Kde máte životné poistenie? Kde sa to oplatí? Spojené aj so šetrením ideálne.
Je životné poistenie podmienkou pre hypotéku? Nevyznám sa, riešim to teraz...ďakujem
@sajmonka_1216 ďakujem
Ako sa potom rieši, napríklad prikladny výpadok príjmu z dôvodu PN, či straty práce? Na to sa dá požiadať odklad splatok? Idem do hypo sama, zatiaľ som také problémy nemala, ale tak 30 rokov dopredu nevidíme...
Tak vypadok prijmu a hlavne kvoli dlhodobej PN si mozes poistit. Na nejaky drobny vypadok (do pol roka) by si mala mat nasetrenu rezervu.
Kapitalove ani investicne ZP si prosim nedavaj.. je tam 5 skrytych poplatkov. Na strane poistovne a tak isto si berie poplatky spravcovska spoocnost cez ktoru poistovna investuje vase peniaze.. vobec sa to neoplati ak budes mat stastie, tak neprerobis, ale to je velmi mala sanca skor tam prerobis na tom. A o tom, ze by ti investicne ZP mohlo priniest nejake vynosy co i len par eur sa ani nemusime rozpravat v nom zisk nikdy nebude aj ked ti zarucia 5% p.a zisk, tak kvoli poplatkom nic nezarobis. Som toho nazoru, ze poistenie ma sluzit iba na “poistenie” a nemalo by sa kombinovat s iným financnym produktom, napriklad s investovaním. Ked uz tak skor investuj inak etf, akcie, dlhopisy, reality... tam naozaj zarobis z dlhodobeho hladiska. Takze ak ti ide o poistenie, tak len rizikove ZP si daj ziadne ine sa neoplati.
Určite nie šetrenie spolu s poistením, toto treba riešiť oddelene. Čo sa týka poistenia, tak každý človek je individuálny, má svoje potreby a podľa toho treba pozrieť, kde sa ktorá poistka oplatí. Pre každého môže byť niekde inde výhodná. Ja osobne mám v youplus, ale mám klientov, ktorým som musela poistenie spraviť z určitých konkrétnych dôvodov v niektorej konkrétnej poisťovni. Čo sa týka poistenia kvoli hypotéke, je dobré to mať, ale povinnosť to nie je, i keď niektoré banky to občas podmieňujú lepšou úrokovou sadzbou.
Šetriť a mať poistenie spolu to nie. To píšem ako človek, ktorý robí v poisťovni. Je tam vysoké alokačné percento. Následné poplatky a zhodnotenie sú porovnateľné z bankovým produktom aj keď investovať cez banku tiež nieje žiadna výhra.
Pokiaľ berieš úver, tak sa nedaj nahovoriť na poistenie v banke, ale navštív pár poisťovní a uvidíš čo ti kto ponúkne. Banka bude argumentovať možno výhodnejším úrokom, ale to je jediná výhoda.
Univerzálny návod ako nastaviť poistenie ti tu nenapíšem, nakoľko poistenie robíme na mieru každému klientovi podľa požiadaviek.
Jediná rada je nerobiť si investičné životné poistenie. Kto ti ho navrhne, tak ide iba po provízií.
Ako už bolo spomenuté vyššie, neodporúčam ani ja spájať poistenie so sporením najmä kvôli vysokým poplatkom, viazanosti, neflexibilite produktu a väčšinou aj nízkemu hrubému zhodnoteniu (pred započítaním samotných poplatkov).
Životné poistenie a poistenie hypotéky sa majú nastaviť na mieru každému, tak ako vám tu dobre radia ostatní, no nejaký základný návod a prehľad vám tu hodím aby ste sa mali od čoho odpichnúť.
Nedávno som napísal článok o tom, komu sa oplatí životné poistenie a ako si ho presne nastaviť, skúste si ho prečítať.
Určite vám to pomôže: https://relyon.sk/blog/co-je-zivotne-poistenie-...
ahoj, ak chces napis mi spravu a vyriesime to.. 😊
Podmienkou to nie je a sporenie s poistením ti už každý povie že nie je výhodné a normálny finančný poradca ti to ani neodporučí.. a to kde sa to oplatí neoplatí dosť závisí od teba - koľko chceš platiť za to, ale tam chceš produkty, na akú sumu a pod..
btw ja mám v generali.. a využila som akurát poistenie pn počas tehotenstva, to bolo fajn