Poraďte ako si vy šetrite peniažky 🙌🏻
Co najviac diverzifikujeme. Bezny ucet, hotovost, etf aj klasicke fondy, krypto, investicne predmety.
Ty sa kazdopadne ale musis sama rozhodnut, kolko chces investovat, ci jednorazovo alebo dlhodobo, v akom casovom horizonte by si chcela peniaze vybrat. Od toho sa odvija optimalna moznost. Dobre dlhodobe moznosti su ETF ( pravidelne) a nehnutelnost ( jednorazove).
Z kratkodobych investicii vies tiez pekne zarobit, ale musia sa v danej oblasti vyznat ( prave krypto, investicne predmety). Inak prerobis.
A ak ti ide iba o odkladanie a nech ich odlozis pred sebou, mne v tomto funguje klasicke bankove sporenie.
Dat na termínovaný vklad. Tam budu odpočívať a aspoň trošku hádam zarábať. 🤣
Mam sporiaci ucet popri beznom ucte. Neda sa ich vybrat kartou, ale keby nieco, urobim prevod a mam ich k dispozicii.
Najjednoduchsi je sporiaci pod ucet, odkial mozes v pripade potreby vyberat, vacsinou raz mesacne.
Msm fondy no momentalne moc nezarabaju dlhsie boli aj v strate..potom mam k uctu vo fiu sporiaci uvet lde to vychadza 3percenta rocne s t ze kazdy mesiac mi tam pripisu ciastku na konci mesiaca
Poslem ti cislo mojho uctu🤪🤭,urcite sa k nim nedostanes🤣🤣🤣
@tundra 🤣🤣🤣
@pasivninvestovanie sporiaci účet mám , lenže keď si tam aj poslem , ku koncu mesiaca ich už odtiaľ aj prevádzam a miniem 🙄
par penazi mam na bocnom ucte, ak by sa v priebehu mesiaca vyskytlo cosi neocakavane, co nepokryje aktualny stav po-vyplatny a bude ich treba rychlo 🙂, nejake mam v klasickom bankovom asset manazmente (aktualne moc nezarabaju ale je to pre mna, tam siahnem, ak by cosi serioznejsie) a zvysok mam investovanych vo fondoch, na ktore dufam, tak skoro nesiahnem