Zacala som citat tu existujucu diskusiu a som zmatena. Mne prisiel danovy bonus spolu s februárovou výplatou, cize 15.3., ci to nebol danovy bonus? Na paske bolo pisane danovy bonus a nieco cez 200 eur, uplatňovala som si za 10 mesiacov.
Ked ti robil danove zamestnavatel, tak ano preplatky a aj danovy bonus sa vyplaca v marci
A zivnostnikom asi aprili alebo v maji
ak vam rocne zuctovanie robil zamestnavatel, tak vam to vyrovna vo vyplate.... ak ste si podavali danove priznanie, danovy bonus a preplatky by ste mali mat do 40 dni od posledneho dna podania..... cize do nejakoeho 10.5 by ste to mali mat na ucte....
Zuzkap2 dakujem teraz som pozerala na vypis minuly rok sme mali 20.aprila
Dobry den mohli bi ste mi poradit manzel je zamestany v uk a podali sme si tu na danove bonusy na deti v marci ale zatial sme este nic nedostali poradite mi ci to ma nejaky zmisel cakat
@romana1212 termin maju do 10.05, takze este stale maju cas na poslanie peniazkov..... Len cakat....
@ivushka19 dakujem vam
Dal bi mi niekto kontakt abi som si zistila ci dostanem danovy bonus lebo este stale mi nic neprislo
A to vyplácajú na účet le pri výplate alebo aj mimo nej pošlú peniaze?
@janula2511 ak robil ročné zúčtovanie zamestnávateľ mali byť preplatky + daňový bonus vyplatený najneskôr v marcovej výplate - nevypláca sa to zvlášť. Ak ste si robili DP a posielali na DÚ peniažky prídu najneskôr 10.5.
@alenah31 áno zamestnávateľ robil daňové. A nič neprišlo ešte
@janula2511 ale ak ste už mali výplatu tak to tam malo byť vyplatené. Pokiaľ samozrejme nárok na DB spĺňate a samozrejme uviedli ste v žiadosti, že si DB uplatňujete. Pokiaľ nie tak to nevyplatí a treba ho požiadať o opravné zúčtovanie kým ešte neposlali výkazy.
@alenah31 tak to neviem či účtovníčka požiadala o daňový bonus.
@janula2511 Prečo by mala účtovnicka ziadat o tvoj DB. Skus citat s porozumením co pise
@alenah31
@evittam to teraz nechápem
@janula2511 Co nechápes?! Citaj co pise
@alenah31
@janula2511 o DB musíš požiadať ty. Účtovnicka nesmie vyplácať DB bez žiadosti zamestnanca k RZD alebo mesačne ak on nepožiada vo Vyhlásení.
Ahoj, pozri si už aj existujúcu diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/vyplatili-vam-uz-danovy-bonus-na-dieta-2/