Kde sa oplatí dať havarijné poistenie na auto?

jana822
25. jún 2015

🙂 Poprosím o radu, kde sa oplatí dať havarijné poistenie na nové auto a nemajú problem s plnením, keď vznikne škoda ??? Poprosím o radu . Ďakujem 🙂

stary_ujco
25. jún 2015

Jediny, kto normalne bez reptania platí, je Allianz. A nechá si za to zaplatiť...

manzanillaa
25. jún 2015

Súhlasím🙂

frapper
25. jún 2015

Súhlasím aj ja,plnenie je bez amortizácie-jediná poisťovňa na SK,ktorá toto má.Naozaj sú klienti spokojný,dokonca sa chodia aj poďakovať.Áno,možno niečo drahšie,ako iné poisťovne,ale keď nastane PU,máte bez stresov.

lubomirspetko
26. jún 2015

@jana822

Keďže auto poisťujete prvý krát, nemáte za sebou zrejme žiadni bez škodový priebeh. Bolo by pre to pre vás lacnejšie a rozumnejšie ísť do poisťovní, ktoré takúto skutočnosť nezohľadňujú. Zrejme najlepšie by bola pre vás Wustenrot alebo QBE. Obe majú bezproblémové plnenie, a na začiatku vás poistenie nebude stáť obrovské peniaze.
Určite si poistite aj poistenie totálnej škody GAP, ktoré vám zabezpečí, že v prípade totálnej škody alebo krádeže auta, budete mať aj po 2 rokoch vyplatených 100% hodnoty auta. Poisťovňa Wustenrot má GAP aj ako pripoistenie, k havarijnému poistenie za veľmi priaznivú cenu.

Po pár rokoch, keď budete mať vytvorený bez škodový priebeh si môžete poistenie prehodiť na variant, ktorý vám túto skutočnosť zohľadní a budete platiť menej.

mariaroha
26. jún 2015

bez amortizácie je od 10. 6. 2015 aj Kooperatíva. Pri havarijnom sa však amortizácia nerieši, ti iba pri PZP.

jana822
autor
26. jún 2015

@lubomirspetko
V prípade nejakého problému nenaťahuju klienta a v pohode vyplatia škodu ???ďakujem

ivet1371
26. jún 2015

Alianz

lubomirspetko
27. jún 2015

@jana822

pri havarijnom poistení je plnenie v pohode. Možno nebude také rýchle ako v Allianzi, ale nejaké výrazné problémy som v týchto poisťovniach nezažil...

lilimoni
27. jún 2015

My sme spokojny s CSOB poistovnou 🙂

jana822
autor
27. jún 2015

@lubomirspetko
Základ ze nerobia problem s plnením . V Allianzi nam vypočítali ale poriadne vysokú sumu v porovnani s Wustenrotom .

poly2406
27. jún 2015

Generali!

lubomirspetko
28. jún 2015

@poly2406
Generali je tiež dosť drahé na havarijné poistenie.

@jana822
Allianz sa vám oplatí, ak máte už bez škodoví priebeh (tak ako aj Axa alebo Uniqa). Ja sám som si dával Wustenrot (kvôli pripoisteniu GAP).

frapper
28. jún 2015

@jana822 Podľa mňa dajte ALLIANZ,keď nové auto.Aj v Allianz je GAP poistenie.Ak máte tu aj PZP-môžete dostať zľavu 5% na havarijné.Veď môžete platiť aj štvrťročne a časom si môžete vypovedať a ísť inde.

poly2406
28. jún 2015

GAP je v každej poisťovni!
....a pozor na plnenie, či je v časovej alebo novej cene! Nie všetko lacné je dobré!!!
A pokiaľ je bezškodový priebeh, uplatňuje sa v každej poisťovni!
Nepovedala by som, že Generali je najdrahšia. Pre každého sú iné kritériá! Pr. vek držiteľa, značka vozidla a pod.

lubomirspetko
29. jún 2015

@poly2406

Ako môže byť poistenie GAP plnené v časovej cene? Potom by to poistenie stratilo úplne zmysel nie? V poistení GAP je dôležité to, že sa poisťuje na aktuálnu cenu, ktoré počas doby poistenia neklesá.

Áno skoro každá poisťovňa má GAP, ale len Wus. to má ako pripoistenia, ktoré sa dá dojednať, aj keď ste práve automobil nekúpili ale prakticky hocikedy (ak je auto mladšie ako 5 rokov).

Wus má zľavu za PZP 10% a zľavu za pripoistenie GAP 10%.

Ak navyše klient má viac ako 3 zmluvy vo WUS (PZP + 3 zmluvy) dostáva ďalšiu zľavu 10%.

Skôr by som šiel naopak, dal by som si Wustenrot na začiatok bez zohľadnenia bez škodového priebehu + GAP, a neskôr (po 3 rokoch) by som si dal možno poistenie, ktoré mi zohľadní bez škodový priebeh (ak by som nemal nehodu).

monikaced
29. jún 2015

Pozri si online kalkulatory na webe a vyber si podla ceny s co najmensou spoluucastou. Ak budes mat poistnu udalost ktora spada do poistenia tak bude plnit kazdy. Ak si das nejaky okliesteny balik a velku spoluucast tak sice budes platit rocne menej ale s plnenim to bude otazne.

stary_ujco
29. jún 2015

Ze bude plnit kazdy? Bude si vymyslat vyhovorky, len aby mohli osekat plnenie na minimum, alebo budu hladat, preco nezaplatit vobec.
Poznam pripad, ked doslo k nehode tak, ze auto narazilo do ineho, ktore stalo na parkovisku. A dovod neplnenia pri ujme na zdravi? Vraj spolujazdec bol nepriputany ! V stojacom aute na parkovisku.
Osobne som zazil pripad, ked odmietli plnit havarijne, lebo na ceste lezal kus zeleza, ktore prerazilo nadrz a ponicilo polovicu podvozka. Poistovni chybal dotycny kus zeleza, ktory pri naburani odletel kamsi do kriakov a chcela to este vyhrazkami uhrat na poistny podvod !!!
Dalsia pikoska je, ked zaplatili hodnotu hlinikoveho disku. Jedneho, ktory sa poskodil... Chybicka krasy bola v tom, ze dany typ sa uz nevyrabal a bolo nutne na auto kupit 4 nove a nie jeden.
Rozbita olejova vana? Chudak poskodeny slusne zavolal policiu a hasicov, lebo vytiekol olej na cestu. Dostal 30 eur pokutu za neprisposobenie rychlosti povahe vozovky (bola rozbita stara cesta s vytlacenymi kolajami od kamionov) a na zvysenom strede rozbil olejovu vanu. A hadajte co urobila poistovna? Chcela poistne plnenie odbit tou pokutou od policajtov ako neopravnenu poziadavku na poistne plnenie, kedze dotycny bol vraj vinnikom "nehody".
Kolegovi odmietli vymenu zadneho okna. Lebo ako sa vraj moze od kamienka rozbit zadne okno... No holt smola, parkoval v noci zadkom ku ceste a rano nasiel vysypane okno.

Tu je len zopar prikladov, kde sa daju poistne podmienky tak krasne naohybat, ze klient po prvom pokuse poistovne nedostane ani halier a az ked nastrci ramena a pravnicke formulacie, tak sa veci pohnu. A aj to niekedy len o par percent a likvidatori sa budu ochotne cele mesiace pisomne natahovat aj pre 50 eur v snahe dosiahnut, aby to klient nakoniec vzdal...

Mimochodom: viete ktora poistovna vam preplati aj naklady na vyrobu noveho evidencneho cisla, ak doslo k zniceniu stareho? A ktora vam preplati aj roamingovy telefonat do odtahovky? Nie? Tak si zistite...

xkittikex
29. jún 2015

ja mam tiez v Allianz,akurat teraz som musela dat vymenit celne sklo,lebo pri obchodnom dome na parkovisku pravdepodobne som dostala kamen, mam kasko bez spoluucasti,v stredu som tam zavolala,vo stvrtok som isla do servisu a este ten den som aj mohla prist za auto,lebo zavolala som zase do poistovne ze potrebujem urgentne kryci list a za hodinu to bolo v servise a auto doma 🙂 takze jednoznacne Allianz

poly2406
30. jún 2015

@lubomirspetko Pekný deň.
Nemám v záujme sa tu ťahať na slovíčkach. Netvrdila som, že GAP je v časovej cene!!!
Pripoistenie GAP je možné dojednať na vozidlo NOVÉ - nejazdené - čiže ktoré neopustilo predajňu. Akonáhle vozidlo opustilo predajňu, GAP nie je možné dojednať!!! Preto sa z tohto pripoistenia vypláca 100% ceny vozidla pri krádeži!
VPP a podrobnosti ovládam!
Pekný deň 🙂

lubomirspetko
30. jún 2015

@poly2406

Vo Wus je mozne dojednat Gap aj pre auto ktore ma menej ako 5 rokov ;) Cena sa urci na zaklade nacenenia poistovnou ;)

A bezskodovy priebeh sa neuplatnuje vsade. Napr vo Wus alebo QBE sa neuplatnuje ;))) Zda sa ze vsetko az tak neovladate ;))

poly2406
30. jún 2015

@lubomirspetko NO COMENT!!!!!
Písala som o poisťovni Generali, ktorú som spomenula vyššie.
Pokiaľ si to vysvetľujete po svojom.... prosím!
Zdá sa, že sa raz ozvalo mužské ego!
Nemá zmysel sa chytať za slovíčka.... Táto debata nikam nevedie!
Netvrdila som, že ovládam všetko, takže komenty podobného typu si ušetrite! ....a dôkladnejšie čítajte!
Napísala som, že VPP a podrobnosti ovládam - nie že ovládam všetko! Nikto na svete nemôže ovládať všetko....Pekný večer!

lubomirspetko
1. júl 2015

@poly2406

Len pár vašich príspevkov:
"
GAP je v každej poisťovni!
....a pozor na plnenie, či je v časovej alebo novej cene! Nie všetko lacné je dobré!!!
A pokiaľ je bezškodový priebeh, uplatňuje sa v každej poisťovni!
...
"

"
...
Pripoistenie GAP je možné dojednať na vozidlo NOVÉ - nejazdené - čiže ktoré neopustilo predajňu. Akonáhle vozidlo opustilo predajňu, GAP nie je možné dojednať!!! Preto sa z tohto pripoistenia vypláca 100% ceny
...
"

Ospravedlňujem sa, ale nevyrozumel som, že hovoríte o Generali a nie všeobecne.
Asi sme sa len nerozumeli.

Asi som to prehnal s tým Egom 🙂

Prajem pekný deň

damoska
24. mar 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

skus si to vypočitat cez Netfinancie.sk maju tam online kalkulačku

adriankas
24. feb 2019

asi to nejde všeobecne napísať kde sa oplatí dať havarijné poistenie a ktorá poisťovňa je tá naj, to by sme sa asi večne hádali a každému vyhovuje niečo iné, ja tiež nepreferujem iba jednu konktétnu poisťovňu, ale vždy si zisťujem aktuálne ponuky na trhu.
Napríklad mi pomáha porovnávač https://poisteniecez.net/havarijne-poistenie/ (takých online porovnávačov je viac, ale konkrétne ja mám s týmto dobré skúsenosti a aspoň nebombardujú telefonátmi z call centier ako pri iných stránkach) Na tej stránke sa dozviem vždy aktuálne ponuky a detail všetkého čo budem mať poistene a v akej výške a koľko ma to bude stáť. Na základe toho sa rozhodujem a zmluvu sa dá dojednať aj online a nemusím počúvať nejakého poisťováka na pobočke ako mi tlačí do hlavičky kaleráby 🙂

stary_ujco
24. feb 2019

@adriankas to je tak krásne nenápadné... Dnes vytvorené konto, jediný príspevok do rok starej témy a zhodou okolností s odkazom na stránku, ktorú vychvalujes do nebies... Ach jaj, banda jedna poisťovacia

auraaa
9. apr 2020

Prosím Vás, vie mi niekto odporučiť najlepšiu poisťovňu na havarijné poistenie a PZP nového auta?
Čo Generali alebo Allianz? Možno Uniqua ?
Ďakujem za príspevok pozdravujem a zostaňte zdraví 🙋🏼‍♀️

lubomirspetko
9. apr 2020

Riešil by som Generali, Allianz, Axu, prípadne aj Uniqu... Tieto považujem za najkvalitnejšie pri neživotnom poistení. Dosť záleží aj od toho, či chcete aj poistenie totálnej škody, alebo len PZP a HAV. Ak by ste s tým chcela pomôcť, ozvite sa mailom: lubomir.spetko@gmail.com

frapper
11. apr 2020

No ja by som jednoznačne nové auto do Allianz.Asistencia super,likvidácia super,na nové auto je tam aj GAP.

auraaa
12. apr 2020

@lubomirspetko ďakujem za info

auraaa
12. apr 2020

@frapper ďakujem 👍