelna polozka na danovnika na rok 2011 je 3559,20, do tejto vysky si mozes zarobit a nebudes platit dan. Danove priznanie sa podava do 31.3. nasledujuceho roku. Samozrejme je to v skratke, kedze neviem na zaklade akej zmluvy alebo cinnosti pracujes. Pekny den

waitinka7
15. jún 2011

@viva13
@sendyhubka
Jasne, je treba vediet, ci pracujes na zivnost, alebo ako FO na dohodu. Je toto tvoj jediny prijem?

viva13
autor
15. jún 2011

@waitinka7 je to moj jedinný príjem mám to len ako prácu na doma... nie som na živnosti len tak...

maznacik007
15. jún 2011

no ak nemas zivnost tak potom neopravnene podnikas a to co robis je trestne .. zavisi od danoveho uradu prip. inych organov ci to zistia...
tu nejde o nejaky min. prijem.. v prvom rade musis mat Zivnost a potom platis podla danoveho priznania atd..

viva13
autor
15. jún 2011

@maznacik007 viem, že ak človek presiahne nejakú sumu ročne, je povinný odviesť daň ale ak nepresiahne nemusí, bože šak tolko ludí má prácu na doma...

maznacik007
15. jún 2011

@viva13 ale to len v priprade ze pracuje bud na dohodu alebo na inu formu pracovneho pomeru a vtedy ak nedosiahne prijem cca 2600 EUR tak nemusi podavat danove priznanie.. resp. ak uz mal dan zrazkou tak sa mu zasa oplati podat

to co robis ty je neopravnene podnikanie a to je trestny cin... takze vo vlastnom zaujme sa na danovy urad a pod informovat nechod lebo ta dodania aj spatne..
samozrejme sa tu nebavime o tom ze niekto preda obnosene satstvo po sebe alebo po dietati ... ale kto dovaza tovar na objednavku resp. objednava tak neopravnene podnika...

napr. tupperware to ma poriesene.. tam mas normalka zmluvu a pod.. ale pokial sa bavime o tom ze napr. objednavas z UK nejake veci ci nosis a predavas a nemas zivnosti a registracku atd.. tak neopravnene podnikas...

viva13
autor
15. jún 2011

ja mám s tou firmou obchodnú zmluvu podpísanú

dominka11
27. nov 2013

A&