Ahojte prosim Vas nevie niekto kedy sa zvycajne vyplacaju cestovne z uradu prace? Dakujem.
mme prislo vcera. Takze je to rozne
Úplne hocijako tiež som.cakala ze príde už mesiac majú zdokladovane z práce a stále nič =D
@pik712 áno, ozvali sa mi telefonicky, že mi schválili príspevok a vyzvali má aby som prisla podpísať zmluvu. Jednu si nechali oni, jedna bola pre mňa. To potvrdenie o trvaní zamestnania čo predkladať s potom každý mesiac majú na úrade ale zvyknú to mať aj niektori zamestnávatelia na personálnom, prípadne na nete ho nájdeš určite. Na potvrdení odpracované hodiny uvádza zamestnávateľ, nie ty.
@pik712 https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
je to napravo ako sú súbory na stiahnutie - potvrdenie o trvaní pracovného pomeru
Ahoj autorka, aj ja som sa tam prihlásila a nikto so mnou žiadnu zmluvu nespisoval 🤔už im zo tam mesiac leží na stole...
@poopsie tak im tam radsej zavolaj. Ci je vsetko ok. Lebo do mesiaca od prijatia ziadosti su povinni ju spracovat, tj bud schvalit alebo neschvalit. A vyjadrit sa - dat ti vediet. Presne ako pisu vyssie, ak ju schvalia, vytvoria zmluvu o poskytovani prispevku, zavolaju obcanovi, musi prist osobne na podpis. Ak neschvalia (pre nesplnenie podmienok), poslu obcanovi len postou Spravu o neschvaleni fin. prispevku. Zavolala by som tam teda, ci je vsetko ok, ci im netreba este daco dolozit alebo v akom stave vlastne tvoja ziadost je. Mozno uz lezi a caka u riaditela uradu na podpis, to je posledny krok a potom ju moze prist obcan podpisat a vyzdvihnut. 🙂 Hlavne si spomen, v kolkaty datum si si davala ziadost - pisem, maju mesiac na jej spracovanie. A takisto potom aj mesiac na spracovanie ziadosti na uhradu za konkretny mesiac - cize cim skor im budes mesacne potvrdenie od zamestnavatela dokladat, tym skor zacne mesacna lehota plynut. 🙂 Drzim palce.
@poopsie tyka sa to septembra 2021, ci? Mozem ti to vyratat, ako sme to ratavali pred rokmi, neviem vsak, ci sa nieco odvtedy uz zmenilo, napr. ohladne preplacania sviatkov ci vikendov - vtedy nie. Za moje 2 roky sa menili pravidla tusim az 3x...
Vychadzam z toho, ze september 2021 mal 20 pracovnych dni (na nete kuk fond pracovneho casu 2021). Cize plnu sumu, ktoru ti schvalili na mesiac, by si dostala vtedy, ak by si odpracovala tych 20 dni. Kedze to bolo 19 dni, prispevok ti skratia.
Vyratala by si si to takto: schvalena mesacna suma (co mas v zmluve) XY / 20 x 19 = suma, kt. Ti pride na ucet (teda mala by).
Kedze september mal teda 20 prac. dni, ja som zvykla davat do tej neodpracovanej kolonky rozdiel, cize by som tam vpisala 1, ale nemusis. 🙂
Neviete ako je to s Home office. Niektoré dni robím z miesta výkonu práce a niektoré dni cez HO, no reálne sa každý pracovný deň zdržiavam v meste, v ktorom mám pracovisko. Rátajú sa tieto dni na HO do toho tlačiva ako odpracované a môžem ich zakrúžkovať? Podmienku dochádzania za prácou spĺňam, tak či tak (od TP do miesta výkonu to mám viac ako 200km) bez ohľadu, či som v ten deň v práci alebo na HO.
@pik712 Cestovne vyplacane z uradu prace? To je co? Akoze cestovne kam? K lekarovi?