Dobrý deň.
Vedeli by ste mi odporučiť firma, ktorá sa zaoberá životným poistením a dôchodkovým sporením??
Predtým som mala AXA. Od samého začiatku som bola nespokojná, vznikli komplikácie, nasledovné zrušenie zmluvy a prišla som o všetky peniaze, ktoré tam boli odvedené (500€).
Ideálne by bolo keby som mesačne mohla šetriť podľa seba. Čiže, jeden mesiac napr. zaplatím 70€ a na ďalší menej alebo vôbec nič a v poriadku (nič sa nedeje )
Poistenie je od slova poistiť sa. Sporenie cez poistenie je vysoko spoplatnené a nevýhodné.
@22abigail22 takto sa poistka platit neda, ze raz dam, a raz nie, poistenie je produkt, pri ktorom treba platit stale az do konca poistnej doby
a hlavne nesluzi ako sporiaci produkt
Cez poistku sa nešetri. Daj si rizikovku a na dochodok fondy cez spravcovsku spolocnost. IAD, EIC...
@22abigail22 Ahoj ak ti mozem poradit tak si sprav zivotne poistenie ako 2 zmluvy. 1 je cisto iba poistenie ak by sa ti stalo nieco vazne a druha len investovanie (na dochodok). Vychadza to takto lepsie na poplatkoch ako aj celkovo pri vynose na dochodok.