Kde ušetriť?

alofinka
23. apr 2023

Moja Výplata je cca do 1000 eur, chlap mi dá 300 a ja z toho neviem vyžiť nieto bože odložiť mam niečo ušetrené už poťahujem odtiaľ ale keď všetko je také drahé a mame budúcu prvacku, neviem z čoho odložiť

lelelienka
23. apr 2023

Vies, tazko poradit ked nemozeme tusit ake mas vydavky a kde su teda mozne rezervy…

nikyball
23. apr 2023

@alofinka ja by som usetrila na takom muzovi. 300 je akoby na dceru, a ostatne nech si plati sam. Nech nepouziva elektrinu, vodu, neje a nie ze mu budes prat. A vy dve z 1300 vyzijete

syslik81
23. apr 2023

je to muz ci ex... v prvom rade ak ti da 300 a zijete spolu tak to otoc -daj u 300 tya povedz nech sa stara-zaplati ucty a vsetko okolo a mas esetrenych 700

alofinka
autor
23. apr 2023

@lelelienka no strava 600,nafta 100,lieky cca 100,malej veci 100,darceky cca 100,reštaurácia 50,škôlka 40,do domácnosti 100,ako kedy každý mesiac niečo, tento mesiac samé oslavy tak 400, zubár 250,vzdy sa niečo vyskytne teraz zas kvety 50,smeti 50,stale nieco

iv007
23. apr 2023

Kazdy druhy den rovnaka otazka 🤯 nepozname vase pomery a naroky.Fajcite? Kupujete alkohol,sladkosti, balene vody? Nemate drahy pausal na telefony? Treba sa pozriet na tieto polozky ci nepreplacate a neminate na blbosti.Na dceru uz teraz odkladat/sporit aspon po desine-dvacke mesacne, nech vas to naraz financne nezaboli.Na toto sa mas pripravit ked vies ze ide do prvej triedy.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zitaje
23. apr 2023

Každý mesiac dáš na lieky pre dve osoby 100 eur? A 600 eur plus 50 reštika pre troch? Tam by som ubrala. A tiež na darčekoch, oslavách, keď nie je, tak nie je.

syslik81
23. apr 2023

600 na jedlo? omg tak setri tam .. netreba drahe darceky ale daco male do 20 staci, kvety su ti naco? restiku nech plati muz , leky kupujes kazdy mesiac? pises ze muz da 300 ale nepises ze platis najom ucty a podobne-takze 300+ ?

kacernakokse
23. apr 2023

@syslik81 ak sú traja, tak to nie je zas taký prepal pri dnešných cenách. Keď človek neje úplný bordel tak sa pod 150€ na týždeň nedostane pri troch ľuďoch.

syslik81
23. apr 2023

@kacernakokse ked na to nema tak sa dostane ... da sa varit na 2 dni alebo aj na 3 ... ludia zabudaju ze existuju aj strukoviny nielen maso maso a maso .. miesto sladkosti upiect kola etc .. ak nemam tak usetrim -da sa to .. ked ma nech si kupuje drahe jedlo ..

stellarstar
23. apr 2023

600 e na jedlo? A este k tomu 50be restika? To je moc. Niečo musíš zmeniť, veď ja na 2 osoby platím na jedlo mesačne 200 - 250 e inkl sem tam kebab, pizza alebo mc

0silvia0
23. apr 2023

@alofinka a muz plati plyn, elektrinu, tv, tebe da 300 a ste akoze vyrovnani? Mate to cca narovnako?

sense
23. apr 2023

Tých 300 je výživné na dieťa ale žije muž s vami? Koľko zarába muž a co platí muž. Každý mesiac dieťaťu 100e na oblečenie netreba. Ani 100e na darceky

stanulienkat
23. apr 2023

Mas krasny prijem. Tam musis usetrit. Minas strasne vela na strasne hovadiny.

lelelienka
23. apr 2023

Tak presne ako pisu baby vyssie, restauraciu by som uplne skrtla, oslavy za 400 eur by som vyrazne zredukovala, tych dalsich 100 na darceky kazdy mesiac?? to je tiez vela.
Na jedlo ok, tam sa az tak neda setrit. Neviem co kupujes malej kazdy mesiac za 100 eur a rovnako do domacnosti, obzvlast vzhladom na to, ze mas napr. kvety a smeti ako zvlast polozky. Takze ak to zhrniem, nemyslim si, ze nie je z coho odkladat, len treba zredukovat zbytocne vydavky, jednoducho len nevies setrit. Na rezervu by som rozhodne nesiahala, vo vydavkoch je z coho skrtat.

kacernakokse
23. apr 2023

@syslik81 ja varím na 2-3 dni, kupujem základné potraviny, nekupujeme sladkosti sladké vody nič take, kupujem niečo aj v akcii. Uznavam, že kupujem aj potraviny ktoré sú pre niekoho drahšie (ryby, cottage, avokádo etc) ale aj keby sa uskromnim a nekupujem ich, vynecham donašku, pod 450€ na dve osoby sa nezmestim. Skúšala som to

syslik81
23. apr 2023

@kacernakokse 450 je vzdy menej ako 600 + 50 restika .. - 200 usetrenych .. plus blbosti okolo-darceky etc a ma aj na dovolenku

deti95060810
23. apr 2023

600 e na stravu? pre koľkých? my minieme cca 850 e / mesiac ale to sme 6 ľudí v domácnosti .... a deti druhý stupeň ...
prečo chodíš do reštiky keď na to nemáš? my sme boli naposledy minulý rok v máji keď sme robili dcére konf. - mali sme cca 25 hostí a nechcelo sa nám s tým babrošiť doma...inak reštiku nepoznáme.

kristinapetronela
23. apr 2023

@nikyball súhlasím. Radšej sama s dieťaťom ako s lakomcom .že sa nehanbí

syslik81
23. apr 2023

@kristinapetronela ale hned by som nanho nenadavala- ona nepise ake ine vydavky v domacnosti maju .. ci byva s nimi alebo nie .. mozno maju vysoky uver plus ani nepise kolko zarobi etc ... ona 1300 bez uctov ma viac ako dost

orangiiina
23. apr 2023

@kristinapetronela ako nič v zlom, ale pravdepodobne muž plati hypo, inkaso, druhe auto, poistky. Nemáš vôbec info a už je lakomec?

kristinapetronela
23. apr 2023

Tak darčeky skresať na 20 eur osoba .je mi to jedno či to je babka ,neter ,sesternica alebo mamina ale máš budúcu prvacku .tam bude treba august september 500 eur...

kacernakokse
23. apr 2023

Ale určite tam je priestor na ušetrenie. Lieky za 100€? Toľko za lieky nedaju ani moji starí rodičia dokopy čo majú dva plne sufle liekov čo užívajú denne. Chapem, že detské choroby zožeru, ale sú aj lacnejšie alternatívy detských liekov, nie len tie značkové. Ak máte nejakú chorobu, ktorá so to vyžaduje a nie je iné východisko tak to sa dá samozrejme pochopiť. Reštauráciu môžete škrtnúť. Alebo obmedzit. Darčeky každý mesiac mi tiež príde ako velky špatny. Na čo? Nepoviem dopriať dieťaťu nejakú maličkosť, ale to nemusí stáť 100€ aj keby dostane maličkosť každý týždeň. 100€ na domácnosť je tiež nejak veľa neviem no. Ja dám každý mesiac 20€ max za osobnú drogériu pre oboch, čistiace prostriedky nekupujeme každý mesiac ale keď by som to spriemerovala tak to tiež viac ako 15-20€ nebude. Oslavy...ak ste nemali v mesiaci aspoň troch jubilantov/osemnástiny alebo nejakú významnejšiu oslavu by sa to dalo skresať o polovicu určite. Rozhadzuješ ako by si zarobila aspoň 2500. Nemôžeš mať aj nadstandard aj ušetrené, keď máš k dispozícii 1300€ mesačne

tykat
23. apr 2023

@alofinka preco ti chlap da 300?

kacernakokse
23. apr 2023

@syslik81 ale my sme dvaja. Keby máme dieťa určite to tých 150 navyše štát bude

levandula7
23. apr 2023

pre boha, 650€ na stravu mesačne pre dospelého a škôlkarske dieťa? :D my sme dvaja dospelí, objednávame si donášku aj jeme vonku pravidelne dva-trikrát do týždňa, nijak sa neobmedzueje, nákupy si nechávame dovážať, teda je to drahšie.. ale na 650€ mesačne sa veru nedostaneme :D a to ti isto malá ešte jedáva v škôlke. neplýtvate zbytočne potravinami? u nás sa takmer nikdy nič nevyhadzuje.

syslik81
23. apr 2023

@kacernakokse a kolko asi toho zje to dieta? das o kusok viac vody do polievky .. alebo olupes 2 zemiaky navyse .. 2 a pol a 2ja je to iste

kristinapetronela
23. apr 2023

@syslik81 lakomec nie je nadávka .... Ale už teraz chápem keď som si prečítala ,že len darčeky kupuje za 400 eur ... Ja neviem to je strašne moc a restika každý mesiac. No hneď mám iny názor keď sa rozpísal kde všade necháva peniaze .jej by pomohol jedine lockdawn 😉

stanulienkat
23. apr 2023

@kristinapetronela co chces kupovat dietatu do 1. triedy za 500e????? Minimalne 300e uber
Nepotrebuje znackove haraburdy.

petamich
23. apr 2023

kolko zarobi manzel? ake vydavky ma on? ake vydavky mate vsetci spolu - lebo z tychto informacii, ktore si poskytla tazko poradit 🤷‍♀️