Kde nájdem skúseného investičného poradcu?

25. jan 2022

Kde hľadať skúseného investičného poradcu? Je veľa poradcov, ale ako rozlíšiť, ktorý je dobrý?

adriannasvk
25. jan 2022

Jedine sa stretnut a vypocut si. Ci to co ti hovori ma hlavu a patu....tiez som mala stretko s par....a nasla som na 3x to co mne najviac vyhovovalo. Maju jedinecny koncept,ktory na Slovensku nik iny nema. Za mna spokojnost

jakubvojcik
25. jan 2022

Možno na základe recenzií od ľudí. Tak najlepšie zistiť si myslím. Predsa len, ak dostanete odporúčanie od svojich známych na niekoho že je kvalitný, tak v ňom máte už dopredu apsoň nejakú dôveru a viete povedať že pravdepodobne to bude aj pravda. Skúste sa na internete poobzerať po poradcoch a prečítať si nejaké skúsenosti s nimi od iných ľudí.

adriannasvk
25. jan 2022

@jakubvojcik to je sice napisane velmi pekne ale ak je clovek financne negramotny tak nerozozna ci je poradca kvalitny alebo nie....pretoze ked sa stretnete s 10,kazdy z nich Vam povie,ze prave on je ten naj...cize to,ze ho ma kamoska nemusi znamenat,ze je naozaj super...mozno len kamoska nenasla zatial nic lepsie....😉takze je potrebne byt gramotny a vediet sa pytat...

jakubvojcik
25. jan 2022

@adriannasvk no to je samozrejme. Myslel som to aj tak že vám ho odporúči niekto známi, pričom on sám je finančne gramotný a vie rozlíšiť kvalitu. Predsa len, asi by ste názor nekompetentného a neznalého človeka vážne nebrali..

Dobré odporúčanie je za mňa si najprv urobiť všoebecný prehľad v investíciách na internete.. trošku sa sčítať, aj pre seba a aj pre to aby ste vedeli posúdiť či investičný poradca je kvalitný alebo nie.

katkakatarinka
26. jan 2022

Je to ťažké rozoznať. Bežný človek - aj finančne gramotný s tým môže mať problém. Keďže práve preto zháňa finančného poradcu, lebo sa úplne do všetkých finančných vecí nevyzná. Tiež zväčša rozhodujú referencie, že za mnou niekto príde a tiež ide o ten ľudský pocit - mali by ste si s tým človekom aj ľudsky sadnúť, byť sympatický. Peniaze sú citlivá téma a s niekým, komu nebudete dôverovať a je Vám nesympatický ťažko niečo poriešite.