Chcela by som vedieť akú máte banku a koľko mesačne platíte banke poplatok.
Ja mám v slovenskej sporiteľni a od januára platím 5,90 mesačne za účet.
A to sa mi zdá strašne veľa.
Ďakujem za každú odpoveď
Ale osobný, či podnikateľský? Lebo ja mám tiež v SLSP osobný a platím 3,50 eur.
kazda banka ma na svojej stranke zverejnene udaje o vyske poplatkov za vedenie uctov. Treba mrknut, porovnat a vybrat si banku, ktora vyskou poplatkov vyhovuje moznostiam, predstavam a pod.
Ahoj, ja mám v ČSOB Pohodu, neplatím žiadne mesačné poplatky. Je to ale podmienené tým, že disponibilný zostatok na účte musí byť každý mesiac 300 Eur a z účtu musí odísť 1 inkasný príkaz, 1 trvalý príkaz a musí tam prísť nejaký vklad /napr. výplata, rodičovský príspevok a pod./.
my máme mbank a vlastne neplatíme žiadne poplatky,samozrejme,je to za určitých podmienok,ale naozaj neplatíme žiadne poplatky,len musíme urobiť mesačne transakcie platobnou kartou v určitej hodnote
mam slovensku sporitelnu,este necely rok budem mat zvyhodneny ucet s mesacnym poplatkom 1€ a potom ho zrusim,nebudem mesacne platit predsa 5,90€. Zalozila som si zatial ucet od mbank, kde mesacny poplatok nemam ziadny. Jedine co tam je, je poplatok za vyber z bankomatu (myslim ze 2 vybery su zdarma), ale to aj keby spravim vyber navyse nebudem platit tolko co by som platila v slov.sporitelni.
ja mam slsp , tiez tusim 2,90 poplatok ale to je ucet pre mladych alebo ako sa to vola. predtym som mala zadarmo studentsky. ale normalna cena je 5,90. bnapr. vub ma nizsie poplatky ale zase tak su obmedzenia, ako napriklad je tam len urcity pocet vyberov v bankomate alebo platieb kartou v cene, ostatne sa priplaca.
Ja mám u VUB založený osobný účet - Flexiúčet a mesačne platím za účet 3,50 eur.
Tatrabanka, kedze tam mame hypoteku ucet mame zadarmo.
Ja mam Tatru, poplatky su tam vyssie ale vyuzivam tak viac produktov... nemam to iba na prijatie vyplaty. Potom MBank a tam neplatim nic... 0,03EUR za prevod.... cize viac menej nic :P
Existuje taky nastroj - vola sa GOOGLE a tam sa da vyhladat, co potrebujes (je to predsa len rychlejsie a prehladnejsie, ako spisovanie odpovedi z MK).
Taketo otazky a uz vobec nie odpovede nepatria na taketo fora. Nikdy clovek nevie, co vsetko je niekto schopny zistit len z info na verejnom fore
@lupape platim rovnako. Takze mas asi ten isty ucet ako ja. Musela som zmenit typ uctu kvoli hypoteke a nizsiemu uroku, hoci sa mi to velmi nepacilo. Ale zase - pri tomto type uctu predsa dostavas myslim 0.05eura za kazdy nakup, plateny kartou. Nam to takmer kazdy mesiac poplatok za vedenie uctu zaplati. A ked aj nie, tak ho vyrazne znizi. Ked sme zariadovali novy byt, tak sme dokonca v jednom mesiaci od banky dostali cca 12 ecok spat. Pozri sa na obraty a co kde platis kartou, ak zvyknes platit v hotovosti, prejdi na platby kartou (nerada sa internetbanking ani inkaso, len platba kartou fyzicky v obchodoch). Zmapuj si to a uvidis.
tatra banka, neplatim nic 😉 (hypoteku nemam) a je tam kocka, ktorej staci zavolat, ked nieco potrebujem a vsetko mi vybavi, ja si len pridem podpisat papiere a zoberiem peniaze... 😉
mam VUB, do 27r platim 1e potom tusim okolo 3,50e
v tatre je to ale teraz tak, ze pokial mas na hocijakych ulozkach, ci uz plusovych alebo minusovych (uvery) viac ako 20 tis eur, tak poplatok neplatis..
TATRU nikdy viac. muz tam mal ucet, po mesiaci sme ho zrusili. poplatky vo vypise boli cca 15€ ! nauctovali si tam uplne za vsetko, za platbu, za vyber....
@hajajanka nieco ine su oficialne informacie a nieco ine realne skusenosti, a o tie myslim ze v otazke hlavne islo. Ja som mala tatrabanku a ked mi zacali uctovat po skonceni studia 5e, tak som zmenila na csob .. no jedno horsie ako druhe ... vtedy bolo tusim 2.18e a po splneni jednoduchych podmienok zdarma, potom to zvysili hned na 4e a sprisnili podmienky, cize akonahle mi skoncila materska a chodil iba rodicovsky, zacala som platit 4e a nedavno to potichu zvysili na 5e. A napriek tomu, ze som splnila posledne mesiace podmienky na 0e poplatok, tak mi stale uctovali 5e. Napislala som reklamaciu, vysrali sa na to, pol dna som stravila zhananim kompetentnej osoby po telefone, zisili ze si nesplnili zakonnu povinnost tak rychle vyrobili nejaku akoze odpoved o tom ze poslu odpoved. Tato mala byt podla telefonatu uz v poste, ale podla peciatky ju poslali v ten den, ked som to urgovala. Takze som zvedava co mi napisu v definitivnej odpovedi. Banky kaslu na jednotlivych malych klientov, svine su to.
Ja som akurat menila banku kvoli mesacnemu poplatku - v Tatrabanke som mala 5€, ale teraz to zvysili na 7€, co je uz fakt prilis a podmienky na zlavu ako bezny zamestnanec nesplnam: každodenná suma zostatku na ucte by mala byt viac ako 20 000 EUR atd. Teraz som si po prieskume trhu zalozila ucet v CSOB a tam nebudem platit za vedenie ustu ziadny poplatok a za podmienok, ktore nie je tazke splnit.
Prima banka 3,90
@lupape Zuno mam a je bez poplatkov
Dakujem za temu, taktiez platim v SLSP 5.90€ a rozmyslam nad zmenou. Su nejake kriteria v mBank/ZUNO, ktore musi clovek splnit, aby mal vedenie uctu a ine poplatky (prevody, platba kartou) zadarmo? Alebo je vsetko okrem vyberu automaticky bezplatne?
@lupape m bank a zuno je bez poplatkov,...nizsie je o tom istom debata,...