Baby.. Mam banku v slovenskej a chcela by som cca 60.000 pôžičku....kde sa lepšie oplatí? Tam kde je účet alebo si mam pochodiť viac bánk a porovnať.. Ďakujem
Treba si spraviť prieskum, najlepšie cez finančného poradcu a potom sa ísť ešte spýtať vo svojej banke sám za seba. Mne poradca odporučil jednu banku a najlepšie mi to nakoniec vyšlo v mojej banke, keďže tam mám všetky účty a tým je aj lepšia bonita a lepší úrok. Ale nám išlo hlavne aj o mimoriadne splátky.
ČSOB, to je že viete im splatiť viac ako len základnú splátku mesačnú, ale my mame normálne úver na byt.
My sme riešili teraz hypo na byt, obehli sme si asi 5 bánk. No žiaľ, slsp nám dala najhoršie podmienky pritom tam mám sama od 18stich účet. Určite pozrieť viac možnosti a vybrať tam, kde budú pre vás najlepšie podmienky 🙂 pre nás bolo kľúčové koľko reálne zaplatíme a tiež možnosť mimoriadnych splátok. Aj na stránkach mávajú kalkulačky pre orientáciu 🙂
@opi14 skús svojej banke predložiť podmienky konkurenčnej banky a určite sa dohodnete, aj ja som tak urobila. Chcela som znížiť úrok a nechceli tak som povedala, že ina banka mi ponúka výhodnejšie podmienky a chcem prefinancovat hypo a hneď sa chceli dohodnúť a ponúkli mi ešte lepší úrok ako mi ponúkli v inej banke.
@zarka2020 chod najprv do svojej banky a daju ti ponuku, a co to vysvetlia... chces klasicku hypoteku. Len sa priprav, ze potrebujes 20% vlastnych zdrojov. Potom uz budes vediet a obehas si aj ine banky...
a teda ja mam zle skusenosti s financnym poradcom, vdaka tomu nasmu sme zbytocne platili 600e poplatok za poplatok za uver, keby pockal dva dni, co by nam uz naozaj nevadilo, tak im zacinala akcia o ktorej vedel ale zrejme nemal splnene limity v tom mesiaci. a verim tomu, ze banka Ti neponukne lepsie podmienky, ked tam pojde poradca, aspon tak mi to povedala riaditelka jednej banky u nas.
Na kupu bytu urcite hypoteka/uver na byvanie. Ked pojdes cez poradcu, vie ti dat od viacerych bank ponuku. Ale kludne to zvladnes aj sama . Primarne tam, kde mas ucet a historiu. Aktualne na hypo potrebujes vo vseobecnosti tak 20% svojich prostriedkov. Uroky su pomerne nizke, okolo 1%. Ak nemas vlastne uspory, mozes dofinancovat spotrebitelskym uverom, len uz s vyssim urokom. Sucet vsetkych uverov moze byt maximalne 8 nasobok tvojho cisteho rocneho prijmu. Co sa tyka mimoriadnych splatok, pri hypo byva moznost raz do roka (napr do 20% istiny), pri spotrebaku mozes dat mimoriadnu splatku/predcasne splatenie kedykolvek - je to zo zakona
Obyčajnú pôžičku 60k nedostaneš. Jedine americkú hypo.