Kde je najlepšia pôžička?

zarka2020
13. júl 2020

Baby.. Mam banku v slovenskej a chcela by som cca 60.000 pôžičku....kde sa lepšie oplatí? Tam kde je účet alebo si mam pochodiť viac bánk a porovnať.. Ďakujem

miskooo1987
13. júl 2020

Obyčajnú pôžičku 60k nedostaneš. Jedine americkú hypo.

janka_266
13. júl 2020

Treba si spraviť prieskum, najlepšie cez finančného poradcu a potom sa ísť ešte spýtať vo svojej banke sám za seba. Mne poradca odporučil jednu banku a najlepšie mi to nakoniec vyšlo v mojej banke, keďže tam mám všetky účty a tým je aj lepšia bonita a lepší úrok. Ale nám išlo hlavne aj o mimoriadne splátky.

zarka2020
autor
13. júl 2020

@janka_266 akú máte banku? A to si aké mimoriadne splátky? 🙂

janka_266
13. júl 2020

ČSOB, to je že viete im splatiť viac ako len základnú splátku mesačnú, ale my mame normálne úver na byt.

zarka2020
autor
13. júl 2020

@janka_266 ďakujem 🙂

hettinka
13. júl 2020

@zarka2020 ak na nehnuteľnosť, vezmi hypo.
Ak na auto, sú špeciálne pôžičky.
V svojej banke si pozri, či nemas predschválený úver a v akej výške. 60000 ako spotrebak je problém, vysoké úroky k tomu.

zarka2020
autor
13. júl 2020

@hettinka na byt... Ja som z toho troska jeleň že aký je rozdiel medzi hypo, úver a pôžička a ze co sa oplatí 🙂😃 ale mam známu vo svojej banke tak jej sa asi popýtam že čo ako

opi14
13. júl 2020

My sme riešili teraz hypo na byt, obehli sme si asi 5 bánk. No žiaľ, slsp nám dala najhoršie podmienky pritom tam mám sama od 18stich účet. Určite pozrieť viac možnosti a vybrať tam, kde budú pre vás najlepšie podmienky 🙂 pre nás bolo kľúčové koľko reálne zaplatíme a tiež možnosť mimoriadnych splátok. Aj na stránkach mávajú kalkulačky pre orientáciu 🙂

83lenka83
13. júl 2020

@opi14 skús svojej banke predložiť podmienky konkurenčnej banky a určite sa dohodnete, aj ja som tak urobila. Chcela som znížiť úrok a nechceli tak som povedala, že ina banka mi ponúka výhodnejšie podmienky a chcem prefinancovat hypo a hneď sa chceli dohodnúť a ponúkli mi ešte lepší úrok ako mi ponúkli v inej banke.

miskooo1987
13. júl 2020

@zarka2020 chod najprv do svojej banky a daju ti ponuku, a co to vysvetlia... chces klasicku hypoteku. Len sa priprav, ze potrebujes 20% vlastnych zdrojov. Potom uz budes vediet a obehas si aj ine banky...

opi14
13. júl 2020

@83lenka83 to sme samozrejme hneď povedali že inde mame lepšie podmienky, slečna však s tým nevedela nič robiť. V podstate nám bolo jedno ktorá banka. Či tam mame alebo nemáme účet.

simonah73
15. júl 2020

@hettinka my sme navysovali uver co mame na dom kvoli autu, csob bola ako jedina, ktora nam to ponukla. odvtedy sme tam.

@zarka2020 vsetko zalezi od Tvojej bonity, ake su prijmy, ake su vydaje, co je to za nehnutelnost, ci si mala v minulosti nejake dlhy alebo oneskorene splatky.

simonah73
15. júl 2020

a teda ja mam zle skusenosti s financnym poradcom, vdaka tomu nasmu sme zbytocne platili 600e poplatok za poplatok za uver, keby pockal dva dni, co by nam uz naozaj nevadilo, tak im zacinala akcia o ktorej vedel ale zrejme nemal splnene limity v tom mesiaci. a verim tomu, ze banka Ti neponukne lepsie podmienky, ked tam pojde poradca, aspon tak mi to povedala riaditelka jednej banky u nas.

veltraud
15. júl 2020

Na kupu bytu urcite hypoteka/uver na byvanie. Ked pojdes cez poradcu, vie ti dat od viacerych bank ponuku. Ale kludne to zvladnes aj sama . Primarne tam, kde mas ucet a historiu. Aktualne na hypo potrebujes vo vseobecnosti tak 20% svojich prostriedkov. Uroky su pomerne nizke, okolo 1%. Ak nemas vlastne uspory, mozes dofinancovat spotrebitelskym uverom, len uz s vyssim urokom. Sucet vsetkych uverov moze byt maximalne 8 nasobok tvojho cisteho rocneho prijmu. Co sa tyka mimoriadnych splatok, pri hypo byva moznost raz do roka (napr do 20% istiny), pri spotrebaku mozes dat mimoriadnu splatku/predcasne splatenie kedykolvek - je to zo zakona