Neviem co mam robit, doma mam okolo 4 tisic "v ponozke" a proste denno denne čím dalej tym viac sa ma začal taky divny pocit zmocnovat, ze vyhorime, ze nas vykradnu a z penazi bude hovno.
Kazdy den s tym bojujem a neviem co mam robit. Najviac sa bojim toho ze vyhorime.
Co mam s tymi peniazmi urobit?
Do penazi sa nevyznam. Takze investovat do akcii a co ja viem co to mi neodporucajte.
To su take peniaze "rezerva" aby sme mali na splatky hypoteky keby nieco, prípadne keby sa nieco pokazí pracka / umyvacka/ susicka/ robot/...
@minutka nie na ucte nie, lebo kade chodim tade prikladam a zrazu by neboli
Tak poducet...
Však si zariad sporiaci účet.
Ináč rezervu mám tiež aj doma v ponozke ...mám na účte poducte ale aj doma pre pripad
A co to znamena ked na sporiacom ucte ponúkajú zvyhodnenu urokovu sadzbu?
@slavomira236 ja som zacala poslednu dobu mat strach mat peniaze v hotovosti
Aj ked podla mna neni dobre mat vsetky € v banke
Preto píšem treba sú to rozlozit
Ide o 4t nie 400 t eur🙂nebala by som sa ich dat do banky.Daj ich na ucet ved snad sa vies kontrolovat a mat mieru v nakupovani.Ked sa bojis poziaru, kradeze, tak len banka.
Bankovky premenit na zlato a pre mna za mna zakopat v zahrade, ked budes lepsie spavat... v banke to nema zmysel momentalne rovnako, ako ani v tej ponozke... inflacia zerie akekolvek uspory... styri tisic eur nie je vela, bohuzial. Na ten vyhoreny byt mate dufam dobre poistenie, lebo tam by ti zhorelo vyse sto tisic aj bez ponozky...
urob si sporiaci poducet ziadny velky urok ale mas ich pristupne ked potrebujes
To zas nie je taky velky $ aby si sa koli tomu tak trapila. Ty mas k vsetkemu svoju negativnu logiku. Ty nepotrebujes poziar ani zlodeja ani banku lebo problem uz je.. v tvojej hlave. Nema zmysel ti radit kup si diamant skovaj ho akvarka Lebo ked ti prdne pracka alebo susicka tak ho Musis predat ( stratovo) Normalne si to Daj na setriaci ucet nezhori ti to neukradnu a neminies Snad sa vies kontrolovat ked nevytahujes z ponozky.
kúp za ne nejakú investičnú komoditu, dať na účet je v dnešnej dobe väčšia hlúposť ako mať ich len tak doma
Ideal rozlozit -znacnu cast investovat a ostatne na svoj ucet -do sporiacej casti kde budes mat ako take zvyhodnenie..
Co sa tyka investovania,tak ideal oslovit pordacu ktory sa bude aj o teba starat pocas celej doby investovania -mam super kontakt
Mne na ucet😀😀😀🙏
Dobrý deň, rada vás usmerním, čo je v dnes aktuálne, bez zbytočných poplatkov.Môžete ma priamo kontaktovať 0907948159.
Ja mám vo VÚB obyčajný účet a sporiaci , keď potrebujem niečo vybrať zo sporiaceho , najskôr si to v appke musím poslať na obyčajný 🤷
Ahoj, to je pekna suma, ten sporiaci je hovadina, nad tym ani nerozmyslaj pri momentalnej a buducorocnej inflacii.. urcite sa nedaj nahovorit na nejake fondy od financneho poradcu
Ak si financne gramotnejsia resp. si chces nieco nacitat o tom, mozes investovat do EFT. Ak sa ti nechce, zlato je naozaj dobra volba.
urobte garaz a prenajimajte ju.. ale to neviem..
To nie je taká suma, ktorú by si nemohla mať aj odloženú doma. Ale ak nechceš, každá banka už hádam ponúka k bežnému účtu aj sporiaci. Takže dať ich na sporiaci, síce nijako ich nezúročíš, ale sú odložené a v prípade potreby behom pár sekúnd presunieš na bežný účet a môžeš si ich kedykoľvek vybrať. Pri takýchto nízkych sumách najlepšie riešenie.
@tanicka907 preco je to hovadina ? Setriaci ucet mam roky rokuce zadarmo a netrapi mà ci by zlodej ci poziar . To zlato si prosim ta kde skova tak aby jej ho neukradli? Na pusty ostrov ako pirat ci doma do ponozky ?4k je tak maly peniaz ze to sa ani neoplati investovat. Hlavne ked nevie do coho a z netu si nastuduje tak prd makovy o tom ako investovat spravne. Zbytocne su velke reci o financnej gramotnosti no nepovies do coho ( okrem zlata) mà investovat Lebo realnu skusenost nemas. Par extra tisic na ucte pre pripadnu potrebu nie su stratove .to je len obycajna rezerva ktoru by mal mat kazdy.
@miadi Dakujem za komentar. Diskutujuca sa opytala, ci su nejake moznosti investovanie s touto sumou. Samozrejme sporiaci ucet je najjednoduchsia volba, ale daju sa zhodnotit aj inak, ale to zalezi od financnej situacie, ci jej tie peniaze nebudu chybat.
Kolko je teraz urok na sporiacom ucte? Inflacia je 12% takze to mozete mat peniaze v ponozke a su viac likvidne. Samozrejme, ak je byt poisteny, tak poistka kryje aj kradez hotovosti ci drahych kovov, cize nikto nemusi nic zahrabavat do lesa alebo chodit na pusty ostrov. Staci byt obozretny so sedliackym rozumom. 🙂
K Vasmu nazoru, ci mam realnu skusenost a ze mam velke reci, ked som napisala jednu vetu sa nebudem vyjadrovat 🙂
@miadi Ale suhlasim s Vami, pokial autorka nema ziadnu rezervu v pripade napr. pokazenia pracky, tak je jej otazka tak trochu aj zbytocna...
Ja mám vo Finaxe
My sme rozmyslali nad nejakym trezorom,zabudovat niekde kde by si ho prípadný zlodej nevsimol/nenasiel,taky ktory neprekvapi ani ohen ani voda
Nechces ich mat na ucte? Ak nie, napada mi jedine dat do alobalu a do mraznicky 😁🤷🏼♀️