Jednorazové vyplatenie 50% dávky v nezamestnanosti

21. okt 2023

Je tu niekto , kto si to v poslednom čase dával vyplatiť ? Podmienky spĺňam, po troch mesiacoch a pár dňoch má vyradili z uradu keďže som si našla zamestnanie a bola som pred pár dňami na SP, kde som chcela podať žiadosť o to vyplatenie, ale pani má otočila, že to ešte nie je možné , že nie som vyradená z Úradu práce. Podotýkam, že do práce som nastúpila už pred 2 týždňami a pani na úrad som poslala zmluvu cez mail, na čo mi aj následne odpísala, že zmluvu dostala. Tak neviem ako mám ďalej postupovať. Dostanem nejaké papierové vyrozumenie poštou, že som bola vyradená z Úradu ? Ako ste to mali vy ?

autor
21. okt 2023

Ešte dodám , že pani na SP mi prišla dosť neochotna. A v počítači jasné videla od kedy som vyradená a od kedy za mňa idú odvody do SP. Videla presný dátum. Tak načo táto birokracia ? Ani na žiadosti nebolo napísané, že treba priložiť nejaké potvrdenie o vyradení

xsimonkax
21. okt 2023

Nepotrebuješ potvrdenie o vyradení. Pokiaľ nepretecie z UP informácia o tvojom vyradení do informačného systému SP bude tvoja žiadosť zamietnutá. Pracovníčka kľudne mohla tvoju žiadosť zobrať ale bolo by to zbytočné . Stačí zavolať na UP a povedať im, že na SP ešte nedostali do systému informáciu o vyradení a ze ty si chceš požiadať o vyplatenie.

Ani jedna pracovníčka si postupy nevymyslela, sú len figúrky na šachovnici a musia robiť to čo im zhora prikážu.

xsimonkax
21. okt 2023

Rozhodnutie o vyradení dostaneš doporučene z UP. Keď pracovníčka z UP dostane vratku o prevzatí rozhodnutia zašle info do systému SP.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dusankomoj
21. okt 2023

Lehota je do 3r od vyradenia,ALE ak neuspeješ v novom zamestnaní,tak máš smolu. Nedostaneš podporu. Až po odpracovaní ďalších 2r. Počkaj tie 2r a vyplatenie si nechaj ako bonbónik.

9lf9
21. okt 2023

Aj ked datum vyradenia videla, tak pokial tvoje vyradenie na UP nebude PRAVOPLATNE dovtedy si "nevyradena" lebo na rozhodnuti o vyradeni, ktore si prevzala je pisane, za sa do 15 dni mozes voci nemu odvolat a az ked uplynie tato lehota a spravoplatnia v systeme tvoje vyradenie, bude tvojej ziadosti na SP schopna vuhoviet.