Kam vložiť peniaze aby vynášali?Mali sme ich v realitných fondoch,IAD...a musím povedať že za pár rokov je to bizarný výnos,určite nie taký aký sľubovali.Myslím že aj v banke by to bolo lepšie🙈 kam teda s nimi?
@andaluzia12 ja veru tiež,asi to vyberiem len neviem čo ďalej s nimi...kde sa to oplatí...ten poplatok za výber ma celkom prekvapil🙈
@andaluzia12 koľko % bol ročný výnos?
@7miriam77 25 000 je min vklad
@7miriam77 ale inac parada 1000 za 9 mesiacov. moze byt.
@bublinka1426 tomu sa mi normálne veriť nechce
@gabriellka banky zhanaju prachy nie len primabanka.
@bublinka1426 ano,minimum vkladu je 25000 a viac
@7miriam77 nuz taku sumu ma malokto. ale zas mnohi maju a neriesia
@bublinka1426 no áno, ale veľa ľudí sa vráti zo zahraničia a majú zarobené....a tak vložiť sa im oplatí
@7miriam77 to ano.,
Mne poradila naša poradkyňa ETF fondy. Tak som zvedavá vypadá to sľubne 7% úrok teraz uvidíme ďalej ako to bude klesať stúpať. Je to na dlhšiu dobu a hlavne neplatis žiadnu daň zo zisku. Keď si potom vyberieš.
Po akom čase ste vyberali peniaze?
@7miriam77 ETF su akciové fondy takze minimalna doba na investovanie 12rokov . A minimalny vklad 35€/mesacne .
@7miriam77 no výnos nemáte garantovaný nikde, taktiež toto je iba predpoklad za takú krátku dobu investovanie ako je 9 mesiacov nevedia ani najlepsí obchodníci vam na 100% povedat ako sa bude trh pohybovať. Pro termínovanom vklade nemozete s peniazmi hybat podla dohodnutych podmiankach napriklad tu 9mesiacov a platíte daň z prijmu. ETF fondy po roku investovania sú oslobodené o dan z prijmu . Investovanie je efektívne z dlhodobého hladiska nie kratkodobého prero by ludia nemali investovat rezervu (6nasobok cistej mesacnej mzdy) aby v pripade ked potrebuju nieco riesit financovat nemuseli siahnut na investovane peniaze, lebo nemusia byt na to idealne podmienky na trhu na vyber penazi. 🙂
@123dendula123 pre mňa je 12 rokov investovať strašne dlho, pretože človek nevie čo bude zajtra a nie o 12 rokov
@7miriam77 v IAD realitných fondoch je to zhodnotenie na podobnej urovni. Za 12 mesiacov cca 1100€ na sume okolo 33K.
@7miriam77 tak investovanie aby bolo efektivne musi byt pravidelne a dlhodobe. Cim vysia suma sa zhodnocuje tym viac € zarabate . Na tych 12rokov sa bavime o pravidelnom investovani o nejakej mesacnej sume , ktoru pravidelne investujete . Ak chcete odlozit vacsiu sumu penazi ktoru napriklad nepotrebujete najblizsi rok dva, tak urcite IAD . A riesit s clovekom , ktory vam porovna produkty a ukaze a vysvetlí poplatky .
Keď nevieš kam s nimi pošli mne. Ja sa o ne postarám 😎
Mame taktiež €€ v IAD. Potrebovali sme súrne pár tisíc, tak sme si vybrali a prekvapil ma vysoký poplatok za vyber (vyberali sme cca 4000€ a poplatol bol 70€!!) ani ten výnos už nieje taký ako prvé roky, tiež rozmýšľam čo s tým fondom. Mame tam však okolo 34K, bojím sa toho poplatku za vyber!!!!