Ospravedlňujem sa ,že anonymne . Netuším po Tom ,aby svokra so svagrami vedeli ,aké máme s mužom plány .
Chceme v horizonte 3-5 rokov kúpiť investičnú nehnuteľnosť ( pravdepodobne byt ) . Mám rôzne rozhodene investície po mensich ciastkach, ktoré su určené k zlepšeniu finančnej stránke po 55-60 rokoch ,teda sa jedna o dlhodobé investície . Mám vytvorenú aj rezervu na 3 mesiace pre našu domácnosť ,na účte ,ktorý je k dispo okamžite ( zhodnotenie žiadne )
No chýba mi niečo na 5 rokov ,kde by som si vedela odkladať financie ,ktoré neskôr budú použité na štartovacie hotovosť ,keď budeme brať hypo na invest.nehnutelnost . Keďže sa jedná o stredne dlhý investíciu ,nechcem nič rizikové , skôr konzervatívne ,no ideálne ,aby sa mi neznižovala hodnota financií . Skrátka potrebujem našetriť na tých požadovaných cca 20% z ceny hranej nehnuteľnosti ,a doma do ponožky to odkladať nechcem .
Máte nejaký tip ?
Ja som presne na tento účel investovala v Indonézii cez peer2peer platformu, brutto zisk okolo 7%, čiže po zdanení a zdrav. odvodoch zo zisku je čisté zhodnotenie okolo 5%.
Teraz je však rozumným riešením skôr účet v banke, kde máte bez roboty a s ochranou vkladov napr. 3-4%.
Pozri si IAD realitny fond, investika realitny fond pripadne depozitne konto IAD. su to take konzervativne fondy ktore vedia zarobit aj trochu viac ako inflacia. a nemaju velke vstupne poplatky
Prvý realitný fond od spoločnosti IAD je vhodný na tento časový horizont. Priemerný ročný výnos je na úrovni 4-5%. V prípade potreby do 3-4 máte peniaze na účte.
Ďakujem vám za odpovede . Utvrdila som si , čo som tušila .🙂
Prvý realitný fond IAD výnos 4-5%,poplatok 3% zo sumy. Prípadne Amundi Invest First eagle
Finax má produkty aj pre kratšie a stredné obdobie zhodnotenia
Urcite nie sporiace ucty, neporazis predsa inflaciu! Poradila by som fondy. ETF, nemusis zdanit po roku drzby, napriklad.
Aktuálne by som peniaze vložil na sporiaci účet Fio, kde máš k nim prakticky voľný prístup a 3% úrok. Štátna garancia ochrany vkladov do 100 tisíc, okamžitá likvidita, celkom pohodový úrok, žiadne riziko.