Kde bude poistené dieťa?

soniatko
16. júl 2014

Ahojte. Rozmyslame nad tym, ze by sme cela rodina odisli na nejaky cas zit do Talianska. 4,5 mesiaca by sme boli tam 1,5 mesiaca tu . potom zasa 4,5 mesiaca tam a 1,5 mesiaca tu. za ten cas, co budeme tam /4,5mesiaca/ sa musime odhlasit zo zdravotnej poistovne tu na SR. poistenie bude platit za nas zamestnavatel v IT. a zasa naopak, za ten cas, co budeme doma /1,5mesiaca/ sa zasa prihlasime na SR. ale co s malou? kde bude ona poistena, kedze logicky zamestnana nebude. Viete mi, prosim, niekto poradit?

sense
16. júl 2014

@soniatko poistite sa len tam kde budete mat trvaly pobyt....resp vasa dcera tak zrejme bude

soniatko
autor
16. júl 2014

@sense trvaly pobyt nam ostane na SR

simca06022011
16. júl 2014

@soniatko mala som takto zamestnanych ludi zo zahranicia, prihlasovali sme ich tu v SR, ale vo svojej krajine sa "neodhlasovali". Dostali aj specialny preukaz poistenca, islo to pod i nym kodom ako ostatny zamestnanci (ked bol chori, albeo isiel na PN chodil k lekarovi vo svojej krajine). Dieta bude podla mna poistene v SR + EU preukaz? Neviem, zaujima ma to ale, tak ma urcite oznac, ked dakto da "Sspravnu odpoved". Ja ti odporucim informovat sa s konkretnymi udajmi v poistovni (cize ako budete pracovat, ci na trvalu zmluvu, alebo tie kazde 4 mesiace to bude nova zmluva a zvysok budete "nezamestnani" alebo to bude volno/dovolenka... Spisala by som to do podrobna a poslala do poistovne kludne aj emailom, mozno sa ozvu rychlejsie (aj ako postupovat vo vasom pripade, a ako v pripade malej.. co ak bude musiet ist tam ku lekarovi atd.)

soniatko
autor
16. júl 2014

@simca06022011 urcite sa budem informovat aj v poistovni. praca by to bola sezonna, cize zakazdym nova zmluva. a pocas pobytu doma by sme boli nezamestnani. Moja sestra tam pracuje a ked ide tam, musi sa vzdy odhlasit tu. a zasa ked ide sem, musi sa prihlasit tu.