Kde by som si mohla ako budúca mamička požičať peniaze?

miruska4226
15. okt 2013

Mile zienky. Potrebvala by som poradit kde by som si mohla ako buduca mamicka pozicat peniaze. Som v 6tom mesiaci a zo zdravotnych problemov nemozem pracovat. Dlhy sa mi kopia a na vsetko som ostala sama...A matersku zacnem dostavat az v decembri...Uz som naozaj zufala :(

obcansr
15. okt 2013

však nech ti prispieva otec dietata, alebo popros rodičou nech ti na začiatok pomožu

miruska4226
autor
15. okt 2013

rodina mi uz dalej nema s coho pomahat a otec dietata odisiel do Nemecka. Musim si pomoct ako viem....ale uz som predala vsetko co sa dalo...nemam inu moznost len si pozicat a postupne to splacat z materskej.

sisaha
15. okt 2013

@miruska4226 nezadlzuj sa.. mozes sa dostat do vacsich problemov. Po materskej budes dostavat iba rodicovsky a vydavky budu niekolkonasobne vyssie ako teraz.

sisaha
15. okt 2013

@miruska4226 otec dietata mozno odisiel do DE, ale povinnost platit na dieta mu ostava.. takze kontaktuj ho a nech ti zacne prispievat

miruska4226
autor
15. okt 2013

toto je pre mna posledne mozne riesenie....uz mi hrozi exekucia

miruska4226
autor
15. okt 2013

jeho vyzivovacia povinnost zacina az ked sa maly narodi

denkaajejdeti
15. okt 2013

Ťažko niečo v takejto situácii poradiť......ak máš viacero dlžôb skús nájsť banku, v ktorej by ti schválili úver, ktorým by si prefinancovala (vyrovnala) všetky tvoje doterajšie dlžoby. Všetko však závisí od výšky sumy, ktorú dlhuješ a najmä od výšky tvojho príjmu v poslednom období (pred PN).
Vyber si 3-4 spoľahlivé, stabilné banky ( napr. Slovenská sporiteľňa, VÚB, PrimaBanka, TatraBanka) a choď sa osobne informovať, čo by ti mohli ponúknuť - problém môže nastať, ak si v predchádzajúcom období nemala dostačujúci príjem, resp. príliš veľa záväzkov, alebo si v tzv.registri neplatičov.
Ak by ti úver schválili, nastav sa na prísny "šetriaci režim", pretože ak si doteraz žila "v mínuse", neviem si ani len predstaviť ako to budeš zvládať, až sa dieťatko narodí - materská a potom RP sú skôr almužnou ako príjmom a nezabúdaj, že bábo je o jeden "hladný krk" naviac. Na druhej strane ten malý tvorček môže byť tvojim hnacím motorom, aby si dokázala zvládnuť aj nemožné.
Oblúkom sa vyhni nebankovkám a rôznym "Pôžičkárňam" - síce požičajú, ale potom ťa zderú aj z kože.
Skús nájsť pomoc v rodine (možno aj v tej širšej) a medzi NAJpriateľmi, alebo porozmýšľaj, či by si niečo nemohla robiť ako SZČO (alebo prinajhoršom načierno - napr. nechty, masáže, účtovníctvo, prekladateľstvo , doučovanie, stráženie detí,..).
Držím palce.
Denisa

jarka0812
15. okt 2013

@miruska4226
je povinný prispievať aj na náklady spojené s tehotenstvom

marcelatje
15. okt 2013

@miruska4226 ja by som si nerobila ilúzie...máš nárok na materskú, alebo len rodičovský?

miruska4226
autor
15. okt 2013

neviem...nikde som pred tym nepracovala na zmluvu len na dohodu...

lulu551
15. okt 2013

@miruska4226 noo,ti poviem,ze som na tom asi presne tak,ako ty.Dostanem za PN asi tak 300 ecka z coho 200 platim uver a stovka mi ostane na zivobytie a to si neviem ani predstavit,ze ako to zvladnem...rodina mi tiez nevie velmi pomoct a otec dietata je idiot,ktory tiez robi naschval vsetko proti mne,ale aj tak by som ti rada pomohla,keby som sama vedela,co bude somnou..:/

miruska4226
autor
15. okt 2013

@lulu551 musime byt len len silne a nejako to zvladnut...zeny su stavane na to aby zvladli tolko tazkosti ako ziadny iny tvor na svete 🙂

lulu551
15. okt 2013

@miruska4226 presne to co si teraz napisala,hvoorim vzdy aj ja kazdej,co sa utapa v negativnych myslienkach,ze nieco nezvladnu..Nic netrva vecne a za vsetkym zlym raz pride nieco dobre a ja si len prajem,aby to vsteko zle uz bolo za nami a boli sme stastne,ved si to predsa zasluzime,nie?🙂)

havana_frost
16. okt 2013

@miruska4226 a budeš mať vôbec nárok na materskú? Máš 270 dní nemocenského poistenia v posledných 2 rokoch, poistný vzťah trvá (si zamestnanec na PN) alebo si v ochrannej lehote? Je to mimo tvojej otázky, ale aby si potom neostala prekvapená, že ani tú materskú mať nebudeš (čo ti samozrejme neželám) 😒

heidynka
24. okt 2013

@havana_frost ale rodičovský prísevok dostane + rodinné (222 €)

havana_frost
25. okt 2013

@heidynka áno ten dostane, preto hovorím o "materskej", ktorú pravdepodobne nedostane. Tak aby s tým nerátala 6 týždňov pred pôrodom (termín má v januári a píše že materskú od decembra - tak pravdepodobne s tým rátala), keď dostane len rodičovský a to až od pôrodu.

stanislavao
25. okt 2013

@miruska4226 neradim vam poziciavat si peniaze. lebo mate dlhy a ked si poziciate, tak zas len dlhy budete mat a aj ked vam pride materka, ci rodicovsky prispevok, tak z tych penazi vam nebude vychadzat platit pozicku. ak vam pride 200e mesacne - musite zivit dieta, kupovat mu saty, jedlo, plienky, drogeriu a taktiez aj sebe. z coho chcete platit pozicku? ked ste pracovali a teraz te na PN, tak vam chodi PNka. 6 tyzdnov pred porodom vam moze chodit materska, pokial ste pracovali dost dlho a mate na nu narok. normalny uver, pozicku nedostanete od ziadnej banky a od nebankoviek brat pozicku vam vonkoncom nikto neporadi, lebo vas zoderu z koze.

heidynka
25. okt 2013

@miruska4226 hrozí Vám exekúcia na byt?? nemohli by ste sa nastahovať k rodičom a byt dať do prenájmu?