Dobrý večer prajem,
Nejdem si sem pýtať peniaze ako niektorý to skúšajú to už píšem v úvode aby ste ma tu zbytočne neukamenovali a anonymne davam prispevok nakolko je toto premna dost citlivá tema, ale nebojte na koniku som už nejaké roky 🙂 nemam problem sa ozvat do spravy ale chcem sa spýtať či nepoznáte nejakú osobu ktorá súkromne požičiava na zmluvu peniaze, ( nakolko v mojom meste som taku osobu poznala ale žial už nežije, tak ma napadlo že skusim sa opytat tu ) mne pôžičku nedajú nakoľko som na RD. A súrne potrebujem 3000 euro, ktore viem mesačne po 1000 euro s blízkymi zlepiť, lebo som sa dostala do situácie že musím do pondelka zaplatiť faktúru, ktorá sa nedá na splátky uhradiť.
Skúšala som aj rôzne banky, nakoľko mám nehnuteľnosť, ale bohužiaľ bez TPP to nejde 😞
S blízkymi do pondelka bohuzial 3000 euro nezlepím....
@cocolino234 prepáč ale toto není faktúra za plyn, keby to išlo tak by som to tak spravila s radosťou a nepýtala sa či taky niekto súkromný neexistuje aj napriek tomu ze viem že u takej osoby preplatim a nemám problém ani s tým aby som priložila doklady ako dôkaz. A hovorím je toto dosť citlive pre mňa, tak to nemienim rozoberať celé do detailov s osobami ktoré mi nevedia pomôcť, ja sa pýtam iba na to ci niekto takú osobu nepozná. Ostatne viem vydokladovat tej dotyčnej osobe 🙂
@cocolino234 a ver mi ze dá sa dostať ;) ja nemám problém ukázať doklady, ale nie takto verejne 🙂
A ešte aby ste tu boli v obraze neni to ani faktúra za nejaký tovar. 🙂 skôr než sa začnete navážať
A určite nedajú sa dat ako spolužiadatelia, skratka pokiaľ ľudia neviete tak poprosím zbytočne sa tu do mňa neobuvajte, som korektná osoba ktora sa vie preukazat za co tie peniaze su, faktrou a vsetko co za tym je, skúšala som rôzne východiská hľadať, no žiaľ nedá sa.
@cocolino234 dobre, tak mi povedz v ktorej banke mi dajú keď som na rodičovskom príspevku a ja tam kľudne zájdem 🙂
Áno viem 1000 euro poskladať s mojou rodinou dohromady mesačne, no lenže cez banku nie, nie preto že by niekto v rodine mal dlh - nemá. Ale nespĺňajú iné podmienky.
@cocolino234 ďakujem, ta poštová banka ma ani nenapadla že by mohli niečo také poskytovať, snáď sa podarí 🙂
@cocolino234 to dúfam aj ja, veď za skusenie nedam nič, aj ked pochybujem keď som bola sa pytat v slsp a prima banke, nakolko tam mame učty ale keď neskúsim, nebudem vediet ešte raz veľmi pekne ďakujem ❤️
autorka len bud triezva a nepožičiavaj si od nebankoviek. Vieš aké uroky ta u nich čakaju? Uroky sa pohybuju od 40% mesačne a vyššie.
A nedajú pôžičku tvojmu manželovi? Prípadne rodinnému známemu, ktorý ti ochotne "zlepí" tisícku?
Ja by som nepožičala ani môjmu bratovi, nie že cudzej osobe, aj keby tisíc zmlúv u notára som mala podpísaných 🙂
@ropucha6 vieš, ja som požičala takto hlúpa rodinnému známemu, 100tisic, ešte slovenských. Keď nám mama dala peniaze z bytu po babke. Na začínajúci biznis, veď boli šikovní obaja, len nemali na začiatok. Spísali sme zmluvu, aj dokedy majú vrátiť, ešte boli takí, že v septembri som im požičala, do konca roka chceli vrátiť.
Boli sme u notára, peniaze som im dala na ruku, podpísali prevzatie a ešte mi spravili účes na oslavu a o deň na to sa "prepadli pod zem" 🙄 už o nich nikto nepočul. Bolo na nich vydané aj pátranie. Už sú niekde v Anglicku, tam sú úspešní, aj som mu písala, ale odpísal mi, že on nevie kto som, že on si nič od nikoho nepožičal a nech ho neotravujem, lebo zavolá políciu 😃 asi tak, 100tisicovy účes, aspoň že bol fakt krásny a chválil každý 🤣
ziadna banka ti samej neda uver ak tvoj jediny prijem je rodicovsky prispevok, jedine so spoludlznikom - kedze ked ti z RP odpocitaju zivotne minimum na teba a diete nezostane ti takmer ziadny disponibilny prijem 🤷♀️ takze jedine so spoludlznikom alebo inym solidarnym rucitelom
@tosomja nedajú nemá na zmluve dostačujúci príjem.
Dobre ja som sem dala danú otázku ak na ňu takú osobu nepoznáte tak poprosím Vás nereaguje, keď som povedala ze banka nedá tak NEDA, ťažko dajú človeku ktorý robí na dohodu, hoc aj keď u nich každý mesiac ma dostatok financií.
Sama viem takéto veci, pred narodením dieťaťa som sa v takýchto kruhoch pohybovala, na kolko sama som klientom riesila banky. takže.
Len si prosím nepožičaj od úžerníka,lebo sa z toho už nikdy nevymotáš.🙏
@brembo ďakujem ❤️ ja viem, že taký človek bude chcieť späť určite viac ako banka a že taketo zmluvy niesu urcite vyhodne, ale žiaľ inú možnosť už nemám. 😞 dostat sa dostanem z toho, len viem že na tom preplatíme.
On bude chcieť späť dvojnásobok. Na mesiac majú úrok 50% a viac.
@brembo to až toľko? Ja som si myslela ze preplatim tak cca 1500 euro na úrokoch, predstavu som mala o tom, že požičia 3000 dohodli by sme sa ze mesačne po 1000 euro ...
Veď preto som ti písal,že sa z toho nevyhrabeš. Ešte som nepočul o úžerníkovi,čo by mal 10% úrok mesačne.
@brembo tak ako posplacalo by sa aj to, lenže to už je predca len dosť na to že by som tých 3000 splatila do 3 mes a dokonca už teraz 1000 okolo 15teho. Ach bože 😞😓 už začínam mať depresie... mala som ešte v tomto malú nádej...
Žltý melón si neskúsila pozrieť?
Tak z čoho ti potom dajú 1000€ na splátky, keď nemajú príjem? Blbosť. Ale ok. Držím prsty, aby si zohnala. Len prosím ťa, nikoho neober o peniaze, lebo každému budú chybat
Prečo nenapíšeš, kde tie peniaze potrebuješ? Neexistuje, že nedá sa dohodnúť splátkový kalendár, keď vieš splatit za 3 mesiace.
A nikde ti z jedného dňa nepríde hneď výzva na vyplatenie, ale máš určitú lehotu na odvolanie. Čiže keď mi príde červený lístok a ignorujeme ho, potom príde výzva. Ak aj toto ignorujeme, potom darmo hľadám riešenie. Mne tak prišlo po roku z dôvery, že im dlhujem nejakú sumu, čo som si nebola vedomá. A keď som tam volala, dali mi možnosť to splatiť na splátky.
Takže, nie neverím tým tvojim bajkam o Tom, že nie je iná možnosť vyplatenia dlhu. A ver, že tiež som sa pohybovala v spoločnosti, kde mali dlhy. Ale aj v spoločnosti, kde si napoziciavali od úžerníkov, mafiánov a ti už sú nebezpeční a ten čo si požičal bol schopný aj ukradnúť, rozpredať vlastne bývanie, len aby mu dali pokoj.
Takže môj názor je taký, že buď sa chceš obohatiť, alebo si zapletená do takých pofidernych spolkov, kde žiadna iná cesta nie je.
Skús predať auto za "babku" alebo niečo cenné čo máš.
a keby si rodinni prislusnici popoziciavali nizsie sumy a z toho to vyskladat? ked nedaju 3000, mozno daju 1000, mozno kreditka, kontokorent...5 ludom ked pozicaju po 600, to nie je az tak vela