Kde je podľa vás najlepšie mať životnú poistku?

28. mar 2023

Kde je podľa vás teraz najlepšie spraviť životnú poistku?

jakubvojcik
28. mar 2023

Vždy je to individuálne podľa situácie jednotlivca alebo rodiny. Ak má človek veľkú hypotéku a chce klásť dôraz na krytie smrti a invalidity, môže mu vyjsť lepšie cenovo aj kvalitou iná poisťovňa, ako keď je mladý, nemá záväzky a chce si vykryť najmä úrazy.

Nedá sa preto povedať, ktorá poisťovňa na životné poistenie je najlepšia. Odporúčam si však vyberať medzi Uniqou, NN, Generali, Allianzom a prípadne YouPlus. Aj keď Allianz vyjde často predražene a YouPlus nie je dlhý a veľký hráč na trhu (zatiaľ).

Odporúčam si prečítať aj môj článok o životnom poistení, kde píšem či sa oplatí mať životné poistenie, na čo si dať pozor a ako by malo byť nastavené: https://relyon.sk/blog/co-je-zivotne-poistenie-...

dadka128
28. mar 2023

No to záleží kolko ochotny si za to platiť, od toho závislosti, co a kolko chces mat na aku sumu poistené. Ja som poistená v allianz uz len skrz toho ze som tam robila, no asi by som uz znovu do toho nešla.

melanta
28. mar 2023

Ja mám v Allianz a čerpala som pri chorobe pred rokom PN, hospitalizáciu a následne aj kritické choroby. Všetko rýchle a bez problémov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domiklik
28. mar 2023

Tam kde ti to najlepšie vychádza...

amonet
28. mar 2023

@jakubvojcik prepac ale ta uniqa a alianz ma pobavili. ved maju najhorsie vyluky, Alianz tam ma dokonca neplnenie kvoli nedbanlivosti a nato hodia snad vsetko😅

za mna su najlepsi na trhu Metlife, Youplus a potom individualne ak su nejake choroby tak postupne generali, nn

okrem ceny su dolezite aj vyluky teda dovody preco poistovna nebude plnit

melanta
28. mar 2023

@amonet som prekvapená, čo píšeš o Allianz. Mala som plnenie PN a hospitalizácie, tie denné dávky alebo ako sa to nazýva, plnenie rýchlo a bez problémov. Jednorázové plnenie kritickej choroby bez problémov a rýchlo. Aspoň taká je moja osobná skúsenosť.

amonet
28. mar 2023

@melanta tak to mas naozaj super skusenost, za mna rychle plnenia v alianz ojedinele. ja ako sprostredkovatel mam zle skusenosti s plneniami, vacsinou az na odvolania ak vobec

laurita285
28. mar 2023

Záleží aj od veku a milión iných faktorov.

laurita285
28. mar 2023

My osobne (sme mladí, bez dlhov, hypoték) sme si vybrali poistenie cez Finax a teda Komerční poistovnu.

drobcek17
28. mar 2023

@amonet tiež som prekvapená, manžel aj ja som v Allianz poisteny. Ale vždy som mala všetko vyplatene. Aj syn je v Allianz poisteny a teda keď sa popálil, (čo som čakala ze nič nezaplatia lebo však bola to chyba nás rodičov, že tak malé dieťa si popalilo palec) zaplatili mu celú sumu do 15 dní od skončenia ošetrovania úrazu. Ja som s nimi nikdy nemala žiaden problém.

jakubvojcik
28. mar 2023

@amonet každá poisťovňa sa dá využívať na niečo iné, napríklad Allianz väčšinou odporúčam pre poistenie detí, Uniqu odporúčam dosť pri životnom poistení zameranom viac na úrazy - ktoré má táto poisťovňa najlepšie spolu s YouPlus. Nemyslel som to tak, že každú z týchto poisťovní treba využívať vo všetkých prípadoch ale selektovať podľa situácie.

Takisto ja som mal s Allianzom vždy veľmi dobré skúsenosti čo sa týka plnenia a rovnako aj pri Uniqe.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smitjan
28. mar 2023

To sa podla mna neda jednoznacne nejak povedat. Kazdy ma ine podmienky, kazdy prihliada na nieco ine. Ked sa ti to nechce vsetko obehat, tak si najmi nejake financaka alebo koho, kto sa v tom bude vyznat a pomoze ti s tym.

martinp288
28. mar 2023

Je otázka či ideš po cene, alebo po rozsahu krytia.

Dohodni si zopár stretnutí, uvidíš čo ti ponúknu, ako ti to vysvetlia. Či zbúchajú zmluvu za 15 minút s tým, že toto je pre teba dobré a nepovedia nič viac.
Keď porovnávam niektoré poistky svojich klientov, tak sa chytám často za hlavu. Včera som mal klientku ktorej sme práve porovnávali to čo má s tým čo mať môže a čo chce.
Keď chceš napíš, vieme sa spojiť a dohodnúť si nezáväznú konzultáciu, ktorá ťa k ničomu nezaväzuje a získaš informácie, ktoré ti pomôžu. Prípadne pripraviť ponuku šitú priamo na mieru.
Všeobecná odpoveď neexistuje. Pre každého je dobré niečo iné.
Presne ako s autami - voziť sa dá na felícií a aj na mercedese. To isté aj poistenie. Buď máš dobrú cenu, alebo kvalitu.

aduskatt
28. mar 2023

´@amonet súhlasím. A za mňa Youplus - dvakrát po sebe dlhá PNka a bez problémov mi bola vyplatená do troch dní