Kam odkladať peniaze, aby som k ním nemala prístup?

12. jan 2024

Poraďte ako si vy šetrite peniažky 🙌🏻

petamich
12. jan 2024

par penazi mam na bocnom ucte, ak by sa v priebehu mesiaca vyskytlo cosi neocakavane, co nepokryje aktualny stav po-vyplatny a bude ich treba rychlo 🙂, nejake mam v klasickom bankovom asset manazmente (aktualne moc nezarabaju ale je to pre mna, tam siahnem, ak by cosi serioznejsie) a zvysok mam investovanych vo fondoch, na ktore dufam, tak skoro nesiahnem

belle_vie
13. jan 2024

Co najviac diverzifikujeme. Bezny ucet, hotovost, etf aj klasicke fondy, krypto, investicne predmety.

Ty sa kazdopadne ale musis sama rozhodnut, kolko chces investovat, ci jednorazovo alebo dlhodobo, v akom casovom horizonte by si chcela peniaze vybrat. Od toho sa odvija optimalna moznost. Dobre dlhodobe moznosti su ETF ( pravidelne) a nehnutelnost ( jednorazove).

Z kratkodobych investicii vies tiez pekne zarobit, ale musia sa v danej oblasti vyznat ( prave krypto, investicne predmety). Inak prerobis.

A ak ti ide iba o odkladanie a nech ich odlozis pred sebou, mne v tomto funguje klasicke bankove sporenie.

elenajezova
13. jan 2024

Dat na termínovaný vklad. Tam budu odpočívať a aspoň trošku hádam zarábať. 🤣

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
la_dolce_vita
13. jan 2024

Mam sporiaci ucet popri beznom ucte. Neda sa ich vybrat kartou, ale keby nieco, urobim prevod a mam ich k dispozicii.

muchotrafka298
13. jan 2024

Najjednoduchsi je sporiaci pod ucet, odkial mozes v pripade potreby vyberat, vacsinou raz mesacne.

slavomira236
13. jan 2024

Msm fondy no momentalne moc nezarabaju dlhsie boli aj v strate..potom mam k uctu vo fiu sporiaci uvet lde to vychadza 3percenta rocne s t ze kazdy mesiac mi tam pripisu ciastku na konci mesiaca

pasivninvestovanie
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tundra
13. jan 2024

Poslem ti cislo mojho uctu🤪🤭,urcite sa k nim nedostanes🤣🤣🤣

autor
13. jan 2024

@tundra 🤣🤣🤣

autor
13. jan 2024

@pasivninvestovanie sporiaci účet mám , lenže keď si tam aj poslem , ku koncu mesiaca ich už odtiaľ aj prevádzam a miniem 🙄

pasivninvestovanie
Odpoveď bola odstránená
Zobraz