Kedy by ste mali istotu v mužovi, že vás vie zabezpečiť?

20. nov 2022

Peknú nedeľu prajem 🙂 chcem sa Vás opýtať,kedy ste/by ste mali istotu v mužovi,že Vás vie zabezpečiť do budúcnosti, s tým,že aj Vy pracujete,zarábate (každý zarobí cca 1000 e) ale keby plánujete deti...Nemyslím mať 4 domy,vily,5 -krat v roku dovolenka...ale normálny pracujúci 30 -rocny chlap, aké vlastnosti, zázemie, našetrené financie (keďže bez peňazí sa nedá žiť,všetko drazie) ciele by mal podľa Vás mať?
Ďakujem

mackamizjedlaskrec
20. nov 2022

Do minulosti by som sa muzovi nehrabala .Pozerala by som sa co dokazeme alebo ako vieme hospodarit pocas nasho vztahu.

apolka77
20. nov 2022

Najväčšia istota v živote je neistota. To tak zo života. 😉
A čo tak predebatovat tvoje pochybnosti s partnerom? Podľa mňa hlavne chlap nesmie byť lenivý a lakomy...

azzflo
20. nov 2022

Nikdy v zivote by som sa nespoliehala na to, ze ma zabezpeci niekto iny, ani pocas materskej. Vzdy som si planovala zivot tak, aby som to zvladla aj s detmi aj bez muza

lindous
20. nov 2022

Partner mi každý deň dokazuje, že je dobrým mužom do budúcnosti a som presvedčená, že bude aj dobrým otcom a je pre mňa ťažké definovať ako to viem, vidím to na každodennom fungovaní, dôležité pre mňa je asi to, že máme tieto témy vyjasnené, máme na to rovnaký názor a rovnaký rebríček hodnôt a dosť ma uistilo, keď sme začali spolu bývať, lebo to je situácia, kedy sa odhalí toho veľa...a čo sa týka financií, spoznali sme sa ako vysokoškoláci, ktorí mali našetrené minimum a zázemie budujeme spolu, do tej 30 ešte pár rokov máme...

marca12
20. nov 2022

Ja som sa nikdy nepozerala,ci ma vie muz uzivit. Ale co dokazeme spolu. Spolu si od nuly budujeme,neprisla som na hotove k zabezpecenemu muzovi. Spolu prezivame pady aj vzlety. A ake ma mat ciele? Byt dobrym,spolahlivym clovekom,ktory ma chut pracovat

sissy27
20. nov 2022

Nikdy 🤷‍♀️
A to nejde len o to, či je to dobrý, seriózny, finančne gramotný chlap. Aj takému sa môže stať nešťastie a žena ostane na všetko sama, prípadne ešte bude jeho opatrovať.

pribinak
20. nov 2022

Žena by mala mat toľko deti aby v prípade že zostane sama, sa dokázala sama o seba i deti postarať

Život prináša rôzne situacie a každý normálny človek by sa mal v 1. rade spoliehať sa sám na seba

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poopsie
20. nov 2022

Nikdy som nebola taká vypočítava, pre mňa bolo dôležité aby mal v rodine správne vzory a šťastné detstvo

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
20. nov 2022

mojím najdôležitejším kritériom nikdy nebolo to, či ma muž dokáže "zabezpečiť". Dokážem to sama. Ono sa to dá aj otočiť: muž nepotrebuje istotu, že žena ho dokáže zabezpečiť, ak sa niečo stane (dlhotrvajúca choroba, úraz, strata zamestnania...)? Alebo zuteká a hľadá ďalšieho, čo by ju zabezpečil?

sense
20. nov 2022

Nikdy nebolo pre mna ukszivatelom istoty ci ms fokaze chlap zabezpecit. Dolezitejsie mk bolo aby stal pri mne ked je to nutne, bol oporou....to ale neznamena ze musi so mnou so vsetkym suhlasit a robit co chcem ja...
A suhlasim s @pribinak zens ma mat tolko deti o ktore sa dokaze postarat, ak ostane sama (jedno z akeho dovodu)
A takisto by mi nevadil menej zarabajuci muz pokial by nebol povalacom a darmozracom

liljana
20. nov 2022

Kto sa cely zivot spolieha na inych, ze ho zabezpecia, vacsinou konci na ulici, alebo v azylovom dome. Ak si dospela, nikto neprevezme za teba zodpovednost za tvoj zivot. Hladaj si k sebe seberovneho a staraj sa o svoju budcnost hlavne sama.

domca1408
21. nov 2022

ja sa veľmi nepozerám na to koľko zarába, lebo žiadny chlap nie je povinný ma živiť. ale pozerám na to či vôbec robotu má, či má ciele, či vie šetriť alebo rozfláka výplatu do mesiaca, či chodí domov pomáhať alebo víkend s kamarátmi pri alkohole, alebo či naopak nie je mamičkár čo sedí doma v izbe a nemá ani nápad, že vlastné bývanie a v podstate očakáva druhú "mamičku" ktorá ho odtiahne od tej prvej, všetko zabezpečí a bude sa o neho zas len starať...,

nepic
21. nov 2022

@domca1408
A keď šetrí iba jeden? Lebo u nás to je tak,manželka šetrí podľa mňa až chorobne veľa,ako keby mala peniaze radšej ako seba a ja som ten,čo minie všetko. Len keby bolo na manželke,tak by deti hádam ešte neboli ani v zoologickej,nechodili by sa na výlety,nemali by sme napr umývačku doma,ani nové auto ani nič si myslím,lebo to je všetko drahé a treba šetriť a netreba to
Ja som zas ten,čo dopraje deťom wellness,kúpil som auto,cez leto na dovolenku a domov čo treba všetko kúpim,ona nemusí riešiť nič.
Moja mama tiež tak šetrila,asi si myslela že na starosť si tie peniaze užije,alebo dá vnúčencom. Myslím že si musela veľa odriekat aby v tej dobe ušetrila napr 500Kčs čo teraz nie je ani 20€. Nakoniec v 58rokoch prišla rakovina a za 7mesiacov sme išli na pohreb. Ja nepohrdam žiadnym darom,ale keby si radšej ona niečo kúpila a dopriala,lebo toto podľa mňa nie je správne.

vroni
21. nov 2022

To je blbá otázka. Je úplne fuk, koľko chlap zarobí. Základná otázka je, či sa CHCE postarať. Lebo co z chlapa, ktorý zarobí desaťtisíc mesačne, keď mne neda ani pre decko na plienky. To je lepší taky, čo sa podeli s minimálkou. Až po kladnom zodpovedani tejto otázky začnem uvažovať, či si dieťa dovolím ja, lebo aj ten najlepší a najvelkorysejsi chlap môže zo dňa na deň nebyť a ja to musím napriek tomu s dieťaťom zvládnuť. S lakomcom ci Mr. Oddelené účty by som dieťa nemala ani keby zarábal milióny.

domca1408
21. nov 2022

@nepic tak ako chorobné šetrenie je zas extrém..... ja si tiež doprajem aj dovolenku, aj auto som si kupila tento rok druhé nové, a mám rady aj nákupy, samozrejme je aj kaderníčka a manikérka. ale stále mám aj dačo bokom. a z toho neberiem. ked už nemám z peňazí o ktorých som si povedala, že tak toto môžem teraz míňať tak dalej nemíňam čakám na dalšiu výplatu a rezervy sa nechytím na hlúposti. ale napríklad mám kamaráta a mám ho strašne rada ale on napríklad minul celú svoju dovolenku minulý rok v januári na Maledivy...áno krásny zážitok...super...minul viac ako mal finančne čiže sa komplet vytrieskal z peňazí, plus si naraz minul komplet celú dovolenku v robote a po zvyšok roka fnukal, že si ani volno nemôže zobrať. a o ňom mi to napríklad evokuje, že robí zbrklé rozhodnutia vopred nepremyslené.