Kataster a hypotéka

jt261
24. máj 2022

Ajojte. potrebovala by som urychlit vybavenie vymazania hypoteky z katastra. Mate s tym niekto skusenosti? Hypoteku som vyplatila dnes. Banka ma 5dni na odoslanie ziadost z vymazania z katastra a potom sa caka max 60dni na vymazanie. Da sa to nejak zrychlit? Nemam problem zaplatit. Len ci je taka moznost.

petronellla87
24. máj 2022

@jt261 my uz cakame asi mesiac a pol😁 pomaly prerabame ale stale nemame lv🙄vraj toho maju vela...

jt261
autor
24. máj 2022

@petronellla87 a neboli ste sa pytat priamo tam ? nie je nieco ako na policii ? ze zaplatte 300eur a bude to hotove do 5dni.

petronellla87
24. máj 2022

@jt261 vies co chceli sme kvoli tym dotaciam co sa davali na tepelne cerpadla...ale nestihli sme🤷skus zavolat ze potrebujes kvoli dacomu to mat skor ci budu ochotni

draik
24. máj 2022

@jt261
Legálne nie. Podstatná v celom je kvitanica od banky, nie výmaz na LV.

jt261
autor
24. máj 2022

@draik tak mne dnes volal financny poradca ze ak chcem zalozit nehnutelnost... musi byt vymazana hypoteka z LV, Co trva do 60dni... ja to potrebujem co najskor, najlepsie tak do 2tyzdnov.

janulikt84
29. máj 2022

@jt261treba sa opytat na moznosti na katastri popripade cez financneho riesit kvitanciu aby posuril v danej banke...

lejllamt
29. máj 2022

@jt261 že si vyplatila je super, ALE kým ti banka vystavý papier o tom, že je splatená môže to trvať aj 2 mesiace .... banka posiela kvitanciu (výmaz záložného práva) na kataster a ten má 5 dní (kalendárnych) na výmaz... takže súr banku, ak to doručia kataster to spraví rýchlo