Dobrý deň,
máte, prosím, niekto skúsenosti, s písaním žiadostí o granty, dotácie a pod.? Rozbiehame jeden kultúrny projekt a premýšľame aj nad touto formou spolufinancovania, no nemám s tým žiadne priame skúsenosti, len to, čo som našla na internete, tak by ma zaujímali vaše odporúčania.
Ďakujem,
Ahoj, ja som pisala xy projektov pre kulturne OZ a teda pisala som granty najma na FPU, KULTMINOR, bratislavske kulturne dotacie BKS, CIKE... Neviem co mate za projekt, idealne je ak ho pisu dvaja ludia - dramaturg/produkcny/projektovy manager a ekonom kvoli rozpoctu. Podla typu/miesta sa viete zaregistrovat na taketo platformy ako nejaka organizacia a napisat si ziadost v obdobi podla typu projektu (festival, literarne/hudobne/dramaticke a pod. podujatia, vystavy, a rozne ine) kazda ma svoje specificke obdobie ktore si treba sledovat a v tom case podat. Este ak pracujete aj so zahranicim tak odporucam videgrad fund, ten vie poskytnut pekne peniazky len ho treba napisat v anglictine. Ked chces viac podrobne, kludne mi napis spravu, za posledne 2 roky som podala vyse 30 roznych ziadosti 🙂
@gggabikaa najaktualnejsie verejne uspesnym cez fondy je a mozes skusit ziskat pomoc cez simecka@progresivne.sk 😋🤣
Simecka vobec nie je najuspesnejsi poberatel podpory z fondov MK, su taki, co dostali podstatne viac, ale ti neslapu Ficovi na kurie oko, takze sa neriesia.
@gggabikaa skús sa spojiť aj so starostami, ti tiež často pripravujú projekty alebo si ich dávajú vypracovať agentúram. Dôležité je, aby bola hlavne vonku výzva 🙂 a ptm dobrá známosť čo Ťa potlačí 😅 sme na SVK, čo si budeme klamať....