Pekny den, Aka banka nema žiadne alebo vysoke poplatky? Chcem si zalozit ucet a popripade investovat do fondov viem že ČSOB to ma ale meviem ci sa plati za vklady alebo za vedenie učtu a podobne, mam učet v poštovej ten by som si nechala asi na bežné uživanie. Mate skusenosti s čsob fonďi alebo radšej invest niekde inde? Popripade kde sa dobre šetrí?
napríklad: mBank, Fio, 365
365
v banke sa neinvestuje ale v spolocnostiach
CSOB - Smart ucet - 0€-maju vkladomaty,pre rychle platby Raiffeisen banka - 400€ na ucet+1platba(plyn,elektrina,telefon) 0€ a Revolut 0€.
Čo sa týka účtu na bežné používanie, neviem aké podmienky ma poštová banka, ale keďže si ho chcete nechať je zrejme výhodný pre vás. Ja využívam Fio banku tá je naj strop podľa mňa- výbery kdekoľvek zadarmo, karta zadarmo, dokonca majú aj pobočky, dakedy som zaplatila 10e pri zakladaní účtu a to je všetko, :D bomba účet. Ďalšia dobra banka bez poplatkov je aj 365 banka- ale tam je viac reklám, musíte zaplatiť pokiaľ chcete vyrobiť platobnú kartu a nemá pobočky, ale pri registrácii ak zadáte kód dostanete 30E na účet len za to že ste si ho zriadili. Tieto dve účty mám ale klienti sú spokojní aj s mBank ale s tou nemám skúsenosť.
A čo sa týka investovania to by som nekombinovala s bankou, pokiaľ nechcete prísť o 1/5 zisku, ktorú vám zdania pri výbere, samozrejme sú tam aj iné poplatky pri aktívne spravovaných fondoch. Sú aj lepšie možnosti ako investovať cez iné správcovské spoločnosti, ktoré sú tak isto v garančnom fonde investícií, no na nich sa nevzťahuje daň z príjmu a tak isto sú tam aj menšie poplatky. Ale to už konkrétnejšie pri každom fonde. 🙂 Držím palce nech nájdete tu najlepšiu variantu pre vás. 😉
Mam Čsob smart. Neplatim ziadne poplatky. Vyuzivam vkladomat/bankomat, internetbanking. Na pobocku nechodim. Investovanie v banke nemam.
Unicredit.. a môžete cez nich aj investovať do fondov
Napíšte správu a poradím
Skús kuk fio, mBank