Ahojte,
dnes sa mi stala veľmi zvláštna vec. Bola som v práci, keď mi prišla sms, že z účtu mi odišlo 200 eur. Všetky platby mám nadstavené tak, že keď niečo idem platiť, musím to najskôr v aplikácií potvrdiť, no dnes mi len prišlo oznámenie, že mi stiahlo 200 eur a veľmi čudný názov stránky. Hneď som išla do banky sa spýtať, že čo to mohlo byť, kedže som nič neobjednávala a na nejaké sms, alebo podvodné emaily sa nedám nachytať. V banke mi zablokovali kartu a pani mi povedala, že som nemusela ani nič otvárať, alebo zadávať údaje, že stačí, že mám kartu uloženú v mobile a platím sňou..vraj sa už vedia dostať aj takto ku karte. Stalo sa niečo podobne aj Vám ? Vrátila Vám banka peniaze ? ďakujem
a aka cudna stranka to bola?
barbie apku si nestiahla do mobilu?
@alexas56 nie je to bezpečne, robila som v banke...a viem čo píšem.
@sasa1310 nie, ja nič také nesťahujem. pracujem pre jeden e-shop veľký pozor si dávam na všetky také podvodné appky, v práci tiež neustále riešime nejaké reklamácie, kde zákazník otvoril nejakú stránku a dal údaje z karty atď.. v tomto som veľmi opatrná, preto nerozumiem čo sa mohlo stať.
@bublinka1426 a ako sa to dá zabezpečiť, aby ti tu kartu v mobile nezneužili? Ďakujem
@miamia04 poviem tak, ze stary zlaty sposob platby peniazmi bol najbezpecnejsia forma.
@bublinka1426 az na vreckarov, hejze 🙈
@alexas56 aka banka to bola?
Aj mne tak odišli z karty peniaze, po nákupe v jednom e-shope a platbe kartou, nič som nepotvrdzovala a rovno prišla sms. Peniaze mi vrátili, ale až po pol roku, toľko trvala reklamácia. Odvtedy mám platby kartou na internete nastavené na max 40.- a ak potrebujem platiť viac, limit si zmením a potom vrátim naspäť.
@alexas56 pri platbe do zahranicia sa nic nepotvrdzuje. Ano, stalo sa mi to. A to nikdy nedavam ulozit platobne udaje ked platim v e-shope. V sobotu odisli peniaze, hned som telefonicky podala reklamaciu a v utorok som mala peniaze spat na ucte.