Kam radšej investovať peniaze?

16. júl 2023

Ahojte chcela by som sa spýtať na vás názor.
Mám nejaký ten rok partnera a rozmýšľame nad novým bývaním …nakolko som skončila VS a rozmýšľam tiež nad vlastným podnikaním čo nebude stat najmenej EUR zaujímala by má otázka ako sa postaviť k tomu? Partner má fixnú stabilnú prácu no myslím že dom a hypotéku nám bude chcieť riešiť 50:50 lenže v kútiku duše mi niečo vraví aby som najprv investovala do prace a “postavila sa na nohy” a tak riešila byvanie… ako by ste sa k tomu postavili ? Velmi túžim byt sebestačná ale uvedomujem si že to bude stat veľa financií a energie myslite preto že by to bolo velmi nefér ak by som trvala natom aby financovanie potiahol partner? Dakujem za rady.

andreakotesova
16. júl 2023

Ak, tak si kup byť sama a napr. ju prenajimaj. Do cudzej nehnutelnosti neinvestuj, ani sa nedaj zlákať partnerom na spoločnú hypo.

sweet20
16. júl 2023

najprv sa postav na nohy.. lebo ak chcete byvanie financnovat 50:50 z coho budes hypo platit? neviem ako to chcete mat rozdelene ale prijem ti treba

sweet20
16. júl 2023

nasetrene na hypo mate?

mogaa
16. júl 2023

nie je dôležitý názor nikoho z MH, ale názor tvojho partnera.....pochybujem že bude súhlasiť s tým že on bude ťahať financie ohľadne bývania a ty si vrazíš peniaze od niečoho svojho...partner nie je manžel a v budúcnosti sa môže stať čokolvek...takže ak by aj on financoval bývanie a v budúcnosti ste sa rozišli, odídeš s holou....

tramtada31
16. júl 2023

Hovorí sa, že ak človek nezacne podnikat počas vs, už sa k tomu neodhodlá. Si si ista, že ist do podnikania? Ako to chceš financovat, máš už to premyslene? Je úplne v poriadku požiadať partnera, aby chvíľku ťahal pilku, ale z tvojho prispevku citit, že nie je takto nastavený.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tramtada31
16. júl 2023

@elizabet173 ale viac začalo podnikat skôr, vychádzam z prieskumu, ktorý sa robil. Keď už má človek prácu a pravidelný prijem, tazko sa mu prechadza na podnikanie a začína od nuly. Nehovoríme o nejakej uctovnicke, ktorá robila účtovníctvo a časom presla na živnosť a pod.

spadnutaslivka
16. júl 2023

@tramtada31 človek môže začať popri VŠ, ale skôr sa na podnikanie dá niekto, čo už niečo zažil, vie ako veci chodia a vie, čo chce a čo nechce 😉

spadnutaslivka
16. júl 2023

autorka, pohovor si s partnerom, aké máš plány, aké plány má on a či ich viete spolu skĺbiť k spokojnosti oboch. (nezabudnite na prípadný nezdar). Ak nájdete spoločnú reč, smelo do toho. Ak nie, sama si musíš rozhodnúť, či sa budeš chcieť podvoliť alebo sa najprv postavíš na nohy a do vzťahov sa pustíš až neskôr.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz