pravidelne mám problém že týždeň pred výplatou prídu finančné suchoty a často nie je ani na jedlo lebo som ich už všetky minul/prejedol. existuje nejaká možnosť ako si odložiť alebo zamknúť časť peňazí keď mi príde výplata na 3 týždne? a potom sa mi odomknú a mám ich prístupné týždeň pred výplatou
@barkerino76 vždy je lahšie zarobit 1000€ viac ako 1000€ ušetrit * ....
@barkerino76 na začiatku výplaty si zaplať všetky pravidelné platby, najlepšie trvalým príkazom a rovnako trvalým príkazom si presuň na iný účet čo potrebuješ mať posledný týždeň
potom trvalým príkazom si z toho druhého účtu presunieš na hlavný a bude sa to robiť automaticky v zadaný deň v mesiaci.
vo FIO môžeš mať viacero účtov bezplatne a v nastavení si ten bočný účet "skryješ" takže ho neuvidíš v IB ani v mobile aby ťa nelákalo tam pozerať a míňať, budeš gazdovať len s tým čo máš na hlavnom účte
ak ten vedľajší si založíš sporiaci FIO konto, tak dostaneš aj pár centov za úroky a na sporiacom vieš nastavovať trvalé príkazy
Urob si 4 obálky a do každej daj rovnakú sumu, čo ti ostane máš k dobru
Ja som sa naučil dávať na druhý účet ,kým som nezačal investovať pred páru rokmi ,teraz tam dávam viac aby som viac neminul na somariny ,hlavne keď mám bonus v robote a príde mi 2000€ 🤣 treba si tie peniaze schovať ,ja som sa naučil šetriť a investovať keď som začal mať 32...dovtedy som si užíval veci ktoré ma bavili ...musíš sám od seba začať .. všetko je v hlave ...ak si dáš cieľ nejaký tak nebudeš už tak rozhadzovať ..urob si rozpočet,a podľa toho aj zistíš kde čo dávaš .
Nechápem nemáš sebakontrolu?
@barkerino76 ja som si prevádzala nejaké peniaze na sporiaci ucet, vzdy keď mi došla vyplata, v prípade potreby ich vieš vybrat, ale keď si stanovis nejaký ciel (nový mobil, dovolenka, auto), tak ťa to možno motivuje s peniazmi rozumnejšie nakladať a keď bude fakt zle, vieš si z toho sporiaceho uctu niečo vybrat