ahojte , potrebujem poradit 😉 som na PN ale zamestnavatel mi nepredlzil zmluvu :( komu posielat papiere na peniaze z mesiaca do mesiaca? tiez som bola dobrovolne pripoistena pokial to nezrusili . mam narok aj na davku z toho pripoistenia? je potrebne o nu ziadat alebo ako to je ? dakujem
@magica78 tiez mi skoncila zmluva pocas PNky, bola som velmi dlho doma po operacii chrbta. Kym mi trvala zmluva, zasielala som to zamestnavatelovi. Ked mi skoncila, tak rovno do Socialnej poistovne. Aj ukoncenie pn som tam poslala.
Tej uctovnicky sa ani nemusis pytat. Najlepsie bude ked napises mail do poradne soc.poistovne poradna@socpoist.sk a oni ti velmi rychlo poslu odpoved. Mne zvykli odpisat max. do 2dni.
papiere na peniaze mozes kludne posielat priamo do sp...ked tam uz nepracujes, tak naco ich zatazovat tvojimi papiermi? oni to aj tak poslu do sp...ja som isla na pn v ochrannej lehote po vypovedi a vsetky papiere som si sama posielal do sp
@magica78 myslim, ze povodnemu zamestnavatelovi. Ak si na PN- ke tak sa mi zda, ze si v ochrannej lehote.