Kde máte účet?

lupape
5. feb 2014

Chcela by som vedieť akú máte banku a koľko mesačne platíte banke poplatok.
Ja mám v slovenskej sporiteľni a od januára platím 5,90 mesačne za účet.
A to sa mi zdá strašne veľa.
Ďakujem za každú odpoveď

luba28
5. feb 2014

@lupape m bank a zuno je bez poplatkov,...nizsie je o tom istom debata,...

anka772
5. feb 2014

Ale osobný, či podnikateľský? Lebo ja mám tiež v SLSP osobný a platím 3,50 eur.

jabadaba
5. feb 2014

kazda banka ma na svojej stranke zverejnene udaje o vyske poplatkov za vedenie uctov. Treba mrknut, porovnat a vybrat si banku, ktora vyskou poplatkov vyhovuje moznostiam, predstavam a pod.

lupape
autor
5. feb 2014

@anka772
osobný.
ja som tam doteraz platila 2.90 ale už mi to dvihli.
som sa tam bola aj pýtať ale že lacnejší poplatok nemajú

lupape
autor
5. feb 2014

@jabadaba
to som už všetko omrkla na nete ale skôr ma zaujíma názor ľudí.
lebo na nete maju pisane to,v banke mi povedia to atď.

lupape
autor
5. feb 2014

@luba28
ale tie nemajú pobočky a bankomaty. či?

anka772
5. feb 2014

@lupape ja som tiež platila 2,90 eur a minulý rok mi navýšili poplatok na 3,50 eur. A za podnikateľský som platila 5,90 eur, preto som sa pýtala, aký máte účet..🙂

beah
5. feb 2014

Ahoj, ja mám v ČSOB Pohodu, neplatím žiadne mesačné poplatky. Je to ale podmienené tým, že disponibilný zostatok na účte musí byť každý mesiac 300 Eur a z účtu musí odísť 1 inkasný príkaz, 1 trvalý príkaz a musí tam prísť nejaký vklad /napr. výplata, rodičovský príspevok a pod./.

monicm
5. feb 2014

my máme mbank a vlastne neplatíme žiadne poplatky,samozrejme,je to za určitých podmienok,ale naozaj neplatíme žiadne poplatky,len musíme urobiť mesačne transakcie platobnou kartou v určitej hodnote

rora
5. feb 2014

mam slovensku sporitelnu,este necely rok budem mat zvyhodneny ucet s mesacnym poplatkom 1€ a potom ho zrusim,nebudem mesacne platit predsa 5,90€. Zalozila som si zatial ucet od mbank, kde mesacny poplatok nemam ziadny. Jedine co tam je, je poplatok za vyber z bankomatu (myslim ze 2 vybery su zdarma), ale to aj keby spravim vyber navyse nebudem platit tolko co by som platila v slov.sporitelni.

luslus
5. feb 2014

ja mam slsp , tiez tusim 2,90 poplatok ale to je ucet pre mladych alebo ako sa to vola. predtym som mala zadarmo studentsky. ale normalna cena je 5,90. bnapr. vub ma nizsie poplatky ale zase tak su obmedzenia, ako napriklad je tam len urcity pocet vyberov v bankomate alebo platieb kartou v cene, ostatne sa priplaca.

sandrika1986
5. feb 2014

Ja mám u VUB založený osobný účet - Flexiúčet a mesačne platím za účet 3,50 eur.

lenocka123
5. feb 2014

Tatrabanka, kedze tam mame hypoteku ucet mame zadarmo.

simca06022011
5. feb 2014

Ja mam Tatru, poplatky su tam vyssie ale vyuzivam tak viac produktov... nemam to iba na prijatie vyplaty. Potom MBank a tam neplatim nic... 0,03EUR za prevod.... cize viac menej nic :P

hajajanka
5. feb 2014

Existuje taky nastroj - vola sa GOOGLE a tam sa da vyhladat, co potrebujes (je to predsa len rychlejsie a prehladnejsie, ako spisovanie odpovedi z MK).
Taketo otazky a uz vobec nie odpovede nepatria na taketo fora. Nikdy clovek nevie, co vsetko je niekto schopny zistit len z info na verejnom fore

http://ekonomika.sme.sk/bezne-ucty/

kofoluska
5. feb 2014

@lupape platim rovnako. Takze mas asi ten isty ucet ako ja. Musela som zmenit typ uctu kvoli hypoteke a nizsiemu uroku, hoci sa mi to velmi nepacilo. Ale zase - pri tomto type uctu predsa dostavas myslim 0.05eura za kazdy nakup, plateny kartou. Nam to takmer kazdy mesiac poplatok za vedenie uctu zaplati. A ked aj nie, tak ho vyrazne znizi. Ked sme zariadovali novy byt, tak sme dokonca v jednom mesiaci od banky dostali cca 12 ecok spat. Pozri sa na obraty a co kde platis kartou, ak zvyknes platit v hotovosti, prejdi na platby kartou (nerada sa internetbanking ani inkaso, len platba kartou fyzicky v obchodoch). Zmapuj si to a uvidis.

tilly
5. feb 2014

tatra banka, neplatim nic 😉 (hypoteku nemam) a je tam kocka, ktorej staci zavolat, ked nieco potrebujem a vsetko mi vybavi, ja si len pridem podpisat papiere a zoberiem peniaze... 😉

kristiii
5. feb 2014

@lupape VÚB - 3,50 Eur mesačne

zabka88
5. feb 2014

@lupape to je veľa, išla by som inam... mám VUB, ale iba pre to že tam mam hypo, hneď ako ju splatím balím si svoje švestky a utekám do zuna alebo mbank...

solinkarka
5. feb 2014

mam VUB, do 27r platim 1e potom tusim okolo 3,50e

sisaha
5. feb 2014

v tatre je to ale teraz tak, ze pokial mas na hocijakych ulozkach, ci uz plusovych alebo minusovych (uvery) viac ako 20 tis eur, tak poplatok neplatis..

luslus
5. feb 2014

TATRU nikdy viac. muz tam mal ucet, po mesiaci sme ho zrusili. poplatky vo vypise boli cca 15€ ! nauctovali si tam uplne za vsetko, za platbu, za vyber....

meluela
5. feb 2014

@hajajanka nieco ine su oficialne informacie a nieco ine realne skusenosti, a o tie myslim ze v otazke hlavne islo. Ja som mala tatrabanku a ked mi zacali uctovat po skonceni studia 5e, tak som zmenila na csob .. no jedno horsie ako druhe ... vtedy bolo tusim 2.18e a po splneni jednoduchych podmienok zdarma, potom to zvysili hned na 4e a sprisnili podmienky, cize akonahle mi skoncila materska a chodil iba rodicovsky, zacala som platit 4e a nedavno to potichu zvysili na 5e. A napriek tomu, ze som splnila posledne mesiace podmienky na 0e poplatok, tak mi stale uctovali 5e. Napislala som reklamaciu, vysrali sa na to, pol dna som stravila zhananim kompetentnej osoby po telefone, zisili ze si nesplnili zakonnu povinnost tak rychle vyrobili nejaku akoze odpoved o tom ze poslu odpoved. Tato mala byt podla telefonatu uz v poste, ale podla peciatky ju poslali v ten den, ked som to urgovala. Takze som zvedava co mi napisu v definitivnej odpovedi. Banky kaslu na jednotlivych malych klientov, svine su to.

matafen
5. feb 2014

Ja som akurat menila banku kvoli mesacnemu poplatku - v Tatrabanke som mala 5€, ale teraz to zvysili na 7€, co je uz fakt prilis a podmienky na zlavu ako bezny zamestnanec nesplnam: každodenná suma zostatku na ucte by mala byt viac ako 20 000 EUR atd. Teraz som si po prieskume trhu zalozila ucet v CSOB a tam nebudem platit za vedenie ustu ziadny poplatok a za podmienok, ktore nie je tazke splnit.

meluela
5. feb 2014

@matafen potom si vo vypisoch kontroluj, ci ti ten poplatok naozaj neuctuju ...

cipilivia
5. feb 2014

Prima banka 3,90

alexandra1104
5. feb 2014

@lupape Zuno mam a je bez poplatkov

mima4
5. feb 2014

@lupape

ja mám VUB banku, ucet 3,50 ale za urcitych podmienok mam urok az 6 %, takze nakoniec cca 1 euro mesacne platim za ucet.
+ na setrenie Zuno - bez poplatku 🙂

matafen
5. feb 2014

@meluela No moj manzel aj kolega maju CSOB a vzdy im na konci zuctovacieho obdobia pride smska, ze splnili podmienky na odpustenie mesacneho poplatku a poplatok sa neodcita.

svenija
5. feb 2014

Dakujem za temu, taktiez platim v SLSP 5.90€ a rozmyslam nad zmenou. Su nejake kriteria v mBank/ZUNO, ktore musi clovek splnit, aby mal vedenie uctu a ine poplatky (prevody, platba kartou) zadarmo? Alebo je vsetko okrem vyberu automaticky bezplatne?