Kde sa dá rýchlo požičať 1000 EUR?

11. nov 2024

Dobre ráno prajem,mam problém s peniazmi dnes musím zaplatiť nájom žiaľ nemám ani cent prosím vás poraďte mi ako by som rýchlo mala 1000£ žijem v zahraničí môj nájom je 850 vlastnítel domu je veľmi zle idem sa zblázniť nespala som celú noc prosím blbé komentáre nepíšte vážne neviem co ďalej bojím sa ze nás vikopne z domu

melanta
11. nov 2024

Oslov rodinu a známych. V banke požiadaj o povolené prečerpanie či malý úver.

A následne rieš situáciu - zmeň nájom za lacnejší, zvýš si príjem ďalšou prácou, rieš problémy skôr ako v deň, kedy začne horieť. Nie, to nie je blbý komentár - to je zodpovednosť.

A k tomu, že majiteľ je zlý. Prenajímam viac nehnuteľnosti - ak by mi nájomník zavolal vopred, že sa niečo stalo, vysvetlil situáciu, povedal ako to chce riešiť aby sa to neopakovalo, tak určite by som ho hneď nevyhadzovala na ulicu. Ale ak by v deň úhrady nezaplatil a nemal by ani návrh, ako chce riešiť to, že sa to nebude opakovať, tak áno, rozlúčili by sme sa.

sense
11. nov 2024

Nuž tak rýchlo nikde.ked si sa v noci zbadala že nemáš ani cent a máš platiť nájom. Skúsiť sa dohodnúť a hľadať prácu, osloviť charitu obehat úrady v krajine kde si

gypsomilka
11. nov 2024

Tak ked zijes v zahranicí to musis ty vediet kde sa da pozicat. Nikto nevie kde byvas a ake tam mate banky,podmienky atd. To si si mohla skor zistit nie teraz rano. Asi nepojdes na Sk teraz ked ti niekto napise ze v SLsp,Tatrabanke… ti daju
Oslov kamosov,kolegov…

autor
11. nov 2024

@sense snažím sa už druhý týždeň....skúšam žiaľ nič nepracujem lebo som na PN musím byť doma 2 mesiace

madeincssr
11. nov 2024

Od dvoch-troch znamych. Ale treba im to v dohodnutom termine vratit, co moze byt tazke, ked vychadzas takto na nulu. Skus to riesit radsej znizenim zivotnych nakladov (lacnejsie skromnejsie byvanie, nekupovat nejaky cas nic okrem potravin).

vilma7
11. nov 2024

Ale.ako PN máš predsa tiež výplatu. Alebo? A kde vezmeš dlhšiu 1000 o mesiac a sko chceš potom túto vrátiť? To nemáš nič ušetrené?

mamina7070
11. nov 2024

pises nas, to tam byvate viaceri ? mozno nieco do zalozne ? nieco pozicat atd a najma ak mas tak zavazny stav ze dlhodobo na PN tak sa vrat domov

melanta
11. nov 2024

Čiže ani budúci mesiac nebudeš vedieť zaplatiť nájom. Žiješ a pracuješ v zahraničí, na účte máš nulu, žiadna rezerva. Ako ideš riešiť situáciu všeobecne? Čiže okrem toho, že potrebuješ uhradiť nájom, čo ideš robiť preto, aby sa žila inak? Čiže zmena práce, zmena krajiny, návrat domov, schopnosť vytvoriť si rezervu atď? Pretože keby som bola tvoja kamoška alebo sestra, tak ti požičiam, ale toto by ma predtým zaujímalo. Ako peniaze vrátiš, ak nemáš žiadnu rezervu a ako ideš zmeniť celú svoju životnú situáciu. Bez toho by som ti nepožičala ani keby si bola sestra.

sense
11. nov 2024

Aj druhý deň je málo, plus ak si pn musíš mať maródku a predtým plat.vsetko ostatné sú výhovorky a aj prenajímateľa si mohla už dávno kontaktovať
Treba sa obrátiť na rodinu, známych, kamarátov ,susedov plus píšeš v množnom čísle takže nebyvas sama

autor
11. nov 2024

@mamina7070 žijem s manželom a dcérou
Teraz manžel pracuje sam to co zarobí ide na jedlo atď. Snažíme sa žijeme úplne skromne neviem už ako ďalej rodinu tu mam lenže je to ťažká situácia od kedy zomrel ocko ide všetko dole vodou a keď sa začne niečo džubať tak neide k lepšiemu ale ešte k horšiemu 😭

autor
11. nov 2024

@vilma7 mala som ušetrené všetko zmizlo sme v ťažkej situácii od kedy zomrel ocko je to dosť ťažké vrátiť by som mala ako aj úplne celu sumu na ďalší mesiac lebo dostanem za celý mesiac svoju PN plus k tomu manžel pracuje q teraz si našiel prácu aj na vecerbze pracuje ešte ako uber to je ze niekto si objedná jedlo a on to vyzdvihne a doručí na adresu

sweet20
11. nov 2024

platis si komercne zivotne poistenie?

melanta
11. nov 2024

Vieš vrátiť celú sumu budúci mesiac? Lebo ti príde budúci mesiac PN za tento? Veď a tento mesiac ti príde príjem za minulý mesiac alebo PN za minulý mesiac. A keď budúci mesiac z PN vrátiš celú dlžobu, z čoho zaplatíš ďalší prenájom? Tvoj muž má prácu a teraz ešte aj vedľajší job a jeho celý príjem ide na jedlo? Prečo sa ako prvé z jeho príjmu nezaplatil nájom a čo ostane, tak bude na jedlo, aj keby len rožky boli? Neverím ti ani slovo. Tak skús napísať pravdu.
Smrť ocka mi je ľúto, ale to sem nepleť, nehraj na city. Tá nemá s vašimi príjmami nič spoločné.

amelie2017
11. nov 2024

A to je prvy nezaplateny najom? Lebo neverim, ze ak je to prvy, zajtra nabehnu do bytu bezkrki a vyhodia vas na ulicu. Lebo legalne to podla mna ani mozne nie je. Ja zijem v Spain, tu su tisicky neplaticov a majitelia bojuju roky sudnou cestou, kym sa im ich podari z bytu dostat.

autor
11. nov 2024

@amelie2017 áno je to prvý mesiac a áno je to tak lebo mame veľmi zlého landrota ten sa nebaví susedia mu nezaplatili jeden mesiac a šli von môže to spraviť lebo je to súkromný landlort nie je to s z agentúry

monika8899
12. nov 2024

Autorka a čo čakáš od nás? Máme ťa požiadať o číslo účtu?.... Nehnevaj sa,ale ja tomu neverím čo píšeš...už 3 podobná téma v priebehu 2 týždňov

autor
12. nov 2024

@monika8899 to vážne? Tak prepáč ak som to takto napísala a Takto ste to pochopili nečakám peniaze od ludi alebo neviem co len o radu ako by som si mohla vybaviť pôžičku alebo nejakú radu nie peniaze určite niesom človek ktorý by pýtal peniaze od ludi zobrať niekomu peniaze určite nie

monika8899
12. nov 2024

Ty žiješ v zahraničí ako píšeš,nie tu mamky na MK...odkiaľ to máme vedieť,ako si vybaviť pôžičku v zahraničí?A áno bohužiaľ neverím, príliš veľa náhod v poslednom čase.

monika8899
12. nov 2024

Ale dám ti jednu radu, prečítaj si čo máš napísané v nájomnej zmluve.Tam je napísané všetko, aké sú tvoje aj práva nájomcu.Kedy vás môžu vyhodiť z bytu.Myslím že je to ak nezaplatíš nájomné 2 mesiace.Nato slúži kaucia,ako zábezpeka.Ak máte finančne problémy a neviete zaplatiť nájomné, treba kontaktovať nájomcu a dohodnúť sa s ním.

monika8899
12. nov 2024

@monika8899 oprava prenajimateľa

david1202
12. nov 2024

Ale šak vy musite ako rodina myslieť už skôr na budúcnosť ,treba mať nejakú rezervu aby sa niečo nestalo ,potom je ťažko vyplakavat keď príde zlá situácia ,prečo ste si skôr nestrelili po 20-100€?ja nežijem skromne,ale peniaze si užívam ALE aj odkladám ,aby človek potom nebol na ulici ,dnes ti nikto nedá len tak 1000€ a ešte nie k tomu keď vidí ako žiješ ,z výplaty do výplaty ..a ešte v zahraničí.

margotka17
13. nov 2024

Veď musíš mať PN ku čo ti vyplatia, predtým si mala výplatu aj manžel mal výplatu. Všetko ide na jedlo? Čo tak predať niečo či dať do záložne? Možno dobrá kamoška by požičala. Žiješ kdesi het vo svete, išla si za lepším životom a zisťujem, že až také ružové to nie je. Keď ťa vyhodia z bytu, pôjdeš k mamke, ta ťa určite vezme k sebe. Musíš si lepšie rozratať príjem.

margotka17
13. nov 2024

@monika8899 minule tu písala jedna baba, že ako vyžiť za týždeň z 5 €. Môj muž bol v obchode, keď došiel, dal mi na tanierik veterník. No a ja som si na tú ženu v tej chvíli spomenula, že ona nemá nič a ja si jem veterník. Fuuuu, slzy jak hrachy mi padali 🥲.

monika8899
13. nov 2024

@margotka17 Áno viem tá diskusia bola minulý týždeň,ale žienky písali že bola rovnaká téma na FB,tam bola autorka z iného mesta.Úplne rovnaký príbeh.
Tam som napísala aby požiadala kamošku,rodinu o pomoc.Človek by aj pomohol,len nevieš či je pravda to čo napíšu,či to nieje vymyslené.A najviac ma mrzí, že ten ktorý by aj pomoc potreboval,ju nedostane lebo ľudia už proste neveria.Ja sa snažím aspoň pomôcť v okolí,o kom viem že skutočne potrebuje pomoc.

monika8899
13. nov 2024

@margotka17 Len je veľmi veľa vymyslených tém,kde sa snažia iba získať od teba peniaze,a už ma to naozaj hnevá....

daniellita777
14. nov 2024

Skús Homecredit ja som tiež súrne potrebovala a dali mi hneď ,

romino
17. nov 2024

Manzelka toto riesila aj v praci. Jedneho dna kolegyna zrazu nahle nariekala, ze ak v ten den nezozenu tusim 3000e, skoncia na ulici, lebo dlzia aj nejaku zalohu za podnajom ci co.
Ze aj ich rodina daka je na tom zle, tam pomoc hladat nemozu
My uz skoro nalomeni, ze ideme financne pomoct, prip. ze rychlo volame znamym co by mali volny byt ...ved to je hrozna situacia !
Sme si to v klude ulezali v hlave ...a vyhodnotili ako prilis podozrive, take predsa nenastane z dna na den. Odignorovali sme.
Z dotycnej , a jej rodiny, sa samozrejme ziadni bezdomovci nestali.
Kratko na to uz aj rozpravala ako boli na vylete v Rakusku atd,
pripadne aku znacku vina ma ona rada, dat si po veceroch ....ako by sa nechumelilo.