nevete prosim, kde sa da stiahnut ziadost na prispevok pre szco z dosledku pokledu trzieb?to co je schvalene a zuadosti sa daju podavat od 5.4. len neviem nikde najst tu ziadost.dakujem
@mirka807 tych 270 dni plati na socialne davky cize OCR, PN ... príspevok za pokles trzieb sa neviaze na socialnu poistovnu.
predpokladam ze su este neni, treba pockat. ak sa objavia urcite budu vsade.
@ivicka0502 dakujem lebo som pozerala a nic
@mirka807 platim si vsetko ok 2008, takze tam nebude problem
tlačivá budú najskôr od 6.4. hovoril to minister financií, ešte parlament schvaľuje zmeny v zákone, trpezlivosť
Tieto prispevky bude podla mna vyplacat urad prace. Budu sa na to robit dohody.
Ahojte, myslite, ze bude mat na to tiez narok aj manzel ked pobera matersku ale pritom ma stale zivbost a chodil do prace? Teraz uz je kvoli korone druhy mesiac doma. Dakujem za odpoved
Chcela by som sa opýtať na spôsob výpočtu poklesu tržieb.
Svokor mal celý rok 2019 živnosť bez pozastavenia. Len nerobil január a február. Prvú faktúru vystavil až v marci a ta mu bola vyplatená v apríli. Neviete či tým pádom môžem vybrať sposob výpočtu číslo 2: Ako priemer trzieb v roku 2019( 1/12 trzieb za rok 2019) ?
@diduska8 áno, ak podnikal celý rok môže sa rozhodnúť či bude porovnávať priemer na mesiac alebo konkrétny mesiac. Príjem z daňového /12 a to porovnať s marcom 2020 alebo príjem marec 2019/marec 2020. prepočítať či je výhodnejšie a vybrať spôsob.
@ivicka0502 už je niekde to tlačivo? Ďakujem za odpoveď 😉
@mirka807 áno, tlačivo je tu - https://www.podnikajte.sk/financie-na-podnikani... úplne dole