Ahojte prosím vás mám doma nazbierané 1,2,5 centovky nie je ich veľa asi cca 15 eur tam bude chcem sa spýtať kde mi ich zamenia za normálne peniaze? Ďakujem 😄
Min ich v obchode, nikde ti ich nezamenia
Ja som ich pouzivala na samoobsluznych pokladniach v Tescu, Kauflande alebo Bille. Vzdy ked som platila napriklad 13,34€, tak som 3,34 nahadzala v medenakoch a zvysok doplatila bud v hotovosti alebo kartou. A to sme ich mali za cca 50€, kedze ich aj deti mali.
Míňaj v obchode, postupne. My sme tiež kedysi tak "zbierali" hlavne sestra to robila, potom mala celý mešec tých drobniakov, nikto to nechcel naraz vymeniť, v banke za poplatok akurát.
A tak jednoducho postupne začala to dávať bud pri pokladni, že trebárs nazbierala 20, 30 centov v tých malých centoch, alebo do samoobslužnej pokladne.Alebo sa aj stalo, že pokladnícka sama si pýtala radšej nejaké drobné, aby mala na vydávanie, tak tam hneď sa to tak vyplatilo.
Teraz to už nerobíme, snažíme sa nejako vždy "minút" ich.
Bezplatne ti zamenia vo VUB ale naraz iba 50 ks, ale musis ich mat roztriedene.
Jedine v národnej banke zamenia centovky no ale ja kde bývam taku banku nemame..
Ja som to tiez zahadzovala v tescu pri samoobsluznej pokladni, sice som tam stala pol hodinu ale zobralo to všetko🤣.
Ked ti ju zacne vyhadzovať musiš kus počkať kým zacne znova s zeleno farbou svietit pokladna kde zahadzujes peniaze
V Metre býval taky automat, za maly poplatok
Raz som chcela zameniť v banke mi chceli zameniť iba za poplatok. Najlepšie to nasypať do samoobslužnej pokladne Tesco, klaufland.