Čaute,neviete o nejakej zmenarni peňazí online alebo o niečom kde si premenim české koruny na eura? Jedná sa o väčšiu sumu peňazí a v banke mi dali strašný kurz.
V meste nemate zmenarne?
@viestta ano lenze banka v Česku mi dala zlý kurz :/ a vychadza to o 700 eur menej čo je dosť :/
@slavomira236 máme ale zlý kurz je keď chcem premeniť
Pri prevode z uctu na ucet strata 700€ musi byt pri naozaj horibilnej sume. To mas tie peniaze v hotovosti? Pretoze pri valutovych prevodoch medzi bankami je ovela lepsi kurz ako pri zmene papierovych penazi. Lepsi ako bezhotovostny prevod nenajdes
napriklad roklenfx.cz
@zic a máš s tým nejaké skusenosti? Môžem tam previesť z českých korún na eurá veľkú sumu ( 20 000) eur to vychádza bez poplatku? Ďakujem
mam s tym dobre skusenosti... menil som aj viac... idealne, ak to vies skombinovat napriklad s fio bankou (prevody su rychle a zdarma... aj oni pouzivaju fio ucty... Marzu maju pevnu podla zmenenej sumy (nad 1000 eur a ekvivalent v inych menach 0.24%, nad 5000 eur 0.12%, nad 10k eur 0.10% nad 100k 0.08%) a potom 1 prevod zdarma
https://www.roklen.cz/roklenfx/cenik/
Pri takej sume usetris tych 20.000 CZK vpohode oproti bankam...
Pri zmene valut je vzdy strasny kurz. Lepsie bolo vlozit na cesky ucet a poslat na slovensky cez SEPA platbu.