Keby ste mali možnosť dať väčšiu sumu na dobročinnosť, ktorej organizácii by ste dali?

17. nov 2022

Ahojte. Uvazujem dat polovicu prijmu z predaja na dobru vec. Chcem si ale vybrat dobre, viem ze niektore organizacie davaju strasne vela na reklamu a potom ludom ide malo. Viete o nejakej spolahlivej pls?

martinmmartin
17. nov 2022

Kazdy hospic ma vlastny sposob ako prijmat dary priamo na ich ucet a tam mas istotu ze to nepojde cez nikoho tretieho.

nikolka1986
17. nov 2022

Asi niekomu z - ludialudom.sk a útulku.

vevapeto
17. nov 2022

Keby som mala ja takto pomôcť, tak žiadnej organizacii, ale osobne ľuďom, ktorí to akútne potrebujú ( príspevok na liečbu, na zdr.pomôcku,…).

pribinak
17. nov 2022

Dobrý anjel, Plamienok, Človek v ohrozeni

autor
17. nov 2022

@vevapeto ale nepoznam takych ludi, ktori by to potrebovali.

kaktusik007
17. nov 2022

Plamienku. Venuju sa nevyliecitenym detickam a potom detom po strate blizkeho. A to co robia robia uzasne.

pribinak
17. nov 2022

To že dajú veľa na reklamu a malo na pomoc je dezinformacia
Zo zákona nemôžu dať viac na reklamu ako na svoju činnosť

lenkike
17. nov 2022

https://marysmeals.sk/ ja by som dala tuto

vevapeto
17. nov 2022

Ludialudom.sk a podobne zbierky …je ich veľa. Ja keby som bola milionár tak sa venujem iba tomuto 😁

tehulka2011
17. nov 2022

Mne pride zmysluplne toto: https://cestavon.sk/projekt-omama/index

sissy27
17. nov 2022

Ja pravidelne prispievam UNSS na výcvik vodiacich psov (čo je zároveň aj pomoc ľuďom), na Záchrannú stanicu v Borinke, na Dobrého anjela. Ak by som ešte pridala, tak Plamienok. Potom príležitostne konkrétnym ľuďom, ale to takým, ktorých nejakým spôsobom poznám.
Neprispievam na rôzne zbierky, ktoré zdieľajú influenceri na svojich sociálnych sieťach - pretože tým sa dostane oveľa viac pozornosti a teda aj peňazí, ako iným, tak radšej prispejem tam, kde je toho menej.
Včera ma zarazil príspevok, žiadosť o financie, nejakého útulku pre psov - boli zachraňovať psov až kdesi v Rumunsku a teraz im samozrejme treba peniaze… ako myšlienka šľachetná, len mi to príde už trošku cez - zbierať zúbožené zvieratá po celej Európe keď na to nemám? A pešo do toho Rumunska asi tiež nešli, takže pri dnešnej cene phm to nebol lacný špás, no ale tak veď ľudia nazbierajú 🤦🏼‍♀️

autor
17. nov 2022

@pribinak vidis Plamienok, to by mohlo byt ono. Este nad nejakou detskou onkologiou som uvazovala

bluka2
17. nov 2022

Ja by som dala na Zenské kruhy, angažujú sa za ženy a ich práva pri pôrodoch, skvelí ľudia.
Človek v ohrození na mňa nespravil až taký super dojem, keď mi tam raz ponúkli prácu (ale za ich českú pobočku)

terina25
17. nov 2022

Urcite Plamienku

lenuska9999
17. nov 2022

Ja keby som mohla niekomu pomôcť, tak chorým detičkam. Lame mi srdce keď vidím tie smutné príbehy ako detičky umierajú, lebo nie je na liečbu a poisťovne nepreplacaju atď.. také nevinne ľudské životy, nepokazene a čisté, čo si toto nezaslúžia. Keď raz vyhrám jackpot, pôjde minimálne polovica peňazí takýmto deťom, ktoré majú poslednú nádej..

nwnw
18. nov 2022

Keby bolo na mne:
Náruč - pomoc deťom v kríze
Tetis - Dunajska lužná

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristiii
18. nov 2022

Dobrý anjel, Plamienok. Mňa napríklad neoslovilo Ludialudom.

nerko
18. nov 2022

V rodine sa vyuzila dobrocinnost Plamienka aj ludialudom. Zamerala by som sa na pomoc chorym a umierajucim detom a ich rodinam.

ivana11155
18. nov 2022

@pribinak možno to tak je ale mňa tiež odrádza dat peniaze organizácií ktorá má veľa reklamy v telke. Dávam takým co nereklamuju alebo priamo ľuďom ktorý to potrebujú.

pribinak
18. nov 2022

@ivana11155 no tak dávaj, je to každého voľba.

martul
18. nov 2022

Žiadnej. Individuálny by som pomohla. Zistila situáciu, pomery v rodine, pýtala sa na OÚ a pomohla s tým čo treba.

petrusska6
18. nov 2022

Plamienok je super a este tu: https://www.detomsrakovinou.sk/

kvetinka75
18. nov 2022

ja by som niekomu osobne. V dobe internetu ľahko zistíš, kto potrebuje pomoc - ľudia na vozíku, dôchodcovia, osamelá matka s deťmi. Neviem aká je to suma ale možno by som to rozdelila medzi viacerých, nech si pomôžu.
A klobúk dolu, mňa by toto nenapadlo, dať polovicu príjmu z niečoho. Asi som príliš lakomá? Neviem, ako pomáhať pomáham, sem-tam prispejem ale menšími sumami.

akvi
18. nov 2022

Šla by som individuálnou cestou, nedoverujem organizáciám. Ja napríklad prispievam konkretnej pani, ktorá sa stará o hendikepované zvieratá, máme od nej adoptovaneho psa a poznáme sa osobne, viem, čo všetko robí, takže nemám problém jej pomôcť. Tak isto sa dá nájsť konkrétna rodina, ktorá pomoc potrebuje.

eskop
18. nov 2022

Inak krásne gesto od Vás 😇

camelie12
18. nov 2022

Plamienok, Cesta von, Dobry anjel....
A je to velmi krasne gesto od vas! 👏

margieamatusko
18. nov 2022

Ja by som to rozdelila.. niečo pre Plamienok, niečo pre Oáza v Košiciach, veľmi pekný projekt. A vybrala by som aj niečo z ľudia ľuďom.sk. Určite niečo chudobným a chorým...V každom prípade veľmi oceňujem tvoje rozhodnutie...

kristinapetronela
18. nov 2022

Ja by som útulkom pre zvieratká ,stále majú málo granúl a iného krmiva

tehulka2011
18. nov 2022

Este ma napadaju ti klauni co chodia rozveselovat deti do nemocnic, to je fakt super myslienka