Kde môže kúpiť žena na rodičovskej auto na splátky?

11. jan 2024

Dajú mi niekde úver, alebo leasing na auto počas RD?

micusa2222
11. jan 2024

nie...

alickapusinka
11. jan 2024

nie

13uzivatelka11
11. jan 2024

A mas druhy príjem? Alebo ziadas spolu s manželom? To by sa potom dalo.. Ak nie, tak si neviem predstaviť z čoho to chceš splácať ak máš len rodičovský

autor
11. jan 2024

@13uzivatelka11 mám druhý prîjem, prenajímam nehnuteľnosť.

13uzivatelka11
11. jan 2024

Tak to sa porad osobne s dakym poradcom.. https://www.financnykompas.sk/clanok/ake-prijmy...

madeincssr
11. jan 2024

Vsak zacni nejakou skromnou jazdenkou za 3 tis. Ci ty si uz skusena vodicka? Tak velmi potrebujes nove auto, ze si ochotna sa kvoli tomu zadlzit? Zijes sama s dietatom/detmi?

tanyan
11. jan 2024

Tiež si myslím, že radšej nájsť niečo staršie a lacnejšie s čerstvou STK a EK, na dva roky máš presúvalo s minimálnymi nákladmi...

ekira1
12. jan 2024

Možno sa mýlim, ale banky si overujú v sociálnej poisťovni, či je žiadateľ zamestnaný, v úverovom registri či majú úvery, splácajú. Neviem, či prenájom nehnuteľností sa dá nejako overiť, podľa daňového? 🤔 takže bez príjmu ti dajú len nebankovky za 2-3x vyšší úrok ako v banke.

autor
12. jan 2024

@madeincssr áno.

madeincssr
12. jan 2024

Nemas ani otca/svokra/kamarata/kolegu, ktory by ti ohladne auta poradil/pomohol s technickymi vecami? Aj s pripadnym hladanim jazdenky, po kupe s prepisom, poradil vhodny servis...

autor
12. jan 2024
madeincssr
12. jan 2024

To trosku komplikuje kupu lacnej jazdenky, lebo na kazdej jazdenke (nehovoriac o takej za 3 tis.) treba [dat] urobit uvodnu ocistu vsetkeho (aby si mala z auta aj dobry pocit, radost) a uvodny servis (prevadzkove kvapaliny, mozno rozvody, skontrolovat brzdy, pneu, vyfuk, baterku...) Na to treba pocitat s nejakou financnou rezervou aspon cca 500-1000€ (podla stavu auta a akeho malo gazdu). A s tym je dobre, ked ti pomoze nejaky chlap to zabezpecit.

lneviemmeno
12. jan 2024

Ja som si brala auto na uver v autobazari (nie leasing ale uver), a povedali mi ze musim mat trvaly pracovny pomer minimalne 3 mesiace, nemusi byt zmluva ani na dobu neurcitu, mne mala koncit o par mesiacov, takze neviem ci prenajom zoberu 😕 to sa treba priamo informovat tam.. ja som im ani ziadne doklady nedavala, iba OP a oni si to elektronicky cez socialnu poistovnu v priebehu 30min overili.

madeincssr
12. jan 2024

AUTORKA, ak zvazujes aj lacnu jazdenku a posles mi cez SS kontakt (email), mozem ti poslat nejake linky na inzeraty, co sa da kupit do 3000 (alebo daj limit), aby si si aspon urobila obraz. Ci tebe zalezi aj na image (znacke) auta? A starsiu jazdenku (lacnejsie priblizovadlo) vylucujes?

tanyan
12. jan 2024

Keď som bola na materskej, tak mi nedali ani laptop na splátky. Pýtala som sa vtedy len zo zvedavosti či si to môžem rozložiť.
Koľko peňazí máš k dispozícii? Pred pár rokmi sme kúpili ako náhradné vozidlo starú Hondu za 750€, zaplatili sme PZP, vymenili prasknuté čelné a jazdili 2 roky iba s bežnými prevádzkovými nákladmi - palivo, olej, filtre, gumy... Po 2 rokoch a viac ako 30.000 km sme ďalšie investície potrebné pre STK vyhodnotili ako neefektívne a dali auto zošrotovať. Tým chcem povedať, že "približovadlo" nemusí peňaženku tak veľmi bolieť a môže dobre poslúžiť.

autor
12. jan 2024

@madeincssr ďakujem krásne za rady aj za ochotu. Ukladám si tvoj kontakt a úrčite budem rada, ak mi budeš môcť ešte poradiť. Je pekné, že exustujú ešte dobrí ľudia 🙏❤️.

vroni
12. jan 2024

Ja som si na rodičaku brala auto na leasing. Dávala som akontaciu cez 30% a ani pes po mne nestekol, koľko a či zarábam. Ale už je to pár rokov.