Kde zistím, či som prihlásená v II. pilieri?

apena
29. jan 2013

Pre niekoho možno nepochopiteľná otázka, ale ja neviem, ako mám postupovať. Mám tri deti, 9 rokov som na rodičovskej dovolenke, zamestnávateľ skrachoval krátko pred narodením môjho prvého dieťaťa v roku 2004. Odvtedy som doma, najprv mesiac na úrade práce, potom RD, potom 1 rok doma ako matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov, potom znova RD, ktorá teraz skončila a ešte asi rok plánujem byť s dieťaťom doma zase ako matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Počas tohoto obdobia by som si rada našla prácu a začala po niekoľkých rokov znova pracovať. Pred narodením 1. dieťaťa som 7 rokov pracovala, ale už ubehla nejaká doba a ja neviem, či som vtedy vstúpila do II. piliera. Mne sa zdá, že áno, ale sťahovali sme sa a stratili sa nám nejaké doklady a nemôžem dohľadať žiadnu zmluvu. Viem, že sú rôzne dôchodkové spoločnosti, u ktorých sa dá vstúpiť do II. piliera, ale registruje aj niekto centrálne, kto má a nemá II. pilier? Ďakujem.

sisaha
29. jan 2013

@apena minimalne socialna poistovna ti vie povedat... 😉

mami.sk
29. jan 2013

@apena určite to zistíš na Sociálnej poisťovni , okrem toho, v prípade, že si v 2. pilieri musí Ti chodiť každý rok v januári výpis z DSS. Píšeš, že si doma od roku 2004. II.Pliier sa spustil v r. 2005. Predpokladám, že keď si nebola zamestnaná tak si doň nevstupovala 🙂
Ale overíš si to na SP 😉

apena
autor
29. jan 2013

Zamestnaná som bola do 30.11.2003, takže v II. pilieri nebudem, ale overím si to na sociálnej poisťovni. Ďakujem.