Kedy mi vyplatia opatrovné?

elusak
22. aug 2022

Dobrý deň, viem že to tu tak celkom nepatrí ale chcela by som sa opýtať kedy mi príde opatrovné na starú mamu, keď som požiadala 1.6. a 5.8. mi přišlo rozhodnutie o priznaní.
Príde ešte tento mesiac alebo až ten ďalší? Máte s tým prosím niekto skúsenosť?
Za odpovede vopred ďakujem.

dilino
22. aug 2022

no málo by ti to prísť až v septembri a zdá sa mi že TI aj opätovne doplatia aspoň predtým to tak bolo.

domca1408
22. aug 2022

no ja som požiadala v 10 decembra a peniaze prišli 14 marca...schválene to bolo koncom januára ale tá puča na úrade má ešte mesiac po schválení na spracovanie ako mi oznámila ked som sa tam bola po mesiaci ako mi prišiel papier, že to je schválené pýtať, že halooo deje sa niečo? a oni si len dali načas....ale zas vyplatili spätne ...od decembra...takže v tom marci mi prišiel december,január a február spolu.

domca1408
22. aug 2022

ale výplatné termíny sú 14 a 18-teho...takže ked to hned bude aj tvoja do 5.9. spracovávať...tak snád to stihne zadať prvú platbu na 14.9 alebo 18.9.....

elusak
autor
22. aug 2022

@dilino ďakujem za info

elusak
autor
22. aug 2022

@domca1408 ďakujem za info ... Uvidíme ako dlho to bude trvať na našom úrade 😅

dilino
22. aug 2022

@elusak ja som brala opatrovateľské na dcérku ale už zomrela a viem že to sa vypláca 15 alebo 16,17 v mesiac podľa toho ako všetky sociálne dávky tak aj toto lebo to je od štátu tak preto viem.