Kam si odložiť peniaze na týždeň pred výplatou?

barkerino76
31. aug 2024

pravidelne mám problém že týždeň pred výplatou prídu finančné suchoty a často nie je ani na jedlo lebo som ich už všetky minul/prejedol. existuje nejaká možnosť ako si odložiť alebo zamknúť časť peňazí keď mi príde výplata na 3 týždne? a potom sa mi odomknú a mám ich prístupné týždeň pred výplatou

tramtada31
1. sep 2024

@barkerino76 ja som si prevádzala nejaké peniaze na sporiaci ucet, vzdy keď mi došla vyplata, v prípade potreby ich vieš vybrat, ale keď si stanovis nejaký ciel (nový mobil, dovolenka, auto), tak ťa to možno motivuje s peniazmi rozumnejšie nakladať a keď bude fakt zle, vieš si z toho sporiaceho uctu niečo vybrat

drago12587
1. sep 2024

@barkerino76 vždy je lahšie zarobit 1000€ viac ako 1000€ ušetrit * ....

maranco
1. sep 2024

@barkerino76 na začiatku výplaty si zaplať všetky pravidelné platby, najlepšie trvalým príkazom a rovnako trvalým príkazom si presuň na iný účet čo potrebuješ mať posledný týždeň
potom trvalým príkazom si z toho druhého účtu presunieš na hlavný a bude sa to robiť automaticky v zadaný deň v mesiaci.

vo FIO môžeš mať viacero účtov bezplatne a v nastavení si ten bočný účet "skryješ" takže ho neuvidíš v IB ani v mobile aby ťa nelákalo tam pozerať a míňať, budeš gazdovať len s tým čo máš na hlavnom účte

ak ten vedľajší si založíš sporiaci FIO konto, tak dostaneš aj pár centov za úroky a na sporiacom vieš nastavovať trvalé príkazy

danielahamar
2. sep 2024

Urob si 4 obálky a do každej daj rovnakú sumu, čo ti ostane máš k dobru

david1202
4. sep 2024

Ja som sa naučil dávať na druhý účet ,kým som nezačal investovať pred páru rokmi ,teraz tam dávam viac aby som viac neminul na somariny ,hlavne keď mám bonus v robote a príde mi 2000€ 🤣 treba si tie peniaze schovať ,ja som sa naučil šetriť a investovať keď som začal mať 32...dovtedy som si užíval veci ktoré ma bavili ...musíš sám od seba začať .. všetko je v hlave ...ak si dáš cieľ nejaký tak nebudeš už tak rozhadzovať ..urob si rozpočet,a podľa toho aj zistíš kde čo dávaš .

sisska96
4. sep 2024

Nechápem nemáš sebakontrolu?